Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Aktuāla problėma-Mobings darbâ un skolā

 
Reitings 174
Reģ: 26.11.2015
Hei,lieliskie,lieliskās!
Šobrīd Latvija ir 1.vietā eiropā kur mobings ir aktuāla problèma jauniešu vidū.Arī pieaugušo tikai pieaugušo vidù tas tiek slèpts un netiek tik atklàti runāts.
Kāda ir jūsu pieredze skolâ un darbā?
Ko jūs citiem ieteiktu,kas ir cietuśi no psiholoğiskas un fiziskas vardarbības skolâs un darbā?
Mana pieredze: Pati esmu coetusi no fiziskas un psiholoğiskas vardarbības gan skolâ no vienaudžu puses,gan vienā darba vietā no darba devèja puses kas vėlàk ir radies pat depresijà. Meklèśana pėc palìdzī as nav vàjuma pazīme.
ATCERATIES TO! :)
27.01.2020 11:01 |
 
Reitings 174
Reģ: 26.11.2015
Atvainojos par drukas kļūdàm :)
27.01.2020 11:02 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Šobrīd Latvija ir 1.vietā eiropā kur mobings ir aktuāla problèma jauniešu vidū.Arī pieaugušo tikai pieaugušo vidù tas tiek slèpts un netiek tik atklàti runāts.

No kurienes šādi dati?
Ja par tēmu, tad apsmiešana ir bijusi vienmēr un arī būs. Tikai mūsdienās ir nācis vairāk veidu klāt kur var apsmiet-internets.
Pie vainas ir tas ka cilvēkiem ir grūti samierināties ar personu kura ir citādāka (izskats, reliģija, seksualitāte, dzimums utt). Būtu mēs iecietīgāki tad arī mobings būtu mazāks.
Palasot komentārus facebook zem tvnet raksta par to ka divām lesbietēm būs bērns kopā, mati saceļas stāvus. Kā var rakstīt tik naidīgus komentārus, pret cilvēkiem kurus tu nepazīsti un kaut ko spriest par viņu dzīvi. Bet nu jā tada ir Latvijas sabiedrība, iestrēgusi kaut kur starp PSRS un reliģiozo "taisnību".
27.01.2020 12:45 |
 
Reitings 1391
Reģ: 26.06.2019
Ļoti priecājos par šo akciju NEKLUSĒ. Ceru, ka tas tiešām izglītos jauniešus, vecākus, ikvienu.
Pati esmu ar to saskārusies pamatskolā, no kādas 5.klases beigām līdz 7.klasei. Es pat neatceros kā tas sākās, zinu tikai to, ka klases spicākajām meitenēm kaut ko izdarīju ne pa prātam un rezultātā visa klase tika noskaņa pret, izņemot varbūt tos, kas jau pirms tam bija atstumti no klases kolektīva... Mani izglāba tas, ka man bija draudzene ārpus skola ar ko pavadīt laiku un novērst domas. Palīdzēja arī vecāki, daudz runāju ar mammu. Sekas tas noteikti atstāja, tolaik tas bija periods, kad es pirmo reizi iedomājos par to, kā būtu, ja manis nebūtu, cik visiem viss būtu labi un pasakaini. Un kopš tā laika kļuvu daudz kautrīgāka, bailīgāka no cilvēkiem, man joprojām ir grūtības atvērties un komunicēt, es ieraujos sevī un nelaižu klāt. Lai arī pieaugusi sieviete, bet esmu pilna ar kompleksiem, kuri izsparucās tieši tolaik, jo nelikos sev pilnīgi nekāda un nekam vērtīga.
Ļaunu prātu neturu, lai gan to laiku atceros nelabprāt un par to nedomāju, cenšos neatcerēties, jo tās noteikti ir sliktākas atmiņas no skolas laika. Tagad mana labākā draudzene ir mana klasesbiedrene, kas laikam bija pirmā, kas spēra to soli, lai viss neaizietu vēl tālāk, sāka ar mani komunicēt, tikties pēc skolas un tā viss kaut kā normalizējās.
Tā kā man pašai aug bērni, es ļoti ceru, ka iemācīšu viņiem nebūt tajā pusē, kas apceļ citus, kā arī ceru, ka viņiem nekad nebūs jājūtas atstumtiem.
Pie vainas ir tas ka cilvēkiem ir grūti samierināties ar personu kura ir citādāka (izskats, reliģija, seksualitāte, dzimums utt). Būtu mēs iecietīgāki tad arī mobings būtu mazāks.

Nu ne tikai. Es nebiju ne vizuāli savādāka, ne nācu no sliktākas ģimenes, mēs visi bijām daudz maz vienlīdzīgi, bez lielām atšķirībām. Ikdienā strādāju ar bērniem un redzu kā mobings izpaužas. Liekas nevajag pat neko tādu, kā viss, tu neesi vairs bariņā. Ne vienmēr, bet man liekas, ka vairums gadījumu, apcēlāji paši ir pilni ar kompleksiem, trūkst uzmanības ģimenē, jo tādā veidā jūtās pārliecinātāki, atrodot vājo vietu kādam citam.
27.01.2020 13:24 |
 
Reitings 1892
Reģ: 17.09.2019
Kiskismau, lūk no kurienes dati.
https://www.lsm.lv/raksts/zinas/latvija/latvija-skolas-augstakie-mobinga-raditaji-gan-oecd-gan-es-valstu-vidu.a340493/

Žel ka nav norādīts pats pētijums ar saiti vai pilno nosaukumu. Neapstrīdu mobinga esamību, bet vienkārši ir interesanti, kā viņi šos datus ieguva.
27.01.2020 15:43 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)