Attiecības ar tēvu

Reitings 64
Reģ: 16.12.2019
Sveiki! Varbūt kāda ir bijusi līdzīgā situācijā un var dalīties ar savu pieredzi vai padomu.
Vecāki izšķīrās,kad man bija 8 gadi. Paliku dzīvot kopā ar mammu,ar tēvu sākotnēji bija labas attiecības,lîdz reizei,kad ciemojos pie viņa un viņa jaunās draudzenes,mana mamma atbrauca man pakaļ,jo netiku laicīgi nogādāta mājās. Pa logu redzēju kā tēvs smagi piekauj mammu un kopš tā laika neesmu ar tēvu kontaktējusies. Neskatoties uz to,ka viņa māte dzīvoja pie mums ar mammu. Mamma uzņēmās rūpes par viņu līdz pat viņas nāves dienai,jo dēls nelikās ne zinis ne par savu māti,ne mani.
Kādreiz ļoti pārdzīvoju par to visu,jo tēvs pat mani satiekot uz ielas nesveicināja,pagrieza galvu,nosarka un aizgāja tālāk. Gadiem meklēju iemeslus kapēc viņš tā pret mani izturējās.
Mamma nekad neko sliktu par tēvu nav teikusi,vienmèr mēģina mani iedrošināt veidot ar viņu kādu kontaktu,bet līdz šim to neesmu vēlējusies. Pieminēšu vēl to,ka mani adoptēja,kad biju zīdainis. Varbūt tēvs mani tā ir atstūmis,jo neesmu viņa bioloģiskā meita..
Ļoti gribētu dzirdēt jūsu viedokļis. Vai šādā situācijā vispār ir jēga meklēt kontaktu ar tēvu?
05.05.2020 10:42 |

Reitings 143
Reģ: 09.10.2018
Man ar tēvu faktiski arī nav attiecību, jo lielāko daļu manas bērnības viņš dzīvoja Rīgā, pelnot naudu savām vajadzībām. Tajos periodos, kad viņš bija mūsu mājās, no tēva puses jutu tādu kā apgrūtinājumu, bija necieņa pret māti, pūšanās un nerunāšana, bļaušana, bet brīžos, kad būtu noderējusi viņa palīdzība un aizstāvība, visbiežāk tikām sodīti mēs paši. Toties citu priekšā izklājās kā paklājiņš. Protams, es tur neko nevaru darīt, es vienkārši pieņemu, ka viņš ir no tiem cilvēkiem, kuriem labāk būtu bijis neveidot ğimeni. Tagad kontaktējos minimāli - nevis tāpēc, ka justu naidu, vienkārši to nevajag ne man, ne viņam pašam. Es turu rūpi par tiem, kam arī ko nozīmēju, un ne obligāti tas ir asinsradinieks.
05.05.2020 17:39 |

Reitings 179
Reģ: 28.10.2017
Man ir mīlošas attiecības ar tēvu un lai arī vecāki izšķīrās beigās, bet līdz 16 gadiem augu pilnā labā ģimenē.
Un man neiet attiecībās ar vīriešiem. Tāpēc savas neveiksmes attiecībās nenoraksti uz šo faktu.
Vēl tas pats piemērs, mans bijušais draugs uzauga pilnā, mīlošā ģimenē, vecāki joprojām kopā. Gan viņam, gan viņa māsai attiecības arī sakarīgi neveidojas. Tā kā tiešm nedomā, ka kādam ir savādāk tik dēļ attiecībām ar tēvu vien!! Tā ir ilūzija. Atbildības noņemšana no sevis..
06.05.2020 16:26 |

Reitings 64
Reģ: 16.12.2019
K.28 @ 06.05.2020 16:26
Man ir mīlošas attiecības ar tēvu un lai arī vecāki izšķīrās beigās, bet līdz 16 gadiem augu pilnā labā ģimenē.
Un man neiet attiecībās ar vīriešiem. Tāpēc savas neveiksmes attiecībās nenoraksti uz šo faktu.
Vēl tas pats piemērs, mans bijušais draugs uzauga pilnā, mīlošā ģimenē, vecāki joprojām kopā. Gan viņam, gan viņa māsai attiecības arī sakarīgi neveidojas. Tā kā tiešm nedomā, ka kādam ir savādāk tik dēļ attiecībām ar tēvu vien!! Tā ir ilūzija. Atbildības noņemšana no sevis..

Šo tēmu veidoju,lai uzklausītu viedokļus par to vai veidot kontaktu ar tēvu un vairāk to vēlējos dzirdēt no cilvēkiem,kam ir bijusi līdzīga pieredze.
Cilvēks kurš ir uzaudzis mīlošā ģimenē ar abiem vecākiem nekad nevarēs saprast kā jūtās kāds kurš dzīvojis tikai ar māti vai tēvu.
Nepieminēju arī problēmas attiecībās ar vīriešiem.
06.05.2020 17:01 |

Reitings 212
Reģ: 12.11.2017
Man, savukārt, pieredze mazliet savādāka.
Savu īsto tēvu nekad neesmu redzējis, bet tā teikt, patēvs mani sāka audzināt no pirmās mūža dienas.
Vienmēr es viņu uzskatīju par savu tēvu, bet tomēr jutu no viņa savādāku attieksmi nekā tā bija pret viņa īstajām meitām. Pienāca man 10 gadi un māte pateica taisnību, ka viņš nav īstais tēvs. Jāsaka jau godīgi, ka aizdomas par to man bija jau agrāk, bet vienalga nebija pamata apšaubīt.
Un tad pienāca pusaudža gadi un nejauši atklāju viņa rakstīto īsziņu, kur bija rakstīts, tas ko viņš pa īstam par mani domā.
Un tad visas ilūzijas pazuda.
No vienas puses ir pat ļoti žēl, ka viss tā sanāca. Nu jau 3-4 gadus es ar viņu pat nesveicinos, neesmu mēģinājis pat uzrunāt, jo tas tāpat ir bezjēdzīgi.
Viņa māti es gan vienmēr mīlēju un viņa mani pieņēma.
Viņas nāvi ilgi nespēju pieņemt.
06.05.2020 21:24 |

Reitings 179
Reģ: 28.10.2017
"Bet laikam ejot aizvien vairāk saprotu,ka tas aizvainojums kas man pret viņu ir ietekmē manas attiecības ar vīriešiem. Varbūt man drīzāk vajadzīga psiholoģiska palīdzība nekā šis kontakts ar viņu."
Atvaino, gribēju tikai atbalstīt tevi. Izlasot šo sapratu, ka vaino tās tēva problēmas vēl pie pārējām problēmām un devu piemēru, ka tas tā nestrādā.
06.05.2020 23:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!