Kopš studiju gadiem katru dienu braukāju maršrutā Jelgava - Rīga - Jelgava. Kopumā sanāk kādi 10 gadi ar astīti. Kamēr braukāju, vienmēr šķita dīvaini draugu, kolēgu u.c. jautājumi par to, vai man nav apriebusies braukāšana un atbildēju, ka tiesi pretēji, jo, braucot ar vilcienu vari gulēt, lasīt, skatīties filmas/seriālus, klausīties mūziku u.t.t., beeeet... es šādi domāju līdz brīdim, kamēr krasu dzīves pavērsienu rezultātā tomēr pieņēmu lēmumu dzīvot Rīgā, centrā... tās 10-15 minūtes ceļā uz/no darba, kas dienā veido max 30 min. salīdzinājumā ar aptuveni 3 stundām ik dienas, kas bija braukāšanas gadījumā (49+49 min vilciens + 10+10 min līdz mājām + laiks no darba līdz vilcienam un vēl vilciena gaidīšanas laiks, atkarībā no tā, cikos izodas iziet no darba), salšana vai pārcepšanās vilcienā ziemās, caurvējš vasarās, stacija, tuneļi... nē, nē un vēlreiz nē :D
Bet tā tas ir man, es tiešām izbaudu dzīvi Rīgā, centrā. Man tas netraucē, nerada diskomfortu u.t.t. Bet tāpat zinu daudzus, kuriem Rīga riebjas, centrs riebjas un der tikai citas pilsētas vai lauki, pat, ja katru dienu jāpavada n stundas ceļā.