jautājums autorei diskusijas, vai esi apmeklējusi jauno speciālistu nodarbības(RSU jaunie politiķu, LU jaunie juristi utt.)? Ēnu dienas, karjeras pasākumus? Man tas palīdzēja saprast ko un kā, jo iepriekš domāju, ka točna tieslietas nav mans, bet pēc prokurora ēnošanas un Jauno juristu skolas sapratu, ka ir gana interesanti, turklāt prestiža profesija vai vismaz jēdzīgs diploms. Protams, varbūt, kad dien dienā studēšu nākties vilties, bet tāda dzîve.
Iesaku sākumā izslēgt, ko točna negribi studēt. Kas tev točna riebjas? Es zināju, ka nekādas fizikas, ķīmijas uc. dabaszinātnes nav mans, totāli riebjas. Meklēju humanitāro un socialo jomu, skatījos kā ir ar darba pieprasījumu, algām. Izsijāju un nonācu pie secinājuma, ka man vislabāk derētu juristi, ari citi to saka. Kultūra savukārt tuva no bērna kājas, esmu pabeigusi bērnu mākslas skolu, allaž esmu gajusi uz kulturas pasākumiem, dievinu teātri un kino, es dzīvoju un pàrtieku no kultūras ;D lai cik poētiski neskanētu, bet tā ir mana sirdslieta un pagaidām nevaru saprast vai es gribētu stradāt tajā jomā, jo iespējas ir ierobežotas, bet ja nesanāks juristi riskēšu :)
Ieteiktu papētīt ar sevi, kādas rakstura īpasibas tev ir un vajadzīgas darbam arī ļoti svarīgi. Piemēram, psihologam jābūt komunikablam ļoti un ja esi kautrīga, tad būs grūti pēc tam konsultēt klientus utt.
Lai izdodas!