law7 @ 13.01.2020 20:36Kopumā esmu par ziņošanu par likumpārkāpumiem. Zināmā mērā uz to, kādos gadījumos ir attaisnojami neziņot par smagāko likumpārkāpumu daļu - noziegumiem, atbildi sniedz Krimināllikums. Par neziņošanu atbildība nav paredzēta šauram nozieguma izdarītāja tuvāko cilvēku lokam, mācītājiem, advokātiem.
Taču "likumpārkāpumi" ir ļoti plašs jēdziens. Tādēļ labāk precizēt, par kādiem likumpārkāpumiem ir runa.
KKKetrina @ 13.01.2020 21:00par kriminālpārkāpumiem
Par mazāk smaga noziegumu vai kriminālpārkāpuma neziņošanu- Krimināllikums atbildību neparedz. Tikai par smagiem un sevišķi smagiem noziegumiem, ja tiek gatavots vai jau ir izdarīts.
law7 @ 13.01.2020 21:07
Zinu, bet izteicos vispārīgi. Vairumam cilvēku noziedzīgu nodarījumu smaguma pakāpju iedalījums neko daudz neizsaka.
Bezvējš @ 13.01.2020 21:28Nu piemēram situācija - darba devējs oficiāli izmaksā minimālo algu, pārējo izmaksā aploksnē. Darba devējam
izdevīgi, iespējams arī nodarbinātajam šķiet, ka viņam tas ir izdevīgi, jo alga viņaprāt iespējams ir lielāka, nekā tad, ja visa alga tiktu maksāta oficiāli. Vai arī nodarbinātajam ir bail ziņot, jo var palikt bez darba. Tādu gadījumu ir ļoti daudz un nodarbinātais ar to samierinās.
Bet, kad nonāk līdz tam, ka nepieciešama slimības lapa, vai bērnu kopšanas atvaļinājums, sociālās iemaksas bijušas tik mazas, ka nodarninātais saņem praktiski neko.
Esmu pieredzējusi daudz ko, bet man sūdzēties nav asinīs. Ja vien runa nav tiešām par nopietnu, smagu noziegumu - slepkavība, laupīšana, utt - es nebāžu degunu svešās darīšanās. Sūdzambībeles ir nevēlami cilvēki lielākajā daļā kolektīvu.