konotiek,
Ir divi varianti. Piekrītu Mežone, ka vislabāk būtu matu dabīgo tekstūru izcelt. Tas ir taisnākais veids kā matus atveseļot un padarīt skaistus.
Man ir tieśi tādi paši mati kā tev, 2a/b tips, ne viļņaini ne lokaini, bet kaut kas pa vidu starp viļņainu un taisnu.
Arī man mati ir sāpīga tēma, jo esmu pārdedzinājusi tīņa vecumā ar taisnotāju un nobeidzu galus. Vismaz 10 cm uz augšu no galiem. Sāku ar to ka nogriezu bojātos galus.
Uzzināju visu par curly girl method (cgm) un kādu laiku sekoju tai metodei. Es biju ļoti apmierināta ar rezultātu, ļoti dievīgas lokas un mati bija tik kupli

arī šeit lietotāja Elizabete seko cgm. Var palasīt viņas blogā. Tiesa gan, cgm, tas ir ļoti laikietilpīgs process un kā otrs bezalgas darbs ar matiem, bet rezultāti ir iespaidīgi.
Es pārtraucu sekot, jo maniem matiem sāka nepatikt šī procedūra. Un īsti noturības nebija. Plus man nav tik daudz laika ko ziedot matiem.
Ja negribas cgm tad ir otrs variants, iegādājies salt texturizing spray un katru reizi pēc mazgāšanas iespricē matos un ar difūzeri izžave matus. Būs smuki pludmales viļņi. Protams, no šampūniem izslēdzot veselu kaudzi ar sulfātiem, parabēniem, alkoholiem. Nomainot kokvilnas spilvendrānu uz satīna. Jo sulfāti, parabēni etc ir lokainu/viļņainu matu galvenie ienaidnieki. Un neķemmē matus. Vai tu lieto deep conditioner? Tas jādara vismaz reizi nedēļā. Vnk sajauc parasto kondišku ar eļļu (olìvu, mandeļu, avokado vienalga) un noturi matos stundu ar plastamasas cepurīti un siltu dvieli ap galvu.
Ja gribas baigi taisnojošu efektu, tad ja ir gari mati iztaisno ar apaļo ķemmi un vēsu gaisu. Sleek efekta nebūs, bet mati būs taisnāki un nebūs izpūruši un ievies jaunu rutīnu pirms gulētiešanas matus tin ap galvu (hair wrap) ar sprādzēm. tas ir sens Arābu sieviešu matu taisnošanas veids. Satīna lakatu galvā un no rīta mati būs taisni. Es šim sekoju, bet taisu cross wrap uz nakti jo man mati līdz pleciem ir.

Bet sāc ar to ka nomaini šampūnus, kondic un masku pret dabīgajiem bez sulfātiem. Nomaini spilvendrānu lai kokvilnas spilvendrāna neizsūc no matiem mitrināšanu kas taviem ir ļoti nepieciešami ja sausi. Nomaini parastu dvieli ar ko slauki matus pret mikrošķiedru vai t kreklu.
Un tad izšķiries par labu cgm, texturizing spray metodei vai taisnojošam efektam.