Sveiki!
Esmu palasījusi vecās diskusijas, bet varbūt kādam ir kas jaunāks piebilstams :)
Tātad īsumā par manu situāciju:
Man visu laiku ir problēmas ar angļu valodu. Skolā mācījos, teiktu, ka cītīgi, vismaz vairāk nekā lielākā daļa klasesbiedru, taču vienalga - viņi runāja tekošāk, rakstīja pareizāk utml.
Mans lielākais klupšanas akmens - briesmīga izruna, arī gramatika diez gan pieklibo.
Studēju es tiesību zinātni, kur bez valodām jau nekā, tādēļ esmu bez maz vai izmisumā un liekas, ka nekad neiemācīšos.
Es skatos intensīvi seriālus, filmas angliksi jau gadu, taču liekas, ka uzlabojums niecīgs.
Tagad sāku lasīt Orvela 1984, protams, kontekstu var saprast, bet vietām ir vārdu virknējumi vai veseli teikumi, kur neko nesaprotu. Esmu izlasījusi tikai 10 lapas, bet liekas, ka es neko neatceros no izlasītā. Protams, ka nesaprasto tulkoju, bet tāpat jēga maza.
Izrunas mācīšanās no vārdnīcas man neder, lai vai cik stulbi tas neskanētu - es nespēju vārdnīcās iekavās esošo izrunu pareizi saprast, tāpec izrunāju pa savam un nepareizi.
Tad nu jautājums
Kā bezcerīgam gadījumam iemācītes valodu? vai tiešām zubrīt katru vārdiņu kā izrunāt un zubrīt gramatiku? Liekas, ka nekas nepalīdz....
Varbūt varat ieteikt online pieejamas, ne pārāk grūtas grāmatas(vai rakstus) vēlams kaut ko no tieslietām vai politikas, jo tās ir jomas ar kurām saistās studijas/interese?
Vai ir vērts pieteikties kursos? Ja jā, tad ko varat Rīgā ieteikt?