Sveikas!
Mans vīrietis nesen uzsāka sarunu par kopdzīvi. Esam kopā gan tikai pusgadu, bet tas bija ar tādu domu, ka vēlamies jau kādreiz kopīgu nākotni.
Viņam pieder dzīvoklis ārpus centra, kuru maksā bankai gan vēl. Es īrēju un dzīvoju centrā.
Man līdz darbam ar kājām ir 15min. No viņa mājām var tikt tikai ar auto, jo pat transproti ir nepieciešami 2 un tas aizņemtu vairāk kā stundu, jo jau ar auto braucam kādas 40min. Man auto nav.
Reāli sanāk, ka man ir jāmaina visa sava dzīve, savi paradumi un pat principi, ja gribu pie viņa pārvākties. Un viņa dzīvoklis jau ir pilnībā iekārtots, tas nozīmē. ka visas manas mēbeles ir jāpārdod, jo tad protams, nebūs arī nepieciešams īrēt vēl dzīvokli.
Bet tad vēl auto jāpērk un jāīrē stāvvieta, jo pie viņa ir tikai privātās stāvvietas par maksu un nekur citur fiziski nav kur novietot auto. Nu reāli man liekas, ka man tie būs tikai izdevumi, kuri man nekad nav pat bijuši.
Nemaz nerunājot par to, ka būs jāceļas 2h ātrāk katru dienu lai paspētu uz darbu, kad es visu šo laiku vaŗeju vēsā mierā lēnā garāar kājām aizcilpot.
Tad viņš runā, ka būtu jāveido kopīgs budžets, kurā liktu konkrētu procentu no savas algas. Viņš protams pelna 3x vairāk kā es, tāpēc viņa daļa būšot lielāka.
Bet ja es pie viņa dzīvotu vienīgais kas viņam palielinātos ir ūdens rēķins. un kāpēc, gan man būtu jāpiedalās viņa hipotēka maksājumā?
Pārtiku taču arī parasti pērk katrs atsevišķi, kur pirmais mājās, uztaisa vakariņas un sapērk visu vai kkā tā.
Es vnk nesaprotu kā tas tīri fiziski izpaužas. Es nekad neesmu bijusi šādā situācijā.
Vienmēr vīrietis (citās ttiecībās) ir 100% maksājis par savu dzīvokli, arī komunālos rēķinus, bet es par saviem rēķiniem - telefonu utt. Tajā pašā laikāes esmu bijusi tā, kas vairāk uzkopj, gatavot utt. Arī pārtikas pirkšanu esam dalījuši kā kuro reizi, kad nu kuram ir nauda.
Un kā tad izpaudīsies kopīgais budžēts, kad es gribēšu sev kaut ko nopirkt, jo es ta tērēju daudz vairāk un es regulāŗi gribu sev kaut ko nopirkt un parasti varu to atļauties.
Es taja pašā laikā negribu pazaudēt savu neatkarību un patstāvību, jo vienmēr visu savu mūžu es pati esmu sevi spējusi nodoršināt un nekad nevienam uz kakla neesmu dzīvojusi. Un gribu atļauties pirkt to, ko es gribu, nevienam neatskaitoties, kāpēc no 'kopējā budžēta' eju, piemēram, uz solāriju.
Nu kā tas vispār dzīvē izpaužas? Kā uzsākt kopdzīvi ar vīrieti?