Eriksons @ 19.06.2020 14:53Piedošanu bet kāzas ir liels notikums.. tā nav dzimšanas vai vārda diena kas katram ir desmitiem mūžā... kāzas parasti katram ir 1x mūžā .... Domāju reti kuram cilvēkam pat ja pelna maz nav kautkādi iekrājumi jo parasti tie kas maz pelna arī attiecīgi ekonomiski dzīvo. Un vispār iekrāt kaut nelielu summu ir vēlams jebkuram
Un paskatīsimies reāli cik LV ir tādi ko te min kas pelna 100eur uz rokas nedēļā.. tie ir ap 430 eur mēnesī.. ja nemnaldos tā ir turpatvai minimālā alga. Lv vidējā alga uz papīra (vism,az pirms pandēmas) bija pie 1100 eur .. bet ņemot vērā ēnu ekonomikas apjomus realitātē tas cipars varētu būt 1400-1600eur.. te jau sanāk stipri virs 50 eur dienā...
Anete Aneteanete @ 19.06.2020 17:17lote_te
Es pati nesaprotu, kāpēc sarakstīties grib tikai vedēju klātbūtnē, mani uzaicināja tikai uz vakara daļu, īsti neko nepaskaidrojot. Manuprāt, šeit tā arī ir, ka ballīte ir galvenais. Šis formāts man īsti nav skaidrs.
Ziniet, uzdāvināšu pārāk mazu summu, tad arī skatīsies uz mani šķībi, varbūt aiz muguras aprunās, kas to lai zin, bet pārāk daudz arī nevaru atļauties.
Ja draugi saprot humoru, nopērc RIMI dekoratīvo šprotu bundžiņu - krājkasīti un samet 1 un 2 EUR monētas. Tās naudas aploksnes jau visiem apnikušas.
Cinnija @ 19.06.2020 18:23Nezinu, kur un kad plānota ceremonija, bet ir iespēja, ka nav iespējams visus pasaukt. Paši precējāmies šomēnes, pēc ārkārtas situācija beigām, ceremonijā, mūs ieskaitot, drīkstēja būt 13 cilvēki, un tāpēc nolēmām ka nāk tikai vecāki un fotogrāfs, jo šajā skaitā neietilptu pat tikai ģimene. Dalīt kurš brālis/māsa bāks, negribējām. Manuprāt, nav tur nekas tik īpašs tajā ceremonijā. Viesus satikām viesu namā, neviens nebija apvainojies. Par naudas dāvināšanu - vienkārši jādāvina tik daudz, cik var atļauties, lai tas neiegrieztu paša budžetā. Paši no dažiem viesiem saņēmām summas, ka jutāmies neērti, jo ir skaidri zināms, ka īsti to atļauties nevar.
Maxxxiii @ 19.06.2020 19:16Mūs reiz uzaicināja uz naudas sameshanu.Vienkarsi messenger atsūtīja ziņu, kad precas un visiem nosūta ziņu par naudas samesanu un kuram jānodod. Ignorējaam.
Bet kāzas nav tikai ielikt aploksni jaunajam pārim rokās, tas ir apģērbs, frizūra, degvielas izdevumi, ziedi. Ja to visu saskaita, tad sanāk ļoti pieklājīga summa, ko notērēt vienā dienā.
Dāvanu jau var dāvāt arī "taustāmu".
Mūs reiz uzaicināja uz naudas sameshanu.Vienkarsi messenger atsūtīja ziņu, kad precas un visiem nosūta ziņu par naudas samesanu un kuram jānodod. Ignorējaam.
Dāvanu jau var dāvāt arī "taustāmu". Tagad ir tik daudz dažādu skaistumlietu.
joselyn @ 19.06.2020 19:36
Tas ir kā? Uz kāzām neaicina, bet prasa, lai samet naudu dāvanai? :D