Mazaa_saulite @ 25.02.2020 22:27Nu tieši tā, katru gadu mirst tūkstošiem cilvēku citu vīrusu dēļ, un pēkšņi par tieši šo sāk runāt mediji nepārtraukti.
Un stulbāku vīrusa nosaukumu vēl nevarēja izdomāt.
citrons144 @ 25.02.2020 22:44Cilvēki īsti nepareizi uztver kapēc šis vīruss ir bīstams. Nejau cilvēkiem pašiem, jo kā jau teica tās pašas gripas dēļ slimo un mirst vairāk cilvēki. Bet gan tāpēc, ka šis var atstāt sekas un pasaules ekonomiku. Viss drīzāk jau ir radījis sekas. Jo vairāk cilvēki slimo, jau vairāk naudas valstij ir jāpatērē, mazāk cilvēki ir darbspējīgi kā rezultātā valstī neienāk nodokļi, bet tie tiek izmantoti lielākā apjomā. + Protams ir satraucoši, ka ir radies jauns vīruss
Kiskismau @ 26.02.2020 06:24Tikko redzēju rakstu vienā no Latvijas ziņu mājaslapām ka Kariņš saka - esmu pārliecināts ka Latvijas dienesti un mediķi ir gatavai koronavīrusam Latvijā. ? Šitas man liekas skumji smieklīgi. Jā RAKUS ir varbūt gatavs, bet gatavs labi ja 100 cilvēku uzņemšanai. Vietā kur es strādāju mēs pat nezinām simptomus. Tikai tik cik pats esi izlasījis no Facebook vai interneta. Latvijas veselības dienesti ir ļoti vienaldzīgi un neveic nekādus pasākumus lai sagatavotu mediķus. Gan jau izsūtīs kaut kādu informāciju tad kad būs pirmie gadījumi un pats mediķis jau būs salsimis. Vispār ļoti bezatbildīgi.
Tā pat arī netiek atgādināts Latvijas sabiedrībai ka jāmazgā rokas, ka nevajadzētu lidot uz Itāliju utt. Nekāda oficiālā informācija no veselības dienestiem netieku dota. Bieži vien liekas ka tos vada mērkaķi, jo arī citos jautājumos viņu ir nekompetenti.
Pēc manām domām šis vīruss ir gana bīstams. Nevajadzētu skatīties uz to eh kas gan tur liels, slimo tikai vecie un hroniski slimi. Ar gripu arī katru gadu slimnīcā nonāk darbspējīgi cilvēki kuriem imunitāte kaut kādu iemeslu dēļ ir pazeminājusies un sākas komplikācijas. Kā arī un vai jūs gribētu lai jūsu vecmammas vai mammas ap 50 saslims ar šo vīrusu cita cilvēka dēļ? Es šaubos.
Šis vīruss ir jauns, vēl nav izpētīts un izveidota vakcīna tāpēc nevajag uzvesties vieglprātīgi. Kā arī tas ir vīruss nevis baktērija, tātad tas nozīmē ka vai nu ārste ar antiviraliem preparātiem vai neārstē nemaz un vienkārši mazina simptomus. Principā tieši tā pat kā gripai zāļu nav, vienkārši imunitātei pašai ir jātiek galā. Tas ka ārste ar antivirālu preparātu kurš ir HIV sastāvā tas ir dzirdēts, bet nav dzirdēt kā to ārstētu Latvijā.
Bet viņi tieši teica, ka gultas vietas pietiek 100 cilvēkiem.
Tāpat arī pa radio un ziņās raksta, stāsta, ka nevajag doties uz vīrusa skartajām vietām.
Nu šitā pārbauda tos, kas ielido Itālijā, izlidotājus nepārbauda.