Es šī gada pavasarī dzemdēju Bulduros. Kopumā es savu pieredzi vērtēju pozitīvi - daktere, kura pieņēma dzemdības bija patiešām izcila, slimnīcā kopumā atmosfēra bija mājīga, arī pārējam personālam nebija ne vainas. Vienīgi par krūtsbarošanu lietderīgu palīdzību varēja sniegt 2 māsiņas. Izmantoju arī epidurālo anestēziju - saistībā ar to arī nebija nekādu problēmu vai komplikāciju.
Taču diemžēl bija divi momenti, kuri atstāja rūgtu piegaršu manai visādi citādi labajai pieredzei. Neilgi pirms pilna atvēruma sasniegšanas vecmāte man pateica "nepūt kā veca riepa". Nu šī frāze bija pat ļoti nevietā. Tāpat man bija problēmas ar krūtsbarošanu un vienu nakti bērnam nācās dot maisījumu, par ko ļooooti pārdzīvoju, līdz ar to bērnu baroja vīrs. To redzot, viena no māsiņām man pārmetoši teica: "Ko Tu darītu, ja Tev nebūtu tāds vīrs?!". Jau atkal komentārs pilnīgi nevietā. Kādai noteikti tie šķitīs sīkumi, bet nu, kā jau teicu, šie komentāri ir atstājuši rūgtu piegaršu.
Man vēl pāris paziņas ir dzemdējušas Jūrmalā, kopumā neko izteikti negatīvu neesmu dzirdējusi.
Par līgumu ar vecmāti - man vienās nodarbībās vecmāte no Dzemdību nama ieteica 5x padomāt, pirms slēgt līgumu. Tas, ka par kādu vecmāti ir daudz labas atsauksmes, nenozīmē, ka šī vecmāte "derēs" visiem. Ja tomēr tiek izlemts par labu līguma slēgšanai, noteikti skaidri jāizrunā ko grūtniece sagaida no vecmātes dzemdību laikā un vai vecmāte to varēs nodrošināt. Es personīgi neredzu jēgu slēgt līgumu, ja vien neplāno, piemēram, ūdens dzemdības, kur līgums ar vecmāti pārsvarā ir obligāta prasība.