Vai lietveži/biroja vadītāji/biroja asistenti dara visu ko viņiem liek? Ilgus gadus esmu strādājusi dažādus biroja darbus, jautājumi nebija, noteikti pienākumi, bet šobrīd veicot biroja lietvedības sekretāra darbu es daru visdažādākos darbus, lielākā problēma ka man ir jāiedziļinās darba specifikā kaut kādu uzdevumu veikšanā, es nevaru akli izpildīt uzdevumu ja nezinu padziļināti darba specifiku, līdz ar to tas man prasa daudz laika, piemēram saziņa ar klientu, piedāvājumu sūtīšana, problēmu risināšana kas ir gandrīz vienmēr darbā ar klientu, lietvedības darba organizēšana, personāla lietvedības dokumenti, līgumu sagatavošana, grāmatvediski pienākumi, statistika, diagrammas, prezentācijas no uzmetuma līdz skaistam vizualizētam materiālim. Nav tā ka būtu nenormāli noslogota, parasti viss ir viļņveidīgi, ir baigi daudz un liekas ne gala ne malas un visiem vajag uzreiz, ātri...problēmas ar uzdevumiem nav, bet jautājums par robežām.
Kad strādāju par personāla speciālistu, izņemot atlases konkursu rīkošanu, tur viss bija ļoti skaidri, pienākumi skaidri, darīju savu darbu un viss, man patika, tagad aina tāda haotiska.