Sveikas meitenes.
Es biju domājusi to atstāt pie sevis, nekā neteikt, bet es nevaru, es vēlos padalīties ar savu pieredzi.
Es centīšos gari neizplūst, jo stāstīt man būtu daudz ko un plaši, bet kopumā, varu pateikt vegānisms bojā mentālo veselību un fizisko, protams, arī.
Kopumā dzīvnieku produktu izslēgšana man noritēja četru gadu laikā, es studēju ļoti daudz par ēdiena uzturvērtību, ko un kā aizstāt, lai netrūktu vitamīnu. Pati visu gatavoju, neaizstāju ar fake vegan produktiem, papildus lietoju vitamīnus. Kad sākās pirmās veselības problēmas, es vainoju visu, kas man ir apkārt, bet noteikti ne uzturu(jo vegānisms taču ir veselīgs). Tas nesākās, protams, uzreiz, jo no sākuma kā visiem vegāniem es jutos ļoti labi, enerģijas pilna, plus vēl saskaloju savu smadzeni pētot citus vegānus un to cik viņi labi jūtas un līdz ar to tas radīja vēl lielāku efektu. Vēlāk man sākās galvas reibšana, emocionalās garastāvokļa svārstības, jūtīgums, aizkaitinātība un visbeidzot pati lielākā problēma-bezmiegs. Es gāju pie ārstiem, taisīju analīzes un viņi neko neatrada. Beigās man pasaka, ka man sākas VD pirmās pazīmes. Izraksta antidepresantus, es iedzēru pāris reizes, bet saprotu, ka tas nepalīdz, mans bezmiegs turpinās. Tad sāku pīpēt marihuānu tieši pirms gulētiešanas un tas arī bija vienīgas, kas man palīdzēja(biju dzērusi gan melatonīnu, nomierinošās utt.) Un, tad es rēali sāku domāt, kas ar mani notiek??? Kāpēc es tā jūtos? Jo NEKAS nebija slikts noticis, man nebija nekāda trauma, man ikdienā pilnīgi nav nekāda stresa, bet man vienalga ir problēmas. Pa vidu šīm problēmām es sāku pāriet uz veģetāru uzturu un man sāka šis tas uzlaboties, bet mentāli es vienalga jutos slikti. Uz doto brīdi esmu atsākusi ēst gaļu, olas, piena produktus un mana veselība uzlabojas, es beidzot varu izgulēties!
Pirmā lieta par vegānisko uzturu-pamatā tiek ēsts cukurs(augļi, graudaugi, pākšaugi, kas arī pārvēršas beigās par cukuru). No tā rodas tā enerģija, bet tu neesi pabarots līdz ar to atkal ir kaut kas jāēd, vegāni vispār ļoti daudz ēd ar milzīgām porcijām un vēl paralēli priecājas, ka nepaliek resni. Jā es arī par to priecājos, bet beigās padomājot vai nerodas atkarība no ēdiena? Visu laiku domā par to ko tu ēdīsi, kādas receptes izdomāsi un ikdiena paiet vienā ēšanā. Organisms nav pabarots un viņš pēc laika sāk ''ēst'' sevi, līdz ar to arī ir tas tievums.
Otrā lieta, tā ir reāla kults, smadzeņu skalošana, kas tik ļoti sevī ievelk un Tu reāli notici, ka esi atradis to laimes atslēgu visai dzīvei, lai nekad neslimotu un pareizi dzīvotu. Tāpec strīdēties ar vēgāniem ir bezjēdzīgi un, ja kāds vairs nav vegāns, tad populārakais teikums būs-Tu to darīji nepareizi.
Mani tajā ievilka viens pazīstamais, kas pats par to bija tādā ekstāzē, kur jau pārgāja nakamajos līmeņos līdz svaigēšanai un tikai auglu ēšanai. Gulēja labi, ja pa 5h, bija zaudējis ķermeņa masu un uz visu viņam bija attaisnojums, ka tā tam jābūt. Zīmīgi, protams, ka paralēli bija lsd lietošana, marihuāna un droši vien vēl kautkas, kas man liek tagad saprast, ka tādā veidā viņš izgāja no reālās pasaules un viņam noteikti bija sačakarēta mentāla veselība. Ja cilvēks labi jūtas, viņam nav jalieto narkotikas.
Šeit es vēl varētu pieminēt Alisi un Mārtiņu Mičuļus, viņi ļoti slikti izskatās, neveselīgi ar riņķiem zem acīm un jā viņi pīpē marihuānu.
Es ceru, ka kāds šo izlasot vismaz aizdomāsies pirms pāriet uz vegānismu, vai veģetārismu, neskatīties poztīvos vegānu video vai vēl sliktāk izskalot savu smadzeni ar dokumentālajām filmām. Viss balstās uz biznesu jau pārdodod uztura bagātinātajus, fake vegan produktus, gaļas aizstājējus utt. Un šobrīd vēl ir pilns Youtube ar Ex-vegānu video, kur viņi stāsta par savu pieredzi.
Ja Jums arī ir ko teikt un saskārāties ar slikto pusi, tad rakstiet tiešām, nevajag to slēpt vai būt vienaldzīgam.