Triki naudas ietaupīšanai un krāšanai

Reitings 558
Reģ: 22.08.2012
dalāmies šeit ar “trikiem”, padomiem, kas ļauj ietaupīt naudu.
Piemēram, tas pats - ņemt līdzi savu iepirkuma maisiņu un nepirkt Rimi maisiņu. tie pasi 15 centi vienu reizi, otru reizi un salasās
25.03.2019 14:31 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es ieveeroju ,ka tiesi tas pats,kas Rimi ,Maximaa maksaa daudz leetaak,tad es saaku iet uz Maximu.Sogad piedomaasu divreiz.Izvaariju zupu no daargaas galas(aizmirsu tam veikalam nosaukumu pie VEF) mammai un nekaada reakcija-iepriekseejaa no leetaas esot bijusi labaaka.:-D
25.03.2019 16:04 |

Reitings 3871
besame-tas arii paliidz,ka esi izdomaajis teeret zinaamu naudas summu dienaa.
25.03.2019 16:05 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
par maisiem miskastei gribēju padalīties..tas gan ne ietaupīšanas sakarā, bet sanāks arī ietaupīt - var vnk kā "vecajos laikos" - mest atkritumus pa taisno miskastē, tad miskastes saturu konteinerā, izmazgāt un aidā lieto atkal. maza neērtība, bet cik ļoti tas samazina tomēr plastmasu.
25.03.2019 16:08 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Vienīgais ar ko grēkoju tas ir ar pusdienām, tās nekad neņemu no mājas, jo man nepatīk kārbiņā sildīts ēdiens. Man vajag svaigu, gatavotu ēdienu.:-D
25.03.2019 16:09 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Daudz jau pieminēts šeit. Varu tikai pievienoties.
-Mēdzu braukt uz Promo. Nopērku, piemēram, 4 kg karbonādi. Mājās sadalu pa porcijām un ilgi pietiek.
-Tāpat lieku naudu krājkasē. Nolieku un tā nauda ir neaizskarama. Protams, kādreiz vajag, tad paņemu, bet ieliku zīmīti, piemēram 50 eur. Pēc tam atlieku.
-Pētu akcijas. Pērku vairumā. Jo ir konkrētie produkti, kuri garšo. Ja ir akcija, tad sapērku vairāk.
-Ja ēdu ārpus mājas, tad eju uz pusdienu piedāvājumiem, jo citreiz nemaz nav izdevīgi braukt mājas, paēst un atpakaļ uz darbu. Apskatu FB, kas mīļākajos kafūžos ir un eju tur.
-Kaķim arī pērku uz akciju barību. Tā maksā 12.99, tagad, piemēram, 9.99 kg. Nopirku 2 pakas. Varēs ilgi ēst.
-Smaržas utt.pērku, kad akcijas - trakās dienas, Madaras atlaides utt. Jo citādi cenas šķiet kosmoss.
25.03.2019 16:09 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Sky pardodas kukuruzas filejas,calisi. No francijas piem tadi smuki dzelteni. Tacu parejas vistas vai maksa 1,6 eu kilograma, vai 3,6 kg garsi vienadi! Nu ja mak gatavot...:-P. Ari leta gala subprodukti piem aknas un etc garso loti kabi ja mak pagatavot.LV veikaloa indi netirgo ja kas,ari maxima neee :-D
25.03.2019 16:10 |

Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Izmantoju digitālo krājkasīti SEB bankā (gan jau citām bankām arī ir līdzīga opcija) - visi maksājumi ar karti tiek noapaļoti līdz tuvākajam eiro un šī starpība tiek ieskaitīta "krājkasītē", manā gadījumā - krājkontā. Tas noderīgi tiem, kas galvenokārt maksā ar karti un skaidrās naudas monētas nemet parastajā cūciņā.
Bet kopumā - rūpīgi plānoju finanses un neveicu nepārdomātus pirkumus. Vispār cenšos pirkt mazāk lietu, jo patiesībā jau neko daudz mums nevajag.
25.03.2019 16:51 |

Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
1. Dievinu tirgu!
Vistas filejas (3.60 EUR/kg), cāļa spārniņus (1.50 EUR), vistu akniņas (tām tagad neatceros cenu), malto gaļu pērku pārsvarā tur!
2. Sastādu sarakstu, plānoju maltītes. Labāk 1x nedēļā nopērku visu nepieciešamo + reizi 2-3 nedēļās aizšauju uz tirgu, nekā vairākas reizes eju veikalā. Tas man ļoti nepatīk, tāpēc izvairos!
3. Uz darbu ņemu mājās gatavoto ēdienu.
Izvaariju zupu no daargaas galas(aizmirsu tam veikalam nosaukumu pie VEF)

Visticamāk, Hartvix. Cenas, brīžiem, kā kosmosā :D
Bet tāpat grēkoju ar tiem pašiem maisiņiem, kurus veikalā pērku bieži, ar līdzņemšanas kafijām u.c.
25.03.2019 17:02 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Pirmais, kas tiek izdarīts no algas pēc rēķinu un obligāto maksājumu nomaksas, konkrēta summa tiek atlikta otrā kontā vai aploksnē konkrētam mērķim (ceļojumiem, uzkrājumiem, lieliem pirkumiem utt) , pārējais tiek sadalīts pa nedēļām un dzīvo tā itkā tās naudas otrā kontā nebūtu (tā tiek aiztikta tikai izņēmuma gadījumos). Otrs ir censties iepirkties reizi nedēļā. Sākumā bija grūtāk saprast cik daudz nepieciešams uz nedēļu tā, lai nekas nesabojājas vai nepietrūkst, bet tagad jau iegājies. Es nekad nepērku, piemēram, mistisku ražotāju vistas, tikai tāpēc ka ir atlaide vai lēti. Katram produktam man ir aptuveni 2-4 varianti, no kuriem parasti vismaz vienam sanāk ka ir atlaide. Ja ir laba atlaide, tad lietas, kas var stāvēt ilgāk (piemēram, rīsi, fetaki siers, pupiņas bundžā), tās iepērkam vairāk un veidojam rezerves. Ja jūtu ka, piemēram, burkāni tomēr nopirkušies pa daudz, sagriežu un salieku saldētavā pie sagatavēm priekš slinkajām dienām. Kosmētiku, drēbes, gadžetus bezjēgā nepērku, tikai to, kas nepieciešams, man nav vajadzības pēc 5 ēnu paletēm un 6 šampūniem (lai gan ja ir ļoti laba atlaide, tad parasti paķeru kādus 2 šampūnus, jo tie, kurus parasti lietoju, ir samērā dārgi). Kopš šādi menedžēju naudu, jūtu redzamu atšķirību.
25.03.2019 17:06 |

Reitings 3871
Meksikanka-jaa!Tas!Taas cenas tur ir neaptveramas,un ja veel buutu kas iipas.Nopirku tur siera cepumus,sveramos kastiitee....teicu ,ka gribu 300gm,peaardeveeja taa jociigi paskatijaas un tad,kad lika kastiitee,redzeeju ka kastiite bija jau pilna un teicu,labi vien buus-bija daudz mazaaks svars un samaksaaju kaadus 8Eur...nu par strunta cepumiem ..Smiekliigi ,ka tie pazuda nenormaalaa aatrumaa ,neizgarsojot nemaz to "iipaso"-daargo garsu:-D
Nu tur bija taadas loti smukas kuucinas vizuaali,bet garsas es nezinu,bet nu taas cenas tiesaam neadekvaati lielas.
25.03.2019 17:09 |

Reitings 741
Reģ: 11.08.2015
Droši vien ir atšķirība, vai cepumos ir lietota lētā palmu eļļa vai lauku sviests. Par gaļu -vai tas dzīvnieks ir ganījies pļavā un ēdis zāli vai sienu kūtī, jeb dzīvojis fabrikā pieķēdēts, sazāļots un maksimāli ātri uzbarots ar ģenētiski modificēti soju un kukurūzu.
25.03.2019 17:52 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
+ Krājkonts, kura saturs netiek aiztikts (& uzkrājošā dzīvības apdrošināšana)
+ Maltīšu plānošana un iepirkšanās nedēļai
+ Kafiju un ūdeņus ņemu līdzi savus - tas gan vairāk ir atkritumu neražošanas, nekā taupības jautājums
+ Apģērbus, higiēnas preces, kosmētiku pērku tikai kad vajag, nevis kad gribas 101. krēmiņu
+ Ceļojot izmantoju airBnB, nevis viesnīcas
+ LED apgaismojums mājās
+ Nepērku žurnālus un avīzes, lasu internetā
+ Uz ziemu, kad necik nestaigāju ar austiņām, atsakos no Spotify premium
+ Skropstas nelieku, manikīrus taisu pati. Nepatīk šāds ilgstoši tuvs kontakts ar svešiniekiem, ietaupījums atkal ir kā bonuss :-D
25.03.2019 17:57 |

Reitings 721
Reģ: 02.09.2016
*nēsāju līdzi auduma maisiņu
*uz darbu ņemu līdzi pusdienas, tātad gatavoju ēdienu divām dienām
*ārpus mājas gandrīz kā neēdu, arī ļoti maz izklaidējos pa Vecrīgu vai klubiem
*ūdeni ņemu līdzi savā pudelē
*pati veidoju frizūru un pati uzlieku sev nagus
*pirms veikala sagatavoju sarakstu ar nepieciešamo, paralēli plānojot, ko gatavošu, veikala apmeklējums max 3x nedēļā, pirms tam izpētot, kurā veikalā varbūt ir kāda izdevīgāka akcija.
*par cik nav nepieciešamība lietot speciālo kosmētiku, tad bieži sanāk paķert kaut ko, kas ir uz akcijas
*nesteidzīgi vajadzīgas lietas ņemu aliexpress, jo veikalos ir tieši tas pats, kas tur (made in China) tikai ir trīskāršu uzcenojumu. Tāpēc neiebilstu pagaidīt.
25.03.2019 18:48 |

Reitings 15
Reģ: 06.01.2019
Daudzas lietas, ko šeit minēja meitenes likās, ka ir pašsaprotamas (maisiņi, pudeles), pat man, kura apzināti netaupa. :D
Bet nu šeit uzskaitīšu vairākas lietas, kuras varētu uzskatīt par naudas taupīšanu:
1. Skaistumkopšana un higiēna. Izmantoju šampūnziepes, ja beigušās, rudzu miltus. Mati skaisti, biezi, mīksti- nesūdzās. Ir arī menstruālā piltuve. Kosmētiku pērku uz atlaidēm un nepērku 101 skropstu tušu vienlaicīgi, tas gan manas veselības dēļ. Netaisu skropstiņas, nadziņus, fillerus un tādas lietas.
2.Tirgus ir mans sabiedrotais, nebaidos no neglītajiem, nogatavinātajiem augļiem un dārzeņiem. Neapēdu, ielieku saldētavā, lieliski smūtijos un citās lietās.
3. Nelietoju auto, bet gan kājas, riteni, sabiedrisko, ja nu emergency gadījums, tad tas pats taxify.
25.03.2019 19:29 |

Reitings 721
Reģ: 02.09.2016
Moon_up vari lūdzu pastāstīt par rudzu miltiem.? Neesmu neko tādu dzirdējusi.
25.03.2019 19:33 |

Reitings 15
Reģ: 06.01.2019
BlackIce sajaucu 5 karotes rudzu miltus ar siltu ūdeni līdz skābā krējuma konsistencei, pagaidu kādu laiku (aptuveni 1-3h) un mazgāju tāpat kā ar šampūnu. Vienīgā negatīvā lieta, ka tomēr man paliek graudiņi matos, tāpēc visa vannasistaba ar tiem graudiņiem. :( Bet nu izžāvēju ar fēnu ar vēsu gaisu un izkrīt ārā. Iesaku izmantot arī kondicionieri, esmu mēģinājusi to dabīgo- ābolu etiķi sajaukt ar ūdeni un kādu ēterisko eļļu, BET vienalga izmazgājot likās, ka man marināde matos. :D
25.03.2019 20:08 |

Reitings 2520
Paldies, Katra, par atgādinājumu! Jāuzstāda Revolutam krājkasīte ;-)
25.03.2019 22:07 |

Reitings 2520
Moon Up, pēc šampūnziepēm arī jālieto kondicionieris? No vienas puses, gribu izmēģināt, no otras - žēl būtu izmest tos 20€, lai viltos :-D
25.03.2019 22:09 |

Reitings 1249
Reģ: 10.08.2015
Es pamēģināju draudzenes šapmūnziepes, patika! Viņa teica, ka pēc tām nav nepieciešamība kondicionieri lietot. Ja es lietotu ilgtermiņā, tad noteikti tāpat kaut kad ieliktu masku/kondicionieri, bet pēc tās vienas reizes tikai ar šampūnziepēm bija mīksti un spīdīgi mati 8-) Turzā tās ir līdz 10€
25.03.2019 23:12 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
pelnīt tik daudz, ka vienkārši atliek :) ikdienas dzīvē 15 centus neņemu vērā, varbūt vajadzētu.
26.03.2019 00:27 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits