Njā...Es arī strādāju 2 gadus picērijā, Bet tur bij gan vadītāja super, gan kolektīvs. Viss pajuka, jo augstāk stāvošie nomainijās un viņiem bij izdevīgi tikt no veciem darbiniekiem vaļā, tikai kāpec, joprojam nesaprotu ???garden34 @ 09.07.2019 15:32Lai strādātu puslīdz labā restorānā ir jābūt gan pieredzei, gan zināšanām gan talantam. Bez pieredzes var tikt kādā no ātrās ēdināšanas restorānu ķēdēm (pavāra palīgs sākumā būs visticamāk), piemēram, Čilli Pica, Tokyo, Ganbei , utt.
Bet šo opciju iesaku apdomāt labi- jo pirmkārt, garas darba stundas (kā minimums 10-12 fiziska darba- padomā par veselību un sekām ko tas agri vai vēlu atstās). Otrkārt, alga vienmēr būs tuvu minimālajai (itin bieži no algas atvilks par pārtikas iztrūkumiem). Treškārt, šādos uzņēmumos vadības attieksme ir, maigi izsakoties, ne tā labākā, bieži vien darbinieki savā starpā tiek sanaidoti, intrigas, savstarpējas sūdzības, utt. Tiešām nezinu, kāpēc tā, bet kaut kāda iemesla dēļ vadībai ir izdevīgi šāda neveselīga atmosfēra kolektīvā. Zinu par ko runāju, esmu daudzus gadus nostrādājis šajos uzņēmumos , tiesa gan kā viesmīlis un administrators, bet viss iepriekš minētais bija kā uz delnas. Vai 400 EUR mēnesī ir tā vērts? Diez vai.
Es saprotu))) Paldies!!!Gamergril @ 09.07.2019 15:45Mana māsa sāka strādāt par parastu virtuves palīdzi ,pēc 2-3 gadiem un minimālās algas uzkalpojās par pavāru. Darbs grūts. Darba laiks no 11iem līdz 00:00. Ja esi tam gatava tad aiziet, bet rēķinies ar to ka dažiem tā nepaveicas kā manai māsai, kad kāds iet prom no darba labā pozīcijā un priekšnieki bija ar mieru ņemt viņu neizsludinot konkursu.
Ja skaties kad meklē tādas prestižas vietas kā Pagalms, Herbārijs, Vecrīgas resotrāni. Tur dažkārt meklē virtuves palīgus, kas nozīmē-mizot dārzeņus, spiest sulas, sagatavot zaļumus un veikt citus tādus darbiņus, dažkārt ļauj veikt ko nopietnāku atkarībā no noslogojuma.
Manai māsai paveicies ar kolektīvu, jo viņi pat brauc kopīgos ceļojumos. Viss ir atkarīgs no priekšniecības.
Jā , facebook arī izskatiju visu. Atliek tik gaidīt ...uz 5 vakancēm aizsūtiju. Visur vienus pārdevējus pārsvara prasa vai viesmīļus.Gamergril @ 09.07.2019 15:54Ja iet runa par sludinājumu portāliem tad laikam nekas labaķs nav kā tie visi zināmie. Vēl var mēģināt ierakstīt facebook kādā no darba meklēšanas/piedāvāšanas grupām vai skatīties tur ko piedāvā, bet tā arī ir laimes spēle.
Nu jā...visi jau cer uz labāko. Es ar savi tik mierinu ...sak jau uz depresiju vilkt))))sniegpulksteniite @ 09.07.2019 15:58Netiksi uzreiz gatavot. Kā jau iepriekš minēja sākumā ņem par pavāra palīgu, kas parasti mizo dārzeņus un mazākās kafejnīcās vēl mazgā traukus. Bez pieredzes par pavāru ņemt picērijās, ķīniešu bistro, kur liek ēdienu kārbiņās.Tur, tāpat alga būs minimālā vai tuvu tai.
Garas stundas, darbs karstumā, bieži vien vadība daudz kur rupji izturas (tā tajos pavāra šovos, filmās), var savainoties ar nazi. Kur visu algu maksā oficiāli, kur nē.
Ir arī, kas izsitās un saņem pāri 1000Eur.
Visur vienus pārdevējus pārsvara prasa vai viesmīļus.
Nu jā...citu jau neko nevari ieteikt! Nē paldies, pašcieņu vēl nēsmu zaudējusi ?? . Bet tev laikam ir pieredze...vēlu veiksmi!lietotājs @ 09.07.2019 21:4027 gados vairs neesi meitene, bet gan sieviete.
Ja tev ir meitenes uzvedība, varu ieteikt piestrādāt eskorta pakalpojumos. Tu vari pelnīt ap 100 EUR stundā, ja labi izskaties, ar ārzemju klientiem vel vairāk.