Man jau šķiet, ka, ja tā doma par šķiršanos un savas laimes meklējumiem kaut kur citur ir piezagusies klāt un katru dienu par sevi atgādina, tad tu vari sev mēģināt iestāstīt visu ko, taču realitātē atbildi tu jau pati zini - vai nu sadzīvo ar šo domu visu atlikušo mūžu, cerot, ka varbūt kādu dienu tomēr pie tās pieradīsi, vai arī uzņemies risku un ej pati savu ceļu, dodot sev vismaz iespēju satikt (vai arī nesatikt) kādu, kas tiešām norauj jumtu.
Es arī iepriekš domāju, ka ir iespējams dzīvot attiecībās bez mīlestības un pietiek tikai ar cieņu un savstarpēju saprati (kas gan arī nav 100% gadījumu), taču tā doma par šķiršanos tāpat turpina grauzt un laupa "laimīgas dzīves" iespēju, un šobrīd man šķiet, ka samierināšanās ar pieņēmumu, ka gan jau labāk tāpat nebūs, ir sliktākais, ko cilvēks sev (un arī otrai pusei) var nodarīt. Bet es arī domāju, ka tad kad tu esi gatavs šķirties un iet tālāk, šādas pārdomas vairs nerodas. Jautājums tikai, cik daudzi gadi šādā gaidīšanas un šaubu režīmā tiek izniekoti, jo visbiežāk tas patiešām ir tikai laika jautājums. Jā, ir cilvēki, kuriem formāts "ērti" visu mūžu strādā arī bez kaislīgas mīlestības, bet vai tai būtu jābūt kā mērauklai sev pašai, ja tā nejūties, tas jau ir cits stāsts...