Man ir taukains ādas tips un jā, akne. Tagad beeeidzot nu jau varu teikt ''bija akne''. Ar laiku vēl plusā man bija dehidrēta āda. Šo kombo bija ļoti grūti apkarot. Izmēģināju visādus līdzekļus no dārgā gala, kas bija naudas izmešana.
No manas pieredzes līdzekļi, kas tiešām ievērojami palīdz pret akni:
1. Tējas koka eļļa. Tāpēc arī Prameri ieteiktasi krēms varētu būt labs. Es tējas koka eļļu izmantoju vienu pašu, liku uz problemātiskajām vietām un atšķaidot ar ūdeni smērēju pa visu seju, kā toniku. Tā lieliski tiek galā ar aknes baktērijām un iekaisumiem. Tikai ir diez gan spēcīga, ja ir jutīga āda jāuzmanās ar daudzumu.
2. Jojoba eļļa. Man kā taukainas sejas īpašniecei palīdzēja izcili. Teju visas pumpas pazuda apm. 2 nedēļu laikā. Viņa aizstāj sejas ražoto sebumu (kas, esot pārāk daudz rada baktērijas porās un līdz ar to - akni). Lietojot eļļu seja jūt, ka sebumu nav jāražo un līdz ar to nerodas jaunas pumpas.
3. AHA / BHA skābes. Šis ir Holly Grail. Izclili attīra sejas ādu, palīdz pret nesmuku tekstūru, paplašinātām porām, mazām grumbiņām un dažas pat mitrina izcili. Es lietoju Glycolic acid, kas ir pati spēcīgākā. Ja ir jutīga āda ir arī ne tik kairinošas, piemēram, Mandelic acid. Vai vnk jālieto mazāks skābes procents.
4. Hauschka Revitalising Day Cream. Tam nav nekāda tieša sakara ar akni, bet man bija problēmas noturēt tīru sejas ādu, jo daudzi kremi aizsprostoja poras vai tie,kuri bija paredzēti taukainai ādai - izsausināja ar savu matēto efektu. Šis krems ir ideāls, mitrina, viegls, āda paliek mīksta, poras neaizsprosto.
PLUSS. Teju visi šie līdzekļi ir dabīgi. Nekas no šī visa nav dārgs, 5 līdz 8 eur. Bet kā jau te minēja, ja ir problemātiska āda ar kremu nepietieks, vajag pareizu ādas kopšanas rutīnu, atbilstošu ādas tipam. Un svarīgi zināt kas izraisa akni. (Hormoni, Baktērijas, produktu sastāvdaļas, ēdiens...?)