Kiskismau @ 06.12.2019 15:10
Smieklīgs jo? Zinu cilvēku kurš paņēma no bankas 5k. Gribēja taisīt personalizētēs zeķes un kaut ko vēl ar latviešu rakstiem. bizness nogāja pa brubuli, un tagad jāmaksā bankai un arī kaut kādi parādi par nesamaksāto īri utt. Teica vismaz 3 gadus maksās ar tagadējo algu.
Jābeidz jaukt hobijs ar biznesu.
Es 16 gadu vecumā sāku aktīvi pirkt un pārdot datortehniku/sporta preces un tamlīdzīgas lietas uz/no ārzemēm. Es sāku ar pārdesmit latiem. Daudz ko pirku štatos, pārdevu šeit, regulāri sēdēju forumos, ebajā, ssā, arī skelbiu, meklējot dīlus. Paralēli tam strādāju algotu darbu. Tagad jau 4 gadus strādāju pilnībā pats sev. Man patīk strādāt pašam serv, es gūstu baudu nevis no darba kā tāda, bet no neatkarības pelnīt pašam sev.
Lai sāktu, nevajag neko vairāk, kā pareizu ideju, pareizā laikā un ar pareizo izpildījumu. Nauda ir svarīga, bet vairumam ideju realizāciju nevajag neko vairāk par pāris desmitiem vai simtiem eiro, ko nu katrs var sagrabināt.
VIsiem puikām, kuri pie manis vasarā nāk prasīt pēcdarba(remontēju un pārdodu sporta preces, darbā nevienu neņemu), iesaku nopirkt zāles pļāvēju, trimmeri un iet pie kaimiņiem piedāvāt nopļaut zāli. Sadrukāt skaistas vizītkartes. Pasūtīt sev "uzņēmuma" t-kreklu ar rekvizītiem. Vienoties sākumā par vienkāršu darījumu - zāle tiek nopļauta un saimnieks samaksā tik, cik uzskata par pareizu, tādējādi pierādot sevi un savu varēšanu. Ja būs pareizais ķēriens, es garantēju, ka pareizajos privātmāju rajonos vasarā puika spēs atpelnīt zāles pļāvēju un trimmeri pāris dienu laikā. Ziemā piedāvās tīrīt sniegu. Un pēc pāris gadiem šis puika, visticamāk, pelnīs vairāk par abiem saviem vecākiem kopā ;)