Nav te nekādi "obligāti jādāvina" vai "nekādā gadījumā neko nedāvini". Dari kā gribi un jūti. Mūsdienās pārāk pārspīlēts ar to izpratni par kāzām, ko drīkst, ko nedrīkst utt.
Es šādā situacijā nedāvinātu naudu, bet uzdāvinātu kādu nelielu dāvanu. Viena draudzene rīkoja mazas kāzas un aicināja tikai tuvākos (arī draugus), es netiku aicināta, bet pēc kāzām uzdāvināju davanu karti restorānā. Šovasar draudzene precas āzemēs, pati netikšu, dāvanu sūtīšu pa pastu, bet noteikti ne naudu. Esmu bijusi arī uz ceremoniju baznīcā tikai ar ziediem attālākai draudzenei. Vienkārši jādara tā, kā pašai šķiet pareizāk. Tāpat ar naudas summām - stulbi visi tie sabiedrības standarti, kāda summa normāla un kāda nav. Katrs dāvina, cik grib un var. Ja jaunais pāris aicina viesus cerībā saņemt lielo piķi, tad tā ir viņu problēma, ne viesu, kas uzdāvina par maz.
Mana paziņa aicināja uz kāzām savu bosu - miljonāru un pēc tam bija šokā, ka uzdāvinātā naudas summa nebija 4 iparu skaitlis,jo aicināja taču cerībā saņemt dāvanā lielo piķi.