Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

DZĪVOŠANA RĪGĀ - KAM PIEVĒRST UZMANĪBU?

 
Reitings 91
Reģ: 14.07.2018
čau!
jautājums vienkāršs - ko jūs būtu gribējušas, lai jums pasaka, pirms dzīvošanas Rīgā? kam vispār pievērst uzmanību? komunālie, apsaimniekotāji, apkārtējā vide - varbūt vēl kas?
06.06.2019 19:22 |
 
Reitings 21
Reģ: 05.06.2019
Mājvieta jau atrasta vai vēl meklēšanā? Man drīzāk ir padomi par īres dzīvokļa meklēšanu.
Par Rīgu man nekas tāds nenāk prātā, kas atšķirtos no citām pilsētām. Ir stereotipi par rajoniem, kas ir sliktāki, bet es esmu vienā no tādiem dzīvojusi un man patika, varu droši apgalvot, ka vismaz uz attiecīgo rajonu stereotipi ir novecojuši un ne ar ko neatšķiras no pārējiem mikrorajoniem. Tā kā jābrauc dzīvesvieta un rajons uz vietas apskatīt un tad jau varēs saprast, vai tas ir tavs. Protams, forši izvēlēties mājvietu rajonā, kas ir tuvu darbam, jo no rītiem un pēc darba laika beigām ir lieli korķi.
Varbūt ir kādi konkrētāki jautājumi?
06.06.2019 23:26 |
 
Reitings 21
Reģ: 05.06.2019
Par apsaimniekotājiem neesmu neko sliktu dzirdējusi. Man ir Rīgas namu pārvaldnieks, viss OK.
Komunālie - jāprasa, lai mājvietas saimnieki uzrāda vecos rēķinus, vēlams aukstajā mēnesī. Saka, ka komunālie ir mazāki jaunajos projektos. Forši, ja ir regulējamā apkure, kas samazinātu arī komunālos.
06.06.2019 23:42 |
 
10 gadiPatīk
Reitings 2450
Reģ: 20.07.2013
Rīgā izdevumi ir lielāki. Troksnis/burzma lielāka. Automašīnu noparkot būs grūtāk, ja vien nav speciāla stāvvieta. Darba tirgū vairāk iespēju,bet konkurence lielāka.
Man tādas vispārīgas lietas.
07.06.2019 10:58 |
 
Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
Katram jau sev svarīgas lietas un tām arī vairāk pievērsīs uzmanību. Citam troksnis, citam stāvs citam rajons.
Man arī ir apsaimniekotājs ir Rīgas namu pārvaldnieks bet neesmu apmierināta vispār.
Pirms sākšanas dzīvot Rīgā būtu gribējusi lai pabrīdina ka nebūs tik rožaini kā domāju. Cilvēki ir cūkas un riebīgi. Ja gadas labi kaimiņi tad super. Bet nu jā pārsvarā visās vietās kur esmu dzīvojusi cilvēki ir stulbai vai kā ka nevar trāpīt atkritumus miskastē. Būtu gribējusi lai pasaka ka jāveido uzkrājums neparedzētām lietām.
Par dzīvokli vai mājvietu laikam man bija pašsaprotams, ka jāskatās ūdens spiediens, vai nav stūra dzīvoklis, komunālie utt.
07.06.2019 11:07 |
 
Reitings 827
Reģ: 06.06.2013
Rīgā cilvēki kopumā ir depresīvāki, neatsaucīgāki un riebīgāki nekā citos reģionos. Būs vairāk negāciju ikdienā. Ja ir darbs ar cilvēkiem (pārdevējs, klientu konsultants uc) tad to darīt Rīgā būs morāli grūtāk nekā reģionos. Man pietrūka arī iespēja pabūt vienai - lai to izdarītu, jābrauc ārpus Rīgas, jo pat dzīvoklī sienas tik plānas, ka sajūta, ka kaimiņš dzird pusi no tavām sarunām. Neiesaku ņemt mājdzīvniekus - suņi būs problēma, jo nav, kur staidzināt, kaķi būs problēma, jo grūti atrast īres dzīvokli. Ikdienā jāpieredz daudz nejēdzību, īpaši jau ar RD saistītos uzņēmumos, piemēram, Rīgas satiksme, Rīgas namu pārvaldnieks, pilsētas slimnīcas u.c., jo tur attieksme pret klientu un pati pakalpojuma kvalitāte ir visai slikta, bet samaksa par pakalpojumu gan tiek iekasēta pieklājīgā apjomā. Ar latviešu valodu vien darbu atrast grūti, obligāti vajag 1 svešvalodu labā līmenī. Bērnudārzu problēmas ir reālas. Mazu bērnu sabiedrība vairāk uztver kā traucēkli, jo cilvēki ir noguruši. Ar bērnu ratiem problēmas kaut kur nokļūt. Reāli trūkst publiskās tualetes ārpus paša centra.
Ir, protams, arī labās lietas. Iespējas izklaidēties. Pieejami pakalpojumi, preces, bieži bezmaksas piegāde internetveikaliem. Labas darba iespējas.
07.06.2019 12:06 |
 
Reitings 21
Reģ: 05.06.2019
Kādas problēmas ir ar RNP? Es arī esmu dzirdējusi, ka cilvēki ir neapmierināti, bet man pa 3 gadiem ar RNP nav nekas noticis slikts vai tāds, lai es viņiem zvanītu un risinātu kādas problēmas.
Es ar kaimiņiem īsti nečupojos, bet tas ir atkarīgs no katra cilvēka atvērtības, jo īpaši jaunajos projektos var sadraudzēties ar kaimiņiem, jo izpaliek nelabvēlīgais kontingents un izpaliek pensionāri. :D
Bet kopumā daudz kas atkarīgs no paša attieksmes. Ir reizes, kad arī domāju, cik nelaipni cilvēki vai tml, lādējos uz to, cik viņu daudz, cik lēni iet man priekšā utt :D, bet pārsvarā mani tas netraucē un es to neredzu. Arī tas, ja saka, ka kāds rajons vai vieta ir bīstama - tādas jau ir visās pilsētās, turklāt parasti šīs runas ir pārspīlētas, tāpat kā par nelaipno attieksmi iestādēs utt. Ļoti atkarīgs no situācijas, cilvēkiem.
Bērnudārzu problēma ir arī citās pilsētās (vēl nesen šķiet bija Beztabu tēma par Jelgavu).
No negatīvajām lietām, kas raksturīgi tieši Rīgai - mani ārprātīgi kaitina Rīgas sabiedriskais transports. Man nav nekādu problēmu ar starppilsētu sabiedrisko, bet konkrēti Rīgas - tas ir daudz nolaistāks. Problēmu risinu ar mašīnu. Daudz labāk stāvēt korķos savā mašīnā nekā braukt piepildītā transportā.
Rīga tiešām ir netīra, ja salīdzina ar mazākām pilsētām. Problēmu risinu ar to, ka plānoju nākotnē iegādāties nī ārpus Rīgas, bet tuvu tai. Domājams, ka arī apkārtne pie dārgā gala dzīvokļiem, mājām Rīgā ir daudz sakoptāka nekā citur Rīgā.
07.06.2019 12:56 |
 
Reitings 745
Reģ: 24.03.2019
Nu RNP bremzē kāpņu telpas remontu.Ir visi papīri gatavi, tāmes, uzkrājumi utt. Tikai tas viss iestrēgst kaut kur jau divus gadus. Visi nama iedzīvotāji sūdzs par to ka cilvēks kuram mūsu māja būtu jāuztur tehniskā kārtībā to nedara un pat spuldzīti nevar kāpņu telpā nomainīt. Ir rakstīt iesniegums ar prakstiem un tas cilvēks nestrādā un saņem algu. Apsaimniekošans maksa ir pacelta no 15 eiro uz 45 tātad trīs reizes un kvalitāte tikai kritusies. Kā arī sazināties ar viņiem ir neiespējami. Ja kaut ko vajag tad 10 reizes jāraskta espasts vai jāzvana. Tas laikam kā kurai mājai paveicas.
Kā arī Rīgas sabiedriskais ir vienkārši drausmas. Sajūta vecajos autobusos kā no pagājušā gadsimta. Šajā karstajā laikā vispār var nomirt ja pagadās vecais autobus "bez" kondiškas. Īstenībā viņiem visiem ir tikai taupa naudu un neslēdz iekšā (zinu, jo brālēnam tēvs strādāja agrāk tur)
Vēl no tādām lietām- nevar uzticēties nevienam. Bieži var mēģināt apkrāpt.
07.06.2019 13:22 |
 
Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
No vēl neminētā, man šķiet svarīgi, lai mājā vai vismaz kāpņu telpā, kurā plāno dzīvot, nebūtu pašvaldībai piederoši dzīvokļi, tur parasti iemitina bijušos cietumniekus u.c. nelabvēlīgo kontingentu.
Plāno lietot mašīnu vai sabiedrisko? Vienā gadījumā jāskatās, lai būtu kur stāvēt, otrā, lai nebūtu jāpārvietojas ar bomzīgiem maršrutiem.
07.06.2019 19:41 |
 
Reitings 91
Reģ: 14.07.2018
šobrīd situācija ir ļoti nenoteikta, tādā "varbūt, a ja nu.." līmenī, tāpēc tagad mēģinu vairāk iztaustīt, kas un kā, lai vismaz būtu kaut cik gatava.
darbs šobrīd ir Ķengaragā, mācības visticamāk arī tuvumā tur, LU Sociālo zinātņu fakultātē, bet tieši šo vietu pagaidām nejūtu kā savu, vairāk gribas centrā.
07.06.2019 21:52 |
 
Reitings 21
Reģ: 05.06.2019
Es esmu dzīvojusi Ķengaragā - tā ir arī tā vieta, par kuru minēju, ka stereotipi neatbilst patiesībai. :) Man ļoti forši likās iespēja iet staigāt uz promenādi.
Centrā - var domāt uz Maskavas priekšpilsētas pusi varbūt? Katrā ziņā iesaku uz katru dzīvokli braukt personīgi skatīties, jo man ir bijušas daudzas vilšanās - bildes uzņemtas pirms vairākiem gadiem utml vai saimnieks nav tāds vai komunālie nav tādi, kādi norādīti sludinājumā utt. Bieži ir starpnieki, kas prasa komisijas maksu. Jāņem vērā, ka nekad nevajag neko pārskatīt cilvēkam iepriekš - man tas šķita pašsaprotami, bet nopietni ss.lv tā ķer cilvēkus, sludinājums ar labām bildēm, normālu cenu un lūdz kaut ko samaksāt, jo dzīvo ārzemēs, ir daudz gribētāju vai tml. Man ir bijuši šādi, uzreiz uzlieku ignoru. Vēl gadījies, ka labi izskata dzīvokļi patiesībā izrādās tā kā dienesta viesnīcas - it kā nav, bet doma tā pati, ka sēž pie ieejas kāds utt. Nu tas vispār ir tiešām tas jautājums, ko nevar spriest pēc bildēm.
07.06.2019 23:23 |
 
Reitings 91
Reģ: 14.07.2018
varbūt vairāk nesaistīts jautājums ar tieši dzīvošanu Rīgā, jo ticu, ka cilvēki ar tarakāniem galvā ir jebkurā Latvijas nostūrī, tomēr vai ir kādi "tips and tricks", veidojot komunikāciju ar izīrētājiem? varbūt kaut kas tiešām būtu vērā ņemams, uzsākot dzīvi īrētā dzīvoklī?
07.06.2019 23:32 |
 
Reitings 1605
Reģ: 26.01.2016
Par Ķengaragu...nuuuuuu, nezinu gan. Pirms pāris gadiem, kad vēl kontaktējos ar paziņu, stāvu zemāk nogalināja cilvēku. Normāla daudzdzīvokļu māja it kā. Tur pat netālu viņas draudzeni izvaroja. Netālu no Ķengaraga, Rumbulā, naktstauriņi pelna sev iztiku/devu, sauc kā gribi. Līdz ar to attiecīgs kontingents tur apgrozās. Jābūt uzmanīgam. Protams, tas var notikt jebkur.
Manuprāt, mājvietai ir jābūt tuvumā darba vietai. Man katru dienu ceļā bija jāpavada ~2h. Noķēru sajūtu, ka sab transports zog manu laiku un pārcēlāmies dzīvot uz savu pilsētu.
Dzīvoklī, kurā dzīvoju ilgus gadus, ziemā bija +13 grādi. Radiatoros necirkulēja gana silts ūdens. Apsaimniekotājiem vienalga.
08.06.2019 00:17 |
 
Reitings 656
Reģ: 06.10.2014
Ķengrags ir viena no kriminālākajām vietām Rīgā, pēc statistikas. Tas, ka ar kādu tur nekas nav noticis nenozīmē, ka tur ir droši un patīkami. Visi tie padomju māju rajoni ir jāapiet ar līkumu, ja iespējams (ieskaitot maskačku, atsevišķas vietas čaka un merķeļa, valmieras, matīsa, tallinas ielās). Viss gan ir atkarīgs no kādas vides Tu ierodies. Ja no Daugavpils vai Liepājas, tad var arī nesajust lielas atšķirības kā tik to, ka par Rīgas tīrību rūpējas kopumā mazāk. Te ir tādi nabadzīgi un alkoholiski kadri, kas sabrūkot PSRS ir palikuši pauzē un turpina kaut kā eksistēt. Ignorē pastāvošo iekārtu un dzīvo pagātnē.
Sabiedriskajā transportu bieži izmanto visādi netīri indivīdi, reibuma stāvoklī. Tādēļ labāk izmantot kādu savu pārvietošanās veidu, bet labāk ne auto, jo to jau ir pietiekoši pilsētas ielās.
Centrs, Āgenskalns, Bieriņi, Berģi vrbt Grīziņš ir tie labākie varianti. Ideālāk privātmāja pieRīgā.
08.06.2019 08:37 |
 
Reitings 21
Reģ: 05.06.2019
Un vēl ideālāk ir villā Jūrmalā. :)
Vienigais sliktais notikums, kas personīgi skāra mani/man tuvos notika Āgenskalnā, konkrēti vienu cilvēku piesita trīs random cilvēki bez iemesla. Tas gan bija nakts stundās, tā kā sitēji visdrīzāk bija agresīvi kļuvuši no alkohola. Bet jā, citu šādu gadījumu ar mani/man tuvajiem nav bijis nekur citur Rīgā.
Ar to es vēlos teikt, ka tu nosauci Āgenskalnu par labu rajonu un Ķengaragu par sliktu, bet acīmredzot katram ir sava pieredze, kas veido šos uzskatus/stereotipus un tas, ka tev nav gadījies tajos tavos nosauktajos rajonos nekas slikts, nenozīmē, ka tur tas nenotiek.
08.06.2019 15:24 |
 
Reitings 21
Reģ: 05.06.2019
Proti, kaut kas slikts var notikt jebkur, slepkavības, izvarošanas uc ir dažādos rajonos, arī līdz medijiem tie stāsti ir nonākuši. Tie cilvēki, kas to dara, nav piesieti vienam rajonam vai pilsētai.
Bet būtu nejēdzīgi pavadīt savu dzīvi baidoties no šādiem sliktiem notikumiem.
08.06.2019 15:28 |
 
Reitings 21
Reģ: 05.06.2019
Par komunikāciju ar izīrētājiem - man sanācis īrēt tikai no gados jauniem cilvēkiem. No citiem ir dzirdēti vairāki stāsti, ka pensionāres, kas izīrē, saglabā sev atslēgas kopiju un iet iekšā dzīvoklī, kad īrnieks ir prom. :D
08.06.2019 16:22 |
 
Reitings 656
Reģ: 06.10.2014
Jā, arī Āgenskalnā ir padomju apbūve ar saviem gopņikiem. Protams, ka pa ausi var dabūt daudzkur. Visbiežāk Vecrīgā. Labākais ir nedzīvot arī tuvumā, kur tādi kadri apgrozās un netēlot "ērgli", kad vajag "ņemt vagu". ?
Gopņikiem patīk lombardi, spēļu zāles un vietējās alkohola bodes. Bet lokācijas Rīgā minēju tā, lai apkārt tomēr būtu latviešu sabiedrība. Drošāka vide būs pierīgā.
08.06.2019 19:47 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits