Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Lardoze un grūtniecība.

Reitings 441
Reģ: 20.02.2009
Kā jau vairumam meiteņu skolas laikā man bija muguras problēmas. Pamatskolā atklātā muguras problēma ir lordoze. Protams gāju uz ārstniecisko vingorāsnu, protams gāju uz ārstnieciskajām masāžām ... promtans, ka tad, kad katu dienu bija jāpilda vingrojumi mājās lielākoties nepildīju.. un pieņemu, ka gluži tāpat kā lielākajai daļai meiteņu ... slimība tika apārstēta, bet ne izārstēta. Regulārie pārgājieni uz poliklīniku radīja daudz neērtību darbadienu un skolas dzīvē un aut kā pēc pusotra gada tas viss apnika un lordoze tā arī netika izārstēta.
Šobrīd jau sen kā kaulus nav iespējams ietekmēt ar muskulatūras palīdzību. Sadzīvoju diezgan labi ar lordozi. Muguras sāpes ne no šā ne no tā ir diezgan reti protams pie neteikuma ja nav slodzes uz muguru .... piemēram ilgi atrasties stāvus pozīcijā vai patsrāvīgi atrasties sēdus pazīcijā... diemžēl tā bija mana ieriekšējā darba ikdiena. ... un bez muguras sāpēm protams ir vizuālais defekts - vēders kas iet uz āru.. lai gan varbūt patiesībā man tur to tauku tik daudz uz tā vēdera nav....
bet tā kā es esmu dieviete .. parādas jautājums par grūtniecību...
man jau ir neizārstēta lordoze un nepareiz mugurkaula izliekums .... bet grūtniecība izraisa fiziloģisko lordosi ... un statistika saka ka 70% grūtnieču ir vērā ņemamas muuras sāpēs...
grūtniecība savienojumā ar lordozi mani ļoti uztrauc....
tā tā tas ir sieviesu forums ...
vabūt kādai ir bijusi līdzīga situācija.... ir lordoze un ir iznēsājusi un dzemdējusi bērnu?
Kā tas bija, ar kādām kompilkācijām ir jārēķinās? Vai jūs palikāt/ spējāt strādāt? Ar ko jārēķinās pēc bērna dzimšana? Kadas medicīniskās procedūras veicāt, lai sagatavotos grūtniecībai?
28.01.2020 13:31 |

Reitings 441
Reģ: 20.02.2009
https://www.rsu.lv/zinatniskie-raksti/muguras-sapes-grutniecibas-laika
28.01.2020 13:31 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits