Pirmkārt, nečurā biksiņās. Čuguna katlu ir nereāli sabojāt, to var sabojāt tikai korozija, ja katls ir izstāvējies ārā. Otrkārt, šos katlus var mierīgi drāzt, tie pacieš visu, gan dakšas, gan dzelzs instrumentus, bet ir ļoti svarīgi tos pareizi lietot veicot eļļošanu, ko citi nedara un tapēc pat rūdītākajām mājsaimniecēm tie degot klāt un tiek nokristīti par sūdiem.
Tavā gadījumā var veikt vienkārši skalošanu, pēc tam izsildīt kārtīgi uz plīts, lai mitrums iztvaiko un iesmērēt ar eļļu, tavā gadījumā tas Seal abrazīvs. Procesu var atkārtot vairākas reizes. Citi pilnai laimei iesaka cepeškrāsnī kārtīgi izsildīt.
Šādus traukus izmantoju salīdzinoši nesen, bet esmu jau iepazinies ar visām ekspluatācijas īpatnībām, un gatavot uz tiem ir krietni vieglāk, kad saproti ko tu dari, panna ir vnk ideāla. Must have ir čuguna pīle. Čugunu var pārspēt tikai akmens masas trauki, manuprāt.
Bet kā jau teicu, ekspluatācijas īpatnības, un pāris feili virtuvē kamēr piešausies, jo pirmkārt silst lēnāk, otrkārt, tas mūžīgais process ar eļļošanu ir svarīgs. Starp citu, to eļļošanu var veikt jebkurai pannai. Nemaz nesākšu ka vislabāk steiku cept ir tieši uz čugunnieces.
Sāksim jau vēl ar to, ko tur darīja kaļķakmens ? Es teiktu, ka tu pannu kārtīgi iztīrīji, un ja tagad saeļļosi tā turpinās kalpot vēl un vēl. Tikai skaties, kā jau teicu, iztīrīt, izkarsēt, iesmērēt, lai eļļa sāk dzīvot čuguna porās. Procesu jāatkārto pēc katras ēdiena gatavošanas reizes.