Vegānisms, mentālā veselība.

Reitings 762
Reģ: 13.12.2017
Sveikas meitenes.
Es biju domājusi to atstāt pie sevis, nekā neteikt, bet es nevaru, es vēlos padalīties ar savu pieredzi.
Es centīšos gari neizplūst, jo stāstīt man būtu daudz ko un plaši, bet kopumā, varu pateikt vegānisms bojā mentālo veselību un fizisko, protams, arī.
Kopumā dzīvnieku produktu izslēgšana man noritēja četru gadu laikā, es studēju ļoti daudz par ēdiena uzturvērtību, ko un kā aizstāt, lai netrūktu vitamīnu. Pati visu gatavoju, neaizstāju ar fake vegan produktiem, papildus lietoju vitamīnus. Kad sākās pirmās veselības problēmas, es vainoju visu, kas man ir apkārt, bet noteikti ne uzturu(jo vegānisms taču ir veselīgs). Tas nesākās, protams, uzreiz, jo no sākuma kā visiem vegāniem es jutos ļoti labi, enerģijas pilna, plus vēl saskaloju savu smadzeni pētot citus vegānus un to cik viņi labi jūtas un līdz ar to tas radīja vēl lielāku efektu. Vēlāk man sākās galvas reibšana, emocionalās garastāvokļa svārstības, jūtīgums, aizkaitinātība un visbeidzot pati lielākā problēma-bezmiegs. Es gāju pie ārstiem, taisīju analīzes un viņi neko neatrada. Beigās man pasaka, ka man sākas VD pirmās pazīmes. Izraksta antidepresantus, es iedzēru pāris reizes, bet saprotu, ka tas nepalīdz, mans bezmiegs turpinās. Tad sāku pīpēt marihuānu tieši pirms gulētiešanas un tas arī bija vienīgas, kas man palīdzēja(biju dzērusi gan melatonīnu, nomierinošās utt.) Un, tad es rēali sāku domāt, kas ar mani notiek??? Kāpēc es tā jūtos? Jo NEKAS nebija slikts noticis, man nebija nekāda trauma, man ikdienā pilnīgi nav nekāda stresa, bet man vienalga ir problēmas. Pa vidu šīm problēmām es sāku pāriet uz veģetāru uzturu un man sāka šis tas uzlaboties, bet mentāli es vienalga jutos slikti. Uz doto brīdi esmu atsākusi ēst gaļu, olas, piena produktus un mana veselība uzlabojas, es beidzot varu izgulēties!
Pirmā lieta par vegānisko uzturu-pamatā tiek ēsts cukurs(augļi, graudaugi, pākšaugi, kas arī pārvēršas beigās par cukuru). No tā rodas tā enerģija, bet tu neesi pabarots līdz ar to atkal ir kaut kas jāēd, vegāni vispār ļoti daudz ēd ar milzīgām porcijām un vēl paralēli priecājas, ka nepaliek resni. Jā es arī par to priecājos, bet beigās padomājot vai nerodas atkarība no ēdiena? Visu laiku domā par to ko tu ēdīsi, kādas receptes izdomāsi un ikdiena paiet vienā ēšanā. Organisms nav pabarots un viņš pēc laika sāk ''ēst'' sevi, līdz ar to arī ir tas tievums.
Otrā lieta, tā ir reāla kults, smadzeņu skalošana, kas tik ļoti sevī ievelk un Tu reāli notici, ka esi atradis to laimes atslēgu visai dzīvei, lai nekad neslimotu un pareizi dzīvotu. Tāpec strīdēties ar vēgāniem ir bezjēdzīgi un, ja kāds vairs nav vegāns, tad populārakais teikums būs-Tu to darīji nepareizi.
Mani tajā ievilka viens pazīstamais, kas pats par to bija tādā ekstāzē, kur jau pārgāja nakamajos līmeņos līdz svaigēšanai un tikai auglu ēšanai. Gulēja labi, ja pa 5h, bija zaudējis ķermeņa masu un uz visu viņam bija attaisnojums, ka tā tam jābūt. Zīmīgi, protams, ka paralēli bija lsd lietošana, marihuāna un droši vien vēl kautkas, kas man liek tagad saprast, ka tādā veidā viņš izgāja no reālās pasaules un viņam noteikti bija sačakarēta mentāla veselība. Ja cilvēks labi jūtas, viņam nav jalieto narkotikas.
Šeit es vēl varētu pieminēt Alisi un Mārtiņu Mičuļus, viņi ļoti slikti izskatās, neveselīgi ar riņķiem zem acīm un jā viņi pīpē marihuānu.
Es ceru, ka kāds šo izlasot vismaz aizdomāsies pirms pāriet uz vegānismu, vai veģetārismu, neskatīties poztīvos vegānu video vai vēl sliktāk izskalot savu smadzeni ar dokumentālajām filmām. Viss balstās uz biznesu jau pārdodod uztura bagātinātajus, fake vegan produktus, gaļas aizstājējus utt. Un šobrīd vēl ir pilns Youtube ar Ex-vegānu video, kur viņi stāsta par savu pieredzi.
Ja Jums arī ir ko teikt un saskārāties ar slikto pusi, tad rakstiet tiešām, nevajag to slēpt vai būt vienaldzīgam.
08.06.2020 10:56 |

Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Freids
Tātad tu gribi teikt ka pie Indijas nabadzības un netīrības ir vainojams veģetārisms? Omg kaut ko stulbāku neesmu lasījusi ilgi ? viņiem tas viss ir saistīts ar reliģiju un tas nav iemesls kāpēc tā valsts ir tāda kāda ir.
27.06.2020 16:42 |

Patīk
Reitings 274
Reģ: 20.06.2018
Omg. Tu man uzdod jautājumu un pēc tam pati atbildi manā vietā(savā galvā) un izdari secinājumus?? Iekopē no mana iepriekšējā komentāra daļu, kur es to teicu. Vispār es minēju 3 argumentus, vilku citā virzienā un biju to domājis pavisam savādāk nekā ko, acīmredzot, saprati tu. Ko darīt. Bezcerīgs gadījums? Manuprāt jā(es sāku ietekmēties no tevis)?
Lai tev jauka diena Minci☺️
27.06.2020 17:30 |

Patīk
Reitings 274
Reģ: 20.06.2018
Vispār ko es daru? Iesaistos pilnīgi muļķīgā vārdu apmaiņā, kas absolūti nekur nerezultēsies. Tiešām muļķis.?
Tikpat auglīgi cik apstrīdēt jehovas lieciniekus?
27.06.2020 17:35 |

Reitings 276
Reģ: 19.12.2018
watchingandtalking @ 08.06.2020 16:59
Paga tad tagad esi atsākusi ēst visu un tavas problēmas pazuda? ?
Pēc komunilacijas stila, spriedelējumiem utt. šķiet, ka līdz uzlabojumiem tālu . ?
Es zinu kas ir VD ļoti labi, un ar uzturu tam nav ne minimāla sakara ?

tā gan nav taisnība; palasi pētījumus par VD un cukuru, par cukuru un nervu sistēmu. Kad man bija VD, neiroloģe izrakstīja nomierinošos, ko tā arī nenopirku. Atrisināju ar LCHF diētu, uzlabojās veselība kopumā miegs un visas panikas lēkmes utt pārgāja.
27.06.2020 17:48 |

Reitings 762
Tiara @ 27.06.2020 17:48

tā gan nav taisnība; palasi pētījumus par VD un cukuru, par cukuru un nervu sistēmu. Kad man bija VD, neiroloģe izrakstīja nomierinošos, ko tā arī nenopirku. Atrisināju ar LCHF diētu, uzlabojās veselība kopumā miegs un visas panikas lēkmes utt pārgāja.

Starp citu man tad arī skaitās, ka ir ketogēnais uzturs pats no sevis(speciāli nepārgāju).
Pēc visiem vegānismiem es uz graudaugiem pat paskatīties vairs nevaru, saldumi arī neprasās. Ja ļoti gribas taisu mājās pati neizmantojot cukuru.
27.06.2020 18:57 |

Reitings 276
bigsister @ 27.06.2020 18:57

Starp citu man tad arī skaitās, ka ir ketogēnais uzturs pats no sevis(speciāli nepārgāju).
Pēc visiem vegānismiem es uz graudaugiem pat paskatīties vairs nevaru, saldumi arī neprasās. Ja ļoti gribas taisu mājās pati neizmantojot cukuru.

es arī uz keto jau vairāk nekā gadu, ļoti labi atrisināju neiroloģiskās problēmas, garastāvokļa svārstības, VD un atbrīvojos no liekā svara, uzlabojās kopējais veselības stāvoklis. Pati gatavoju maizi, kūkas, cepumus, saldējumus, mafinus un citus desertus, principā ļoti reti nočītoju ar kādu street food, jo patīk tas ketozes stāvoklis. Tik daudz enerģijas, smadzenes labi strādā (nav tā "migla"), izturība daudz lielāka, nav tā izteiktā izsalkuma, ievēroju arī intermittent fasting 16:8. Mēs jau ar otru pusīti esam pārgājuši uz šādu uzturu kā dzīvesveidu.
Cik ilgi jau esi uz keto?
27.06.2020 19:13 |

Reitings 762
Cik ilgi jau esi uz keto?

Man vēl vajag līdz galam izstudēt šo diētu, jo pagaidām vados pēc savām sajūtām. Cik saprotu ogļhidrātiem jābūt dienas laikā pavisam maz, man laikam sanāk vairāk, par cik turpinu ēst minimāli ogas, augļus brokastīs un tālāk pie zivīm, gaļas, olām ēdu svaigos dārzeņus, vakarā kādu biezpienu, lakto jogurtu.
Sāku šādi ēst no aprīļa un jau redzēju uzlabojumus. Nokritās nedaudz svars, kaut gan biju tieva, bet tāda kā uzpūsta. Āda arī palika gludāka, tagad esmu smuki, brūni nosauļota, neesmu vairs pelēcīga. Un pārējos uzlabojumus jau minēju iepriekš.
Ko Jūs ikdienā ēdiet?
27.06.2020 20:00 |

Reitings 276
bigsister @ 27.06.2020 20:00

Man vēl vajag līdz galam izstudēt šo diētu, jo pagaidām vados pēc savām sajūtām. Cik saprotu ogļhidrātiem jābūt dienas laikā pavisam maz, man laikam sanāk vairāk, par cik turpinu ēst minimāli ogas, augļus brokastīs un tālāk pie zivīm, gaļas, olām ēdu svaigos dārzeņus, vakarā kādu biezpienu, lakto jogurtu.
Sāku šādi ēst no aprīļa un jau redzēju uzlabojumus. Nokritās nedaudz svars, kaut gan biju tieva, bet tāda kā uzpūsta. Āda arī palika gludāka, tagad esmu smuki, brūni nosauļota, neesmu vairs pelēcīga. Un pārējos uzlabojumus jau minēju iepriekš.
Ko Jūs ikdienā ēdiet?

esmu uz strikta keto, ēdu tikai atļautos produktus. Ēdu olas, sieru, bekonu, avokado reizēm kādu Saukas cīsiņu, desiņu brokastīs. Citas dienas uztaisu dažādas maizītes gan krāsnī ceptas, gan vienkārši uzlieku ko virsū. Pusdienās vienmēr ir zaļie salāti, kam klāt lieku gurķi, papriku, tomātu, redīsu, lokus, dilles (citreiz taisu ar olīveļļu un ābolu etiķi, citreiz ar krējumu) + gaļa vai zivs + ja nav karsts laiks, tad piedevās variēju brokoļus, puķkāpostus, zaļās pākšu pupas, sēnes. Pa dienu apēdu kādu paštaisītu desertu, piemēram, zemeņu siera kūku, zemesriekstu sviesta cepumus, šokolādi ar stēviju, vakarpusē ēdu plati (cietā desiņa, cietais siers, olīvas, kāds marinēts gurķis, riekstiņi, ķirbju sēklas, zemenes, avenes vai mellenes citreiz uztaisu savu putukrējumu pie ogām vai gogelmogeli no lauku olām). Keto ir diezgan strikts LCHF. Ja ēd kādus neatļautos produktus, tad tas nav keto, bet vienkārši lowcarb. Jebkurā gadījumā tas ir labi, sakārto mikrobiotu, palēlina novecošanās procesus un ja piekop fastingu - tad arī veicina veco, slikto šūnu apoptozi.
Ja Tev interesē kas vairāk par keto, palasi šeit:
https://topivesels.lv/lv/veselibai/dietas-uztura-programmas/ketouzturs/
Ja Tev interesē kādas receptes vai produktu padomi, ko var atrast veikalos (džemi, šokolādes, dzērieni), droši sūti man vēstuli.
27.06.2020 20:33 |

Reitings 350
Reģ: 04.03.2020
Ja jau šeit ir tie vegāni, tad paskaidrojat, kāpēc jūs nelietojat pienu/ piena produktus?
Un atbilde būs- jo Govis tiek spīdzinātas dēļ slaukšanas??
( tas ir viss tizlākais, ko esmu dzirdējusi, jo neizslauktai govij tieši sākas visādas problēmas tesmeņos utt.)
Bet tā pat vēlos dzirdēt Jūsu viedokļus?
27.06.2020 20:44 |

Reitings 762
Tiara @ 27.06.2020 20:33

esmu uz strikta keto, ēdu tikai atļautos produktus. Ēdu olas, sieru, bekonu, avokado reizēm kādu Saukas cīsiņu, desiņu brokastīs. Citas dienas uztaisu dažādas maizītes gan krāsnī ceptas, gan vienkārši uzlieku ko virsū. Pusdienās vienmēr ir zaļie salāti, kam klāt lieku gurķi, papriku, tomātu, redīsu, lokus, dilles (citreiz taisu ar olīveļļu un ābolu etiķi, citreiz ar krējumu) + gaļa vai zivs + ja nav karsts laiks, tad piedevās variēju brokoļus, puķkāpostus, zaļās pākšu pupas, sēnes. Pa dienu apēdu kādu paštaisītu desertu, piemēram, zemeņu siera kūku, zemesriekstu sviesta cepumus, šokolādi ar stēviju, vakarpusē ēdu plati (cietā desiņa, cietais siers, olīvas, kāds marinēts gurķis, riekstiņi, ķirbju sēklas, zemenes, avenes vai mellenes citreiz uztaisu savu putukrējumu pie ogām vai gogelmogeli no lauku olām). Keto ir diezgan strikts LCHF. Ja ēd kādus neatļautos produktus, tad tas nav keto, bet vienkārši lowcarb. Jebkurā gadījumā tas ir labi, sakārto mikrobiotu, palēlina novecošanās procesus un ja piekop fastingu - tad arī veicina veco, slikto šūnu apoptozi.
Ja Tev interesē kas vairāk par keto, palasi šeit:
https://topivesels.lv/lv/veselibai/dietas-uztura-programmas/ketouzturs/
Ja Tev interesē kādas receptes vai produktu padomi, ko var atrast veikalos (džemi, šokolādes, dzērieni), droši sūti man vēstuli.

Super, paldies ??
27.06.2020 21:08 |

Reitings 1844
Reģ: 02.03.2020
Ļaunums @ 27.06.2020 20:44
Ja jau šeit ir tie vegāni, tad paskaidrojat, kāpēc jūs nelietojat pienu/ piena produktus?
( tas ir viss tizlākais, ko esmu dzirdējusi, jo neizslauktai govij tieši sākas visādas problēmas tesmeņos utt.)

Nezināšana neatbrīvo no stulbuma??
27.06.2020 21:24 |

Reitings 1892

kas ir jādara lai govs dotu pienu? Viņai ir jāpiedzimst teliņam. Lai piedzimtu teliņš viņa ir jāapsēklo. To dara necilvēcīgi un biežāk nekā govs mūžā ir paredzēts. Tie teliņi kuri piedzimst kā puikas uzreiz tiek nodoti kaušanai. Meitenes tiek atšķirtas no mātēm, dzīvo šausmīgos apstākļos divu kvadrtāmetru lielā iežogojumā. Protams, govis kas ražo pienu tie nobeigtas līdz tādam stāvoklim, ka tesmenis velkas pa zemi, knapi var paiet utt. Teiksiet ka tas nenotiek Latvijā un kā vēl notiek. Ja nebūtu tādas ražošana tad veikala plaukti nebūtu pilni ar piena produktiem. Protams, ir saimnīecibas kur tā nedara, bet fakts ir tāds ka tu dzer cita dzīvnieka mātes pienu kurš ir domāts nevis tev, bet teliņam. To var salīdzināt ar cilvēku iedomājies, ka tevi piespiedu kārtā apsēklo un tad atņem bērnu un pumpē ārā pienu. Baigi forši? Govīm (arī citiem dzīvniekiem kuru pienu iegūstam) ir instinkts uz mātes rūpēm un tas piens ir domāts teliņiem.
Kā arī visi cilvēki sākumā ir ar laktozes nepanesamību. Kad sāk dzert pienu tad daļai parādas baktērijas, kas to var pārstrādāt un daļai nē. Vai cilvēka organismam ir nepieciešams piens? Nē! Vai mūsu ķermenis ir iemācījies pārstrādāt, jā, bet vai tāpēc mums to vajag?
Kā arī vai kāds ir pagaršoji pirmpienu? To kas rodas pirmajās 5-10 dienās. Tas ir domāts teliņam lai dotu spēku. Bet tā kā teliņi tiek atšķirti tad jā...
27.06.2020 21:38 |

Reitings 350
Reģ: 04.03.2020
Kiskismau @ 27.06.2020 21:38

kas ir jādara lai govs dotu pienu? Viņai ir jāpiedzimst teliņam. Lai piedzimtu teliņš viņa ir jāapsēklo. To dara necilvēcīgi un biežāk nekā govs mūžā ir paredzēts. Tie teliņi kuri piedzimst kā puikas uzreiz tiek nodoti kaušanai. Meitenes tiek atšķirtas no mātēm, dzīvo šausmīgos apstākļos divu kvadrtāmetru lielā iežogojumā. Protams, govis kas ražo pienu tie nobeigtas līdz tādam stāvoklim, ka tesmenis velkas pa zemi, knapi var paiet utt. Teiksiet ka tas nenotiek Latvijā un kā vēl notiek. Ja nebūtu tādas ražošana tad veikala plaukti nebūtu pilni ar piena produktiem. Protams, ir saimnīecibas kur tā nedara, bet fakts ir tāds ka tu dzer cita dzīvnieka mātes pienu kurš ir domāts nevis tev, bet teliņam. To var salīdzināt ar cilvēku iedomājies, ka tevi piespiedu kārtā apsēklo un tad atņem bērnu un pumpē ārā pienu. Baigi forši? Govīm (arī citiem dzīvniekiem kuru pienu iegūstam) ir instinkts uz mātes rūpēm un tas piens ir domāts teliņiem.
Kā arī visi cilvēki sākumā ir ar laktozes nepanesamību. Kad sāk dzert pienu tad daļai parādas baktērijas, kas to var pārstrādāt un daļai nē. Vai cilvēka organismam ir nepieciešams piens? Nē! Vai mūsu ķermenis ir iemācījies pārstrādāt, jā, bet vai tāpēc mums to vajag?
Kā arī vai kāds ir pagaršoji pirmpienu? To kas rodas pirmajās 5-10 dienās. Tas ir domāts teliņam lai dotu spēku. Bet tā kā teliņi tiek atšķirti tad jā...

Okay, laikam nekad neesi dzīvojusi laukos un redzējusi to situāciju, kas notiek, ja teliņu nenošķir no mātes, un ka tā pat to pirmo pienu dod teliņam, mācot dzert.?
Bet nestrīdēšos, visi tie vegāni jau labāk visu zin?
27.06.2020 21:51 |

Reitings 1844
+++++
Un nav runa par mājsaimniecības gotiņām, tas ir totāli atbalstāmi. Taču masveida spīdzināša nedzīvnieciskos apstākļos ir brrrrr..
Ar ko cilvēks ir īpašāks par dzīvnieku? pilnīgi neko.
Šaubos, ka Tev patiktu redzēt, kā dzīvnieki tiek uzturēti. Daudziem liekas smieklīgi, kas tad tur.. tas jau tikai piens, taču nemaz nezināt, kas šai industrijai stāv apakšā un kādus upurus tas prasa.
Ticu, ja vairāk papētītu šo tēmu - smieklīgais vairs nešķistu tik smieklīgs.
27.06.2020 21:53 |

Reitings 1844
Ļaunums @ 27.06.2020 21:51

Okay, laikam nekad neesi dzīvojusi laukos un redzējusi to situāciju, kas notiek, ja teliņu nenošķir no mātes, un ka tā pat to pirmo pienu dod teliņam, mācot dzert.?
Bet nestrīdēšos, visi tie vegāni jau labāk visu zin?

Jā, tieši tā zin, jo mēs esam pārdabiskas būtnes, kas interesējas un izzina lietas. Tev laikam vēl tālu līdz tam??
27.06.2020 21:55 |

Reitings 72
Reģ: 27.08.2019
Freids
Pirms 2ar pus gadiem biju veģetārisma šūpulī indijā, kur man ar ēdienu bija reālas problēmas visos iespējamos veidos. Redzēju arī cik “attīstīta, tīra, ekoloģiska un morāla” ir šī sabiedrība kur valsts vairums ir veģetāri.

Vai, Tavuprāt, ir svarīga izvēle neizmantot cilvēkus pārtikas ieguvei par spīti tam, ka Indijā neizmanto cilvēkus pārtikā un tur ir dažādas problēmas, kā pats esi atzīmējis?
Vispār es minēju 3 argumentus
Nē, no Tavas puses vēl nav bijis absolūti neviens arguments, t.i., tēzes kopā ar loģisku pamatojumu. Ir bijis tikai savārstīts teksts un apsaukāšanās.
27.06.2020 21:59 |

Reitings 72
Ļaunums
Galvenokārt tieši paši iemesli, kāpēc nevajadzētu izmantot cilvēkus piena ieguvei bez viņu piekrišanas, ir spēkā arī govju un kazu gadījumā.
27.06.2020 22:00 |

Reitings 72
bigsister
Internetā ir atrodama gana daudz informācijas par to, kā ēst vegānisku keto diētu. Jau viens links tika dots:
https://www.ruled.me/comprehensive-guide-vegan-ketogenic-diet/
Tā ka, ja Tev ir kāda problēma ar ogļhidrātiem, tad tas nav nekāds iemesls neēst vegāniski.
27.06.2020 22:05 |

Reitings 1892

Esmu dzīvojusi vēl aiz vien to daļēji daru. Gan redzējusi kā govis apsēklo gan palīdzējusi vilkt ārā mirušu teļu no govs. Bagi jautri?
A kāpēc teļš būtu jāņem nost no govs. un domā lielajā ražotnēs pirmo pienu dod teļam?
aij dzīvo savā psaulētī kur viss notiek kā vecos laikos un katram mājās sava gotiņa ko audzina.
27.06.2020 22:07 |

Reitings 13
Reģ: 26.04.2020
Sabiedriba, kura saura tieksanas pec materialajam pasinteresem ir norma, pareja uz etisku nostaju ir daudz radikalaka, neka daudzi cilveki to aptver. Salidzinajuma ar vajadzibam pec ediena pietiekama daudzuma cilvekiem Ruanda, velme garsot vinus no Australijas labakajiem vina darziem nobale. Etiska pieeja dzivei neaizliedz izklaideties vai baudit edienu, vinu, bet ta maina musu izpratni par prioritatem. Mode iegulditas pules, izdevumi, nebeidzami meklejumi pec arvien izsmalcinatakas gastronomiskas baudas, papildu izdevumi, kas iezime luksusa automasinu tirgu- tas viss klust nesamerigs cilvekiem, kuri var mainit perspektivu pietiekami ilgi, lai nostaditu sevi to cilveku vieta, kurus ietekme vinu riciba.
Mes esam biologiskas butnes, dzivnieki. Mes esam attistijusies no neskaitamiem senciem. Katram no siem senciem, lai nodotu talak savus genus, nacas izdzivot, sacensties par izdzivosanu ar citiem un ar vidi, but sekmigam izdzivosana, vairosanas procesa, pecnaceju aizsargasana. Tas nav parsteidzosi, ka musos jabut patmilibas elementam, bet tas ir kludaini domat, ka si sacensanas ir "daba, kurai zobi un nagi ir asinis" konflikts, kura citi ir janogalina. Dazreiz mes sacensamies efektivak, apgustot veidus ka sadarboties ar citiem, Pec tam vienotiem pariem, grupam sekmejas labak.
Mes esam radiba, kas ir attistijusies aptuveni pec tam linijam, kuras pirmais izklastija Darvins. Tas nozime, ka mums ir specigi instinkti vai kares sevis saglabasanai, favoritismam pret musu pecnacejiem, tuviniekiem, nevis svesiniekiem. To pilniba izskaust, visticamak, nav iespejams, bet to var virzit pareizaja virziena.
Mes sakam redzet atskiribas starp mums un dzivniekiem, ka atskiribas gradacija, nevis butiba. Liela dala cilveku joprojam uzskata, ka visiem cilvekiem ir nemirstiga dvesele, bet dzivniekiem tadas nav. Cilveki, kas nesak ar sada veida aizspriedumiem, varbut velesies redzet, ka, aplukojot dazadu dzivnieku un dazadu cilveku spejas, ir redzama parklasanas, nav milzigas plaisas, kas novietotu visus cilvekus virs visiem dzivniekiem.
27.06.2020 22:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)