Pa dzīvi esmu tāda ļoti apdomīga un mierīga, necelšu traci, kur to nevajag, un nesperšu zemes gaisā par sīkumiem, bet izšķīros es spontāni. Man tas notika vienā dienā, atnākot mājās vispār par to nedomāju, sāku gatavot vakariņas un vārīju kartupeļus domājot par darbu, un sīkumiem, kamēr viņš ( 10 gadus ilgas attiecības - paŗis gadi precēti, kopēji īpašumi, juridiskās saistības ) ienāca virtuvē un sāka man kaut ko teikt no sērijas "tu tur ne tā kartupeļus vāri" un es vienkārši paskatījos uz viņu, noliku dakšiņu un pateicu, ka aizeju no viņa. That's it! Paņēmu somu un aizbraucu prom.
Sākotnēji bija interesantas sajūtas, jo tajā vakarā vēl pilnīgi neapjēdzu, kas notiek un ko esmu pateikusi - kādu lēmumu pieņēmusi iekšēji. Patiesībā es to neapjēdzu vēl apmēram mēnesi. Viss likās kā filmā. Gan izvākšanās, gan mantu krāmēšana, gan tie teksti no viņa, gan teksti no manis. Tagad atskatoties liekas, tik savādi uz to visu.
Fiziski, fiziski bija / ir kritiens finansiāli, bet ne nepārdzīvojams, bija grūti pašai salikt savas mēbeles, veikt remontu dzīvoklī, pašai pārvākties un īrēt vietas, pašai visu organizēt, zinot, ka otrs nav blakus, lai dotu padomu.
To vai tas bija pareizais lēmums, to rādīs laiks, bet šobrīd es jūtos daudz brīvāka un mierīgāka. Nervu stāvoklis un pašapziņa ir manāmi uzlabojusies. Ir tā apziņa, ka spēju pati visu, un ja ko nespēju apkārt ir brīnišķīgi vīrieši, kuri izpalīdz.
Par mums varu teikt, ka bija par daudz viss sačakarēts. Ir kaut kur robeža. Ar tām robežām man pašai iet švaki, jo liekas, ka spēju piedot gandrīz jebko, norakstot uz "sliktu dienu", "pati esmu vainīga", "kam negadās" utt., bet pienāk viens brīdis, kad tu saproti, ka nekas nemainīsies. Un protams, tajos 10 gados bija ekstra daudz skaistu momentu, bet ir tāds iekšējais lūzums, kad apjaut, ka labāk nebūs un ja nevari ar tādu apziņu sadzīvot, ka otrs kļūs vēl tikai neciešamāks, tad nav jēgas turpināt....
Viss grūtāk, no visa man bija palaist atmiņas. Tās skaistās un naivās, jo kad iepazināmies biju pavisam jauna un naiva ar domu, ka man būs viena lielā love pa visu dzīvi. Bet tā tas nenotiek un tad nākas sev atvērt acis un saprast, ka pienācis laiks pārtraukt būt mazohistei.
Par to, ka es atradīšu kādu citu, nešaubos. Drīzāk šaubos par to, vai tas kuru atradīšu arī vēlēsies nodzīvot ar mani līdz sirmam vecumam.