Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Izaugsme, attīstība

Reitings 105
Reģ: 24.06.2020
Sveiki un sveikas!
Apmēram jau nojaušu ieteikumus, bet šoreiz meklēju varbūt pēc kāda stāsta no bēdu māsas par to kā izdevās tikt pāri bezcerības stāvoklim.
Šobrīd esmu pazaudējusi savu labāko draugu(pārtrūka draudzība), man pašai jau pirms pārtrūka šī draudzība bija problēmas iepazīties ar jauniem cilvēkiem, atrast intereses. Pēc rakstura esmu kautrīga. Iekšā man ir dzinulis un gribas pašattīsties(iemācīties jaunu svešvalodu, vairàk lasīt izglītojošas grāmatas), savest savu figûru kārtībā(sākt regulāri sportot, pareizi ēst). Man ir sajūta, ka es varu vairāk un varu pacelties augstāk, bet kaut kas bremzē.
Pēdējos mēnešus izjūtu izteiktu interešu trūkumu - mani garlaiko grāmatas, filmas, nesen esmu pārtraukusi savas ikdienas pastaigas, jo arī tas sāka garlaikot. Draudzības daudzas ir izjukušas, tādēļ, ka es nespēju veltīt laiku, nerakstu pirmā un neaicinu tikties. Saprotams, ka cilvēkiem pēc pāris atteikumiem zūd intetese. Šodien tikos ar skolas laika draudzeni un sevi pieķēru pie domas, ka es gribu mājās, es jūtīs neērti smaidīt un izlikties, ka mani interesē saruna. Apkārt redzu kā kursa biedri iekārtojas darbos, paziņas precās, veido biznesu, bet es sēžu dīvānā, ik pēc dienas vakaros raudu vienkārši tādēļ, ka liekas bezcerīgi - nekas nespēj aizraut, nekam nav pacietības(pirms gada tā nebija, Pirms gada man bija ambīcijas, vēlme sasniegt mērķus un izliku visu sevi, lai pašattīstos, pamazām iemācījos lietas, ko likās nekad neapgûšy)
Galvā tikai viena doma - varbūt studiju atsākšanās mani piespiedīs darīt, varbūt tad situacija uzlabosies, bet līdz galam šim scenārijam neticu, jo jau studiju laikā sāku just vienttulîbu, bezcerību, neapmierinātību ar sevi
23.07.2020 15:49 |

Reitings 105
Reģ: 24.06.2020
Es esmu mēģinājusi vienkārši sañemties, pateitk sev, ka viss pietiek, neskaties uz citiem, dzīvo sev, bet vienmēr attopos pētot citu dzîves sociālajos tīklos un domājot - jā, viņš/a ir labāki par mani, es esmu nekas.
23.07.2020 15:52 |

10 gadi
Reitings 904
Reģ: 09.11.2009
Mūsdienās šī ir ļoti izplatīta problēma. Noteikti, ka iemesli ir vairāki, bet man 2 pazīstamām meitenēm šādā apātija uznak regulāri. Un sajos gadījumos vainīgs ir fakinais interneta un istagram laikmets. Katru dienu priekšā mums rādās skaistas, laimīgās, veiksmīgas dzīves. Bagātas, izskatīgs meitenes, perfektas ģimenes untt. Tad paskaties uz savu dzīvi un liekas pilnīgs tukšums. Līdz ar to cilvēks tiek nolīdzināts gar zemi, pazūd pašapziņa, apmierinātības sajūta, rodas kompleksi tas viss pazudinu jebkādu enerģiju un degsmi kaut ko darīt.
Es nesaku, ka Tev tā ir, jo kā jau minēju, šādām sajūtām gan jau ir vairāki iemesli. Bet man arī uznāk šādas "neko negribu, nekas nepatīk" fāzes. Tad es vnk atslēdzu telefonu, pavadu dienu dabā, pie jūras vai satiekos ar draugiem, lasu grāmatas, pastaigājos, jebko, kas neprasa telefonu vai pc. Un vienmēr paliek labāk...
23.07.2020 16:03 |

Reitings 138
Reģ: 06.09.2019
1. Par draugiem es arī varu pievienoties, jo tie man nav. Pieradu pati visur iet viena, gan kafiju dzert, gan iepirkties gan uz veikalu aiziet. Gribas reizēm meiteņu tuvību bet mūsdienās reti, ļoti reti var sastapt patiesus draugus, jo pārsvarā visiem no Tevis kautko vajag- tad tikai draudzējas.
2. Man šķiet tas ir normāli. Nevar visu dzīvi būt interese par kautko, itsevišķi tad ja laika posmā Tev ir ‘melnā svītra’ (sauc kā gribi). Tagad ir tā- darbs un mājas, dienu no dienas. Aizeju uz centru ja gribu patērēties, savādāk gan ne. Nedomāju ka studijas liks tavam gribasspēkam atnākt atpakaļ jo ja tagad īsti nav intereses uz daudzām lietām, nedomāju ka studijas palīdzēs( atkal, kā kuram, bet es runāju no savas pieredzes). Tavā gadījumā es darītu visu pa maziem solīšiem, ne visu uzreiz. Ja gribi apgūt svešvalodu, mācies pamazām, nevis daudzus vārdus dienā. Neapgrūtini sevi, interesēm ir jābūt tādam, lai Jūs pati tās turpinātu. Tagad dēļ lockdown zāle ir ciet diemžēl, bet kad būs vaļā, atkal turpināšu iet, un šo visu es arī iesāku pamazām, jo kad gāju es nezināju neko.
-
Ceru ka atradīsi intereses un savedīsi savas domas kārtībā
23.07.2020 16:23 |

Reitings 1445
Reģ: 26.09.2017
Kādas tik sievietēm nerodas problēmas aiz bezdarbības. Ehh.
Sāc skriet. Konstanti kaut ko dari. Neskaties un neklausies neko depresīvu. Es tagad neizstāstīšu tev te palaga veidā to, kā es tukšuma posmam tiku pāri, bet varu teikt vienu - visa dzīve ir tavā galvā.
23.07.2020 18:16 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits