jau maksāju piegādes cenu.
Man nav ko @ 27.01.2020 16:12Es atstāju kādu centu boltfood. Piegāde ir bezmaksas, tāpēc man paliek nedaudz žēl tā piegādātāja. Vienreiz vispār pasūtīju ēdienu uz mājām, ārā negaiss un šis ar riteni atminās. Viss galīgi izmircis un nosalis.. Iedevu 20€ un uzreiz var redzēt, ka cilvēks kļūst laimīgāks ? Bet tā ikdienā es neatstāju dzeramnaudu nekur.
Kiskismau @ 27.01.2020 16:15Atstāju tējas naudu kafejnīcās/restorānos kur ir viesmīļi, tad ja serviss ir bijis labs. Laicīgi atnes ēdienkarti, nav jāgaida pārak ilgi lai pateiktu pasūtījumu , pēc maltītes pajautā vai vēlas vēl kaut ko un pajautā vai atnest rēķinu. Parasti atstāju 2-10 eiro. Ir bijuši gadījumi, kad viesmīlis ir jāmeklē, jāgaida lai pateiktu pasūtījumu 30 min, lai gan var redzēt, ka savā starpā pie letes klačojas.
Ar taxi nebraucu.
Ja pasūtu ēdienu uz mājām tad arī cenšos iedot kādus 2-5 eiro.
Ja ir mēbeļu piegāde, tad dodu dzeramnaudu tikai ja uznes uz dzīvokli. Parasti līdz 5 eiro.
Manuprāt dzermnauda ir jādod tad, ja tu pats tā jūties ka jādod. Par labu pakalpojumu, labu attieksmi utt. Cilvēkiem kuri strādā apkalpošansa sfērā ir mazas algas un kādreiz tie pāris eiro nozīmē daudz un pa dienu savācas jau 10 eiro, kas nozīmē ka var nopirkt kaut ko veikalā. Pati agrāk strādāju par minimālo algu picērijā un katrs atsātais eiro tējas naudā nozīmēja ļoti daudz.
Kiskismau @ 27.01.2020 16:15Atstāju tējas naudu kafejnīcās/restorānos kur ir viesmīļi, tad ja serviss ir bijis labs. Laicīgi atnes ēdienkarti, nav jāgaida pārak ilgi lai pateiktu pasūtījumu , pēc maltītes pajautā vai vēlas vēl kaut ko un pajautā vai atnest rēķinu. Parasti atstāju 2-10 eiro. Ir bijuši gadījumi, kad viesmīlis ir jāmeklē, jāgaida lai pateiktu pasūtījumu 30 min, lai gan var redzēt, ka savā starpā pie letes klačojas.
Ar taxi nebraucu.
Ja pasūtu ēdienu uz mājām tad arī cenšos iedot kādus 2-5 eiro.
Ja ir mēbeļu piegāde, tad dodu dzeramnaudu tikai ja uznes uz dzīvokli. Parasti līdz 5 eiro.
Manuprāt dzermnauda ir jādod tad, ja tu pats tā jūties ka jādod. Par labu pakalpojumu, labu attieksmi utt. Cilvēkiem kuri strādā apkalpošansa sfērā ir mazas algas un kādreiz tie pāris eiro nozīmē daudz un pa dienu savācas jau 10 eiro, kas nozīmē ka var nopirkt kaut ko veikalā. Pati agrāk strādāju par minimālo algu picērijā un katrs atsātais eiro tējas naudā nozīmēja ļoti daudz.
ja uznes uz dzīvokli tad tā nav dzeramnauda, bet samaksa par darbu. Un interesanti par ko tad maksā 5 eiro par uznešanu, taburetes vai?
bigsister @ 27.01.2020 19:20Paga, paga es pareizi saprotu? Kasiera darbs ir smagāks nekā viesmīļa? :D Jā, protams, ir atkarīgs kādā uzņēmumā strādā, bet arī kasierim pa dienu var tikai pāris cilvēki ienākt veikalā.
Laikam nav tiešā vārda nozīmē skriets pa 12h uz kājām, apkalpojot neskaitāmus klientus.
Pastrādājot šādā darbā, man ticība neatļauj neatstāt kaut vai vismaz vienu eiriku apkalpojošajam personālam.
Un laikam neesi strādājusi par kasieri, ja domā ka darbs ir viegls!
Niknais @ 27.01.2020 23:07Ta hany sany tik pareiza ka vemt gribas, redz dzeramnaudas atstasana vinai pretnelikumiga jo nodoklus nemaksa utt. Ka valsts nem mus ta mes nemam valsti. Es piemeram 2 gadus nostradaju neoficiali, biju bezdarbniekos un cita darba kjepa visu sanemu, uzreiz vareja just atskiribu ka menesi sanem 1400€(+no bezdarbniekiem 3 menesi 450), nevis pec nodokliem butu kur 950. Un pabalsts garam. Katrs cinamies zem saules par savu vietu. ;)
Runajot par dzeramnaudam atstaju taksi, restoranos, baros