Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

darbs tiesību zinātņu studentiem

Reitings 16
Reģ: 28.08.2018
Sveikas!
Pirms tam domāju, ka "labiem speciālistiem darbs vienmēr atradīsies", "visu var arī bez pazīšanās", bet diemzēl praksē novēroju ko citu. Esmu bakalaura programmas noslēgumā un pirmos studiju gadus pavadīju tikai studējot - apzināti nekur nestrādāju un neko papildus nemeklēju.
Domāju, ka neesmu zemē metama, atzīmes, protams, nav nekāds baigais rādītājs, bet tās man ir labas, un arī realitātē par savām zināšanām jūtos pārliecināta.
Nu jau kādu laiku cītīgi cenšos atrast darbu jurisprudences nozarē, un vismaz pagaidām viss ir bez panākumiem, tāpēc palēnām sāku krist izmisumā.
Jā, protams, zinu, ka iespējams vajadzēja meklēt ātrāk, bet negribējās ielaist studijas vai pazaudēt budzeta vietu.
Varbūt kāda var padalīties ar savu pieredzi? Kā veicās atrast darbu savā (jo īpaši jurisprudences) nozarē? Kas patīk/nepatīk darba devējiem?
16.06.2020 19:44 |

Moderators
Reitings 5082
Reģ: 13.11.2016
Iesākumā der pamēģināt valsts iestādes... Tur uzkrātā pieredze mēdz būt ļoti noderīga turpmākajā karjerā.
16.06.2020 20:24 |

Reitings 161
Reģ: 24.05.2020
law7 @ 16.06.2020 20:24
Iesākumā der pamēģināt valsts iestādes... Tur uzkrātā pieredze mēdz būt ļoti noderīga turpmākajā karjerā.

un kāds tad tas darbs.. tiesu sekretāra līmenī, jusrista palīgs, vai tas kas strādā pobācijā un kam darīšana ar noziedzniekiem.
Ko Tu studēji? LV tiesības, Starptautiskās tiesības. Kuru valstu tiesības? Jo LV uzņēmumi visi iet uz eksportu, un tad ir labi apmaksātas vietas ja ir starptautiskās tiesības.. Tas laikam Būs Rīgas Juridiskā augstskola. .. labi ja esi jrists un kaut kas vēl... tad tas ir liels + labāka darba atrašanai.
valsts iestādē kā Juristpalīgam utt. algas būs smieklīgas... parasti mācās jau ar domu teiksim pēc 10 gadiem būt tiesnesim.
Vēl daudzās valsts iestādēs ir savi juristi, tur varētu derēt tikai LV likumdošanas zināšana. Bet parasti pa dažām vietām, vai vispār viena un nemainās. Var mēgināt pārskatīt visu valsts iestāžu mājaslapās izsludinātos konkursus... tas būtu labāks variants par tiesu vai probāciju. Bet zinu, ka arī tādas, kas labi mācījās ir aizgājušas uz probāciju utt..
16.06.2020 20:34 |

Moderators
Reitings 5082
Reģ: 13.11.2016
Neklausies trolli laimoni.
16.06.2020 20:46 |

Reitings 42
Reģ: 09.06.2020
Es savulaik sāku strādāt 1.kursa laikā zvērinātu advokātu birojā par palīgu, turpinu arī šobrīd stràdāt tajā pat birojā.
Varu teikt, ka bakalaura līmenī palīga darbs labā birojā ir ļoti izdevīgs - ne jau finansiālā ziņā, bet gan, lai savienotu ar mācībām un "apbružātos" juridiskajā vidē.  Var iegūt izpratni, ieskatu, kas lieti noder gan studijās, gan vēlāk augot un kāpjot uz augšu. Bet tas tik mans viedoklis.
Aicinu nemest plinti krūmos un turpināt sūtīt CV un pieteikumus - kādā vietā noteikti izdosies tikt
16.06.2020 21:01 |

10 gadi
Reitings 1698
Reģ: 29.01.2009
Nezinu, kāda šobrīd ir situācija, bet laikā, kad es studēju (pabeidzu maģistrus pirms 9 gadiem), es un mani kursabiedri sākuma strādāja par tulkiem, tiesas sēžu sekretāriem tiesās, sekretāriem, kurjeriem, un vēlāk jau palīgiem advokātu birojos, vienkārši kkādu uzņēmumu birojos u.tml. Protams, ka pārsvārā šādi darbi bija minimāli apmaksāti.
Arī es sāku strādāt advokātu birojā jau 1. kursā - darīju visu, ko liek - citreiz kā sekretāre, citreiz kā kurjers, dažreiz veicu arī vienkāršos juridiskos darbiņus. Laikam ejot, kļuvu par jurista palīgu un tad jau tālāk... :)
17.06.2020 09:12 |

Reitings 92
Reģ: 11.02.2016
Pašlaik redzu daudz izsludinātas vakances valsts pārvaldē - cv.lv var apskatīties.
17.06.2020 09:25 |

Reitings 161
Reģ: 24.05.2020
law7 @ 16.06.2020 20:46
Neklausies trolli laimoni.

un ko tad tieši es troļļoju vai nepareizi saku?
17.06.2020 10:45 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits