Ieteikums anketās nepiedāvāt "neitrālo" izvēli un labāk norādīt pāra skaitļa atbilžu variantus, citādi ļoti bieži cilvēki izvairās no īstas atbildes un ieliek to, kas pa vidu, tādēji statistika neveidojas īsti precīza.
Par tēmu kā tādu - salīdzināšana ne vienmēr ir slikta. Protams, atkarīgs kāds ir cilvēka tā brīža prāta stāvoklis, bet salīdzināšana var nozīmēt motivāciju tiekties uz labāku dzīvi, izglītību, pilnveidoties utt., tas ne vienmēr negatīvi saistīsies ar kompleksiem, sevis šaustīšanu, varbūt pat depresiju. Negatīvi salīdzināšana mani ļoti maz ietekmē, vairāk to uztveru pozitīvi, gan, piemēram, ķermeņa ziņā (motivē iet uz zāli, dzīvot veselīgāk, bet ne slimīgi pārdzīvot, ka ir 1 lieks kg), gan tīri ambīciju ziņā (redzu, ka kāds aizceļojis, teiksim, uz Bali, zinu, ka tas cilvēks strādā labu darbu, var strādāt tur, jo ir tāda un tāda izglība, tad es beidzot saņemos un eju atkal studēt jaunu maģistru, jo zinu, ka tas nesīs algas pielikumu, piemēram :D).
Mani viss, kas kādam ir "labāk kā man", motivē darboties, mēģināt ko jaunu, nevis dzen kompleksos, tāpēc salīdzināšanu uztveru pozitīvi.