KellyP @ 02.08.2019 12:51
Hmm, Tu runā par jaunbūvi? ?
Tev pastāstīt cik gadus kalpo apkures sistēma? Cik izmaksā nomaiņa? Jumta maiņa utt.
Saprotu ka dzīvokļiem ir savs fonds, kur +\- Tev viss ir dārgs, īrējot Tevi tas nesatrauc. Savādāk, Tu skaiti tikai īri un komunālos džeka mājai.
R.. @ 02.08.2019 13:37
Atkarīgs kāda apkures sistēma, cik kvalitatīvi uzstādīta un kā to apsaimnieko. Aptuveni 20 gadi un vairāk var kalpot. Jaunie, autonomie granuli katli, protams, prasa vairāk rūpes. Tā kā, tās nav nekādas regulārās izmaksas.
Labs jumts arī kalpos 30-50 gadi, nav regulārās izmaksas. Galvenais, lai to kvalitatīvi uzliek, ne kāds "pseidomeistars", kurš "visu" prot.
Pārejo pa lielam, ja rokas aug no pareizās vietas var visu pats izdarīt. Domāju, ka mūsdienās vēl ir vīrieši, kuriem rokas neaug no otra gala un zin kā fleksim ripu nomainīt un kā cirvis izskatās.
R.. @ 02.08.2019 13:37
Atkarīgs kāda apkures sistēma, cik kvalitatīvi uzstādīta un kā to apsaimnieko. Aptuveni 20 gadi un vairāk var kalpot. Jaunie, autonomie granuli katli, protams, prasa vairāk rūpes. Tā kā, tās nav nekādas regulārās izmaksas.
Labs jumts arī kalpos 30-50 gadi, nav regulārās izmaksas. Galvenais, lai to kvalitatīvi uzliek, ne kāds "pseidomeistars", kurš "visu" prot.
Pārejo pa lielam, ja rokas aug no pareizās vietas var visu pats izdarīt. Domāju, ka mūsdienās vēl ir vīrieši, kuriem rokas neaug no otra gala un zin kā fleksim ripu nomainīt un kā cirvis izskatās.
minnyminny @ 02.08.2019 12:16Nu, ko lai saka. Puisis ar suni ir boyfriend material.
Palabošu > puisis ar suni + savu māju + auto + 1400brutoakaroa @ 02.08.2019 14:29
+++ :)
akaroa @ 02.08.2019 14:32normāla alga, tā jau arī ir Latvijā vidēji. sieviete vēl tik pat pelnītu un budžetu liktu kopā, sanāktu abiem gan foršai ikdienas dzīvei un visa uzturēšanai, gan atpūtai, hobijiem, ceļošanai :)
minnyminny @ 02.08.2019 14:58Puisis ar dalmācieti vispār ir VERY boyfriend material.
Srumun, hmm itkā mājai naudu nevajag. Zāle neaugs, krūmi nebūs, neko nelabos. Kāds īres ietaupījums?
Man svarīga būtu izaugsme. Kāda Tev profesija? Jo 1000eur neto pat celtnieks sańem.
Es nevaru atbildēt par visām, bet man nepatiktu, ja vīrietis sańemtu mazāku algu.
KellyP @ 02.08.2019 14:23
Vispār apkures katla lielumu izvēlas pēc ēkas siltinājuma, logiem, durvīm, dabīgajiem ventilācijas kanāliem. Akulmācijas tvertne vien divstāvu mājai ap 4000 EUR izmaksā. Klpošanas gadus pēc izmantotā materiāla, LBN nosaka 20-25 gadus, bet tas vairāk dzīvokļa, publiska - ēkām. Kurš gan LBN ievēro privātajām ? Ja, būvalde pieprasa metrus un stāvus ?
Bet kopā smuka summa, ne?
Vēl ir fasādes, cokola siltināšana, logu,durvju maiņa, un visa cita maiņa ?
50 gadus dod labam jumta materiālam. Lētajiem 20-30.
Vispār projektējot parasti dod kalpošanas laiku ēkas kostrukcijām.
Tādi vīrieši izmirst ?
minnyminny @ 02.08.2019 15:01Es nepelnu tik daudz, bet apsolos no Tevis nekad neaizbēgt! :D :D
Man vajag īstu dalmācieti. Samojedi arī patīk.