Labdien!
Vēlētos, lai kāds dalītos ar savu viedokli par sekojošo situāciju.
Esmu uzsākusi darbu jaunā darbā vietā, bet jūtu, ka kolektīvā neiederos, jo organizācijas iekšējā kultūra, manuprāt, neatbilst vispārpieņemtām biznesa ētikas normām. Kolēģi darba vietā skaļi sarunājas, klausās mūziku, viens otru aprunā, runā par sadzīviskām lietām daba laikā (ko gatavojuši, runā par ģimenēm u.tml) un izturas necienīgi, jo tādejādi tiek traucēti citi. Strādāju kā mārketinga asistents, bet tā kā uzņēmumā esmu vienīgā mārketingā strādājošā persona, tad manos pienākumos ietilpst ne tikai mani tiešie pienākumi, bet arī asistēšana pārdošanas daļas un vadības darbiniekiem. Tā kā zināju, ka ir darbi, kas ir laikietikpīgi, jautāju nepieciešamos datus uzņēmuma komercdirektoram, bet viņš manu prasību ignorēja nedēļu, uz jautājumu, kad darbam būtu jābūt padarītam atbildēja ar "vakar" un tā vietā, lai sniegtu atbildi uz jautājumu atbildēja "es tavu jautājumu sadzirdēju', bet atbildi tā arī nesniedza, līdz pēdējā brīdī deva norādījumu darbam un piekodināja, ka tam jābūt izdarītam nākamajā dienā, kas fiziski nav iespējams. Negribētos domāt, ka tā ir kāda iekšēja sazvērestība, bet jūtu, ka attieksme ir necienīga.
Darba pārtraukumā kolēģe apmainīja manu krēslu pret savējo un atgriežoties, kad to konstatēju, uz jautājumu, vai kāds ir apmainījis manu krēslu atbildēja noraidoši. Tā kā dažiem indivīdiem veicamo darbu apjoms ir mazāks nekā mans, tie mēdz staigāt pa biroju bezdarbībā, nodoties vulgāriem jokiem un citādi traucēt. Nereti vadītāji, zinot, ka man ir jāveic svarīgi uzdevumi, liek novērst uzmnaību, kā piemēram, liekot sagatavot materālus bērniem bērnu dārzā, izprintēt apsveikumu kartiņas u.tml. Vide ir pārlieku familiāra, noteikti ne lietišķa, jūtu, ka tiek aizskartas ne tikai manas personīgās robežas, bet arī emocionālā stabilitāte, jo nespēju tolerēt, ja ir jāveic ārpus kārtas "pasūtījuma" uzdevumi. Tā kā apmācības praktiski nenotiek, visu nākas apgūt pašai, reizēm jautājot kaut ko kolēģiem, kuri vairākkārt ir snieguši neprecīzu vai maldīgu informāciju. Tā kā darba pieredze šajā jomā man ir svarīga, cenšos samierināties, tomēr apzinoties, ka šāda ir šīs organizācijas ikdiena, ne tikai sākuma periods, sāku apsvērt iespēju no darba aiziet, tādēļ būtu pateicīga saņemt kādus ieteikumus. Paldies!