RSU medicīnas studijas

Reitings 66
Reģ: 30.12.2013
Sveikas, meitenes! Gribēju pajautāt, ar kādiem rezultātiem bioloģijas eksāmenā tikāt RSU medicīnā? Gan budžetā, gan maksas vietās. Cik pirms tam bija vidusskolā atzīmes bioloģijā? Un cik vispār citos priekšmetos? Interesē medicīna, tieši fizioterapija (bet arī citas medicīnas programmas). Pastāstiet par savu pieredzi, ļoti gaidīšu!
26.04.2020 16:43 |

Reitings 411
Reģ: 14.11.2018
Vējmeitiņa @ 26.04.2020 22:20
Pat tas, ja 6 gadus mācīsies kā teicamniece nenozīmē, ka tikai savā specialitātē. Neaizmirsti, ka pietiekoši daudzu ārstu bērni mācās medicīnu un viņiem vietas jau ir aizņemtas. Ir specialitātes, kur pat nav katru gadu rezidentūras vietas. Rezidentūras vietas ir pieejamas internetā un var apskatīt kā to skaits samazinās. Nesaukšu konkrētas specialitātes, bet ir tādas, kuras vari uzreiz izsvītrot no saraksta, jo tu netiksi tur, ja neesi berns, radinieks utt.
Manuprāt, jebkuram, kurš vēlas iet studēt un kļūt par ārstu vispirms vajadzētu izmācīties medicīnas koledžā par māsu vai ārsta palīgu un pastrādāt realitātē. Ja pēc tam ir vēl tikpat liela degsme, tad tik uz priekšu. Diemžēl sapnis par fantastisko profesiju ātri apraujas, kad sāc reāli strādāt.

Šim tiešām piekrītu. Pati pašlaik mācos koledžā, vairākas kursabiedrenes ir atbēgušas no RSU un LU uz šejieni, stāsta brīnumu lietas, ka pieredzējušas tīrākās šausmas. (Tagad arī spīdoši nemācās, tāpēc domāju, ka tur vnk nav degsmes vai mediķa iekšā), bet jā pieminēja par histoloģiju trakumus, ka bieži vien tikai histoloģijas dēļ aiziet studenti prom. Mācoties koledžā sapratu, ka medicīna tiešām ir mana dzīve un varētu teikt, ka esmu sava darba entuziaste, lai arī Latvijā strādāt ir diez gan liela elle. Sākumā arī plānoju pamācīties koledžā un varbūt tad uz RSU, bet tagad saprotu, ka neiešu, jo tiešām izbaudu savu darbu un profesiju ar visiem mīnusiem
27.04.2020 00:15 |

Reitings 312
Reģ: 24.04.2020
rosybabe @ 26.04.2020 22:34
Bet ko tad reāli studēt?.. Jo citas nozares jau vispār noraksta kā nevajadzīgas vai slikti apmaksātas.

Šobrīd mācos RTU inženieros, šeit piedāvā diezgan perspektīvas profesijas. Arī manā kursā ir tādi, kas vēlējās studēt medicīnu, pabraukāja uz jauno mediķu skolām un saprata, ka nebūs tas, ko vēlas, aizgāja mācīties tehnisko ķīmiju. Nepiekrītu, ka tikai ārsti ir perspektīva profesija Latvijā. Vienīgi, ja ej uz RTU, jārēķinās, ka ļoti daudz būs jāmācās pašam un patstāvīgi. Ja, piemēram, mums studijas notiek 3-4 dienas nedēļā, tad nolikumā rakstīts katram priekšmetam, cik stundu jāvelta patstāvīgajam darbam. Piemēram, matemātikā pagājušajā semestrī, kur bija 5KP, klātienē bija 2 lekcijas un 2 nodarbības, kā arī 9 stundas patstāvīga darba (darbs mājās). Starp citu, pati arī stājos medicīnā, bet netiku budžetā, sapratu, ka maksu noteikti nepavilkšu, aizgāju uz pilnīgi kaut ko citu nekā vēlējos, jo tiku tur budžetā.
29.04.2020 02:22 |

Reitings 66
Reģ: 30.12.2013
Flamigo @ 29.04.2020 02:22

Šobrīd mācos RTU inženieros, šeit piedāvā diezgan perspektīvas profesijas. Arī manā kursā ir tādi, kas vēlējās studēt medicīnu, pabraukāja uz jauno mediķu skolām un saprata, ka nebūs tas, ko vēlas, aizgāja mācīties tehnisko ķīmiju. Nepiekrītu, ka tikai ārsti ir perspektīva profesija Latvijā. Vienīgi, ja ej uz RTU, jārēķinās, ka ļoti daudz būs jāmācās pašam un patstāvīgi. Ja, piemēram, mums studijas notiek 3-4 dienas nedēļā, tad nolikumā rakstīts katram priekšmetam, cik stundu jāvelta patstāvīgajam darbam. Piemēram, matemātikā pagājušajā semestrī, kur bija 5KP, klātienē bija 2 lekcijas un 2 nodarbības, kā arī 9 stundas patstāvīga darba (darbs mājās). Starp citu, pati arī stājos medicīnā, bet netiku budžetā, sapratu, ka maksu noteikti nepavilkšu, aizgāju uz pilnīgi kaut ko citu nekā vēlējos, jo tiku tur budžetā.
Paldies, noteikti ņemšu vērā. Man pašai kaut kā RTU un tās nozares pavisam nesaista, bet noteikti redzu to nozaru aktualitāti šobrīd.
29.04.2020 14:21 |

Reitings 4
Reģ: 12.12.2019
Varbut kāds var palīdzēt vai arī kādam ir kāds paziņa kas studē LU ārstniecībā par maksu? Ar cik % apmēram (zemākais) varētu tikt LU maksā zinot ka tur konkurss ir ievērojami mazāks?
08.07.2020 09:18 |

Reitings 12
Reģ: 24.07.2023
Tiem kas ir sapnis strādāt medicīna un īpaši Latvijā varu tikai ieteikt 100% padomāt un vispirms iet kā medmāsa/ārsta palīgs,jo mans bērnības sapnis bija būt par arī par ārstu, bet ir reāle dzīvē...18 gadu pabeidzu skolu ,iestajos medicinas koledža pabeidzu ka ārsta palīgs, nostradaju nmpd 3 gadus un 1,5 gadi ka ambulatorā ārsta palīgs pieņemšana dienesta,lai pamestu darbu medicīna.. Kamēr Latvijā nebūs vizmas kāda cieņa pret mediķiem un normāla alga par padarīto darbu manās kājas nebūs šajā nozarē īpaši Latvijā.Darbs ir morāli grūts un fizisks,es strādājot NMPD sev visu muguri sabojāju un maksimāli man alga bija 850€ uz rokām!!! Latvijā visus mediķus un ārstus padarīja par apkalpošanas speciālistus un visur apvaino, tāpēc nolēmu iet prom vispār no medicīnas.Es Gaiļezera koledža tiku budžeta grupā ar 6,9 ballēm atestāta .
25.07.2023 18:23 |

Reitings 12
Reģ: 24.07.2023
Tiem kas ir sapnis strādāt medicīna un īpaši Latvijā varu tikai ieteikt 100% padomāt un vispirms iet kā medmāsa/ārsta palīgs,jo mans bērnības sapnis bija būt par arī par ārstu, bet ir reāle dzīvē...18 gadu pabeidzu skolās ,iestajos medicinas koledža pabeidzu ka ārsta palīgs, nostradaju nmpd 3 gadus un 1,5 gadi ka ambulatorā ārsta palīgs pieņemšana dienesta,lai pamestu darbu medicīna.. Kamēr Latvijā nebūs vizmas kāda cieņa pret mediķiem un normāla alga par padarīto darbu manās kājas nebūs šajā nozarē īpaši Latvijā.Darbs ir morāli grūts un fizisks,es strādājot NMPD sev visu muguri sabojāju un maksimāli man alga bija 850€ uz rokām!!! Latvijā visus mediķus un ārstus padarīja par apkalpošanas speciālistus un visur apvaino, tāpēc nolēmu iet prom vispār no medicīnas.Es Gaiļika koledža tiku budžeta grupā ar 6,9 ballēm atestāta .
25.07.2023 18:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits