Darbs parasti vienmēr ir pakalpojumu jomā - kasieris, konsultants veikalā, viesmīlis, frizierieris utt. Protams, nav īpaši nopietnās profesijas un priekš dauziem tādiem amatiem nevajag vispār izglītību vai var iztikt ar kursiem. Izaugsmes iespējas minimālas. Domāju, ka tēmē uz kaut ko nopietnāku.
Cik esmu dzirdējusi no paziņām, tad ar tieslietu diplomu(īpaši, ja ir iegūts LU vai citā reprezentālā skolā) darbu atrast nav pārāk grūti, tādēļ, ka grāds ir universāls un paver iespējas strādāt gan tieši tieslietu jomā, gan par lietvedi, gan politikas lauciņā uc, daudzi prakses ietvaros atrod nākotnes darbavietu.
Esmu dzirdējusi, ka riska lietas, apdrošināšana uc. finanšu lauciņi ir pieprasīti, bet tur jābūt mīlestībai pret skaitļiem, lai studētu ko tādu.
Tad skolotāji, nezinu kā citu prieksmetu, bet fizikas trūkst katostrofāli.
Var prātot daudz, bet viss atkarīgs no tā cik pati esi gatava daudz darīt studiju laikā. Man draudzene pirms 3 gadiem iestājās politologos LU un šogas absolvēja bakalaurus. Visi teica, ka bezjedzīga grāds, darba nebūs un beigās nesapratīs, ko izmacijas. Vēl nekur patstāvīgi nestrādā, bet darbojas dažadās asociacijas, viņu aicina uz diskusijām utt., pati ar izglītību apmierināta ļoti. Es teiktu, ka individuāli gadījumi un ieteiktu pret izglītību izturēties ar attieksmi, ka tas būs tikai palīgs aptaustīties nozare, nevis garants darba piedavajumiem.
Ja nav noslēpums, kāda izglītība tev ir?