Kiskismau teksts @ 21.02.2020 07:02
Kaķi ir ļoti tīrīgi dzīvnieki un tāpēc nečurā ārpus kastes jo ir neaudzināti. Pats mans 7 mēnešus vecais no lielās paņemtais kaķis uzreiz saprata, kas ir kaste un čurāja tikai tur. Tāpēc arī šajā gadījumā nav vainīga kaķa audzināšana, bet kaut kas cits.
Nekas šajā dzīve pats par sevi nenotiek. Jūs tak jau nezināt ka jūsu kaķis nonāca uz ielu. Pilnīgi iespējams ka iepriekšējais saimnieks to iemācīja. Vai nu jūsu kaķis, apčura katru stūri kāpņu telpā, ja jūs to laižat ārā. Vai nu piečurā darziña vai apkārt mājai ja dzīvojat māja. Jūs tak tam nesekojat kārtīgi. Jo jūs tak iedomājaties ka kaķi ir kārtīgi dzīvnieki.
Tas ka jūs nekas nerūp sava dzīve izņemot pašu sevi, ka īstai egocentriskas narcisistei, to es jau sapratu.
Atsauce uz avotu:
https://www.animalhumanesociety.org/behavior/preventing-and-solving-litter-box-problems
Saturs uz kuru atsaucos:
Inappropriate elimination in cats is a very common and frustrating problem, and can be caused by many different factors.
Most cats require little training to use their litter box, because cats have a natual desire to dig and bury their waste. But once a cat has developed undesirable toilet habits the problem can be very difficult to resolve.
Piemēram veselības problēmas, stress, vide utt. Kaķim nav cita veida kā parādīt kā kaut kas ir vainas.
Tieši ka es arī pateicu, jūs tikai tā domājat par savu kaķi, jo patiesība ir pavisam savādāka. Nevajag piedomāt klāt ka kaķis ir kaut kāds gudrs un tā viņš parāda ka kaut kas nav kārtība.
Tas vienkārši čurā kur pagadās jo nav iemācīts vai nu atriebjas. Kad dzīvniekam kaut kas sāp tad tas ar balsī paradis, nevis netaisna veida kaut ko tur čakares.
Man klasesbiedram bija kaķene kura ar balsī izteica savu neapmierinātību. Sēdēja blakus viņa mātei un sūkstījās vair murminašanu. Un klases biedra māte ar to kaķēni cilvēciska valoda runāja. Viņu kaķiene dzīvojās arī pa ielu, ne tikai mājas.
Ja dzīvniekam būs stress tad tas daudz gulēs un būs visu laiku noguris. Jo stress gan dzīvniekiem gan cilvēkiem izpaužas līdzīgi.
Tāpēc visus dzīvniekus ir nepieciešams pieradināt uzvesties. Bezatbildīgie saimnieki vienmēr ir liela problēma sabiedrībai. Kad kaķis nav audzināts, tad tas apčuras katru stūri kāpņu telpā. Un tad kāpņu telpā visu laiku smird ar kaķu čuram. Līdz ar to nevajag muldēt visu laiku un domāt ka citi dzīvo mežā un neko pavisam nezina. Tā par citiem parasti doma narcisisti, tāpēc arī doma ka gudrāki par visiem un spēs ar viņiem manipulēt.
Tāpēc ka es jau teicu ir nepieciešam audzināt visus dzīvniekus un pieradināt pie kārtīgas uzvedības. Nevis sagaidīt debesmannu un izdomāt sev pasakas ka kaķi ir kārtīgi dzīvnieki.
Vari tālāk spriedelēt par saimniekiem un viņu psihiskājām problēmām, jo tikai tas tev ir svarīgi.
Es izsaku savu viedokli un dalos ar pieredzi. Spriedelējat jūs, ka arī vienmēr smirdat un neļaujiet citiem elpot, ka tā īsta fekalija.
Pats mans 7 mēnešus vecais no lielās paņemtais kaķis
Tas ka jūsu kaķim bija 7 mēneši jūs ka to sapratāt? Tas 7 reizes jums teica mur un mjau?
Ka jau teicu, jūs esat narcisiste, kura visu laiku mulda. Vienreiz jau jāpārtrauc muldēt. Jums pašai neapnīk muldēt visu laiku? Tāda nojauta ka jums kāds maksa lai jūs šeit muldetu.