Labvakar! Kādas atsauksmes par Paulas Freimanes pavārgrāmatu " Zelta sastāvdaļa"? Vai receptes ir viegli un ātri pagatavojamas un no parastam latvietim pieejamām izejvielām? Paldies!
Pirmā pavārgrāmata, kas tiešām tiek pielietota! Receptes nav sarežģītas, sastāvdaļas arī nav dārgu dārgās. Lai būtu veselīgāk viņa cukuru aizstāj ar stēviju, kas tāda īpatnēja lieta, ko tad vajadzētu noteikti turēt skapītī. Bet nu domāju var aizstāt ar to pašu cukuru, ja gribi pa vienkāršo. Tur tiešām labas receptes, ko gatavot pēc sirds patikas katru dienu.
Receptes tiešām diezgan vienkāršas, un grāmatas dizains ļoti skaists. Forši, ka ir minēts cik porcijas sanāk un cik kalorijas ir porcijā. Kā arī katrā receptē apraksts par vienu zelta sastāvdaļu. Neko vēl neesmu mēģinājusi, bet visu grāmatu izšķirstīju - vērtīgi! Ja gribas iegādāties ar atlaidīti - pērciet internetā! :)
Grāmatu esmu paškirstījusi, liekas laba, bet Facebook bija atsauksmes ka daļa recepšu ir nepilnīgas, dažas arī nesanāk. Šķiet runā bija par vienu kūku kur interneta bija saldinatājs receptē, bet grāmatā tas nebija pieminēts. Tāpat daļa recepšu ir tik vienkāršas un daudz reizes interneta redzētas un līdzīgas šķiet našķoties Zanes receptēm, vienīgi nomainīta viena sastāvdaļa. Bet pozitīvi ka grāmata ir daudz recepšu un bez reklāmām. Ir arī viedoklis ka edunsporto.lv receptes esot labākas.
Par to vai receptes ir vegānas, veģetāras nepateikšu, bet kur problēmas receptes pārveidot? Ja piemēram dots sautējums ar gaļu, var taču to nelikt vai aizvietot piemēram ar pupiņām. Katrā ziņā tur recepšu bez gaļas ir pietiekoši.
Es arī uztaisīju šo zupu, mans draugs pateica, lai es labāk to pavārgrāmatu izmetu laukā. Tā zupa bija pretīga. Visu laiku gribu uztaisīt to mutē kūstošo liellopu, bet savā mikrorajonā nevaru atrast liellopa fileju un uz Centrāltirgu slinkums braukt. Doma bija uztaisīt arī siera kūku, bet ja te ir atsauksmes, ka labāk ne, tad taisīšu tradicionālo siera kūku :D Bet nu Bonty ir ļoti garšīgs
Mani izbrīnīja tas, ka Paula receptes "it kā" ir pati radījusi, pārbaudījusi un to darīja arī vēl kādi 5 citi cilvēki, bet gatavojot tiramisu pie sastāvdaļām ir piens un kafija, kas pagatavošanas procesā vispār nav pieminēti. un tā nav vienīgā recepte ar šādu kļūmi. Arī man bija receptes, kas neizdevās gluži tā kā paraugā.