Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Āzijas virtuve

 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Visgardākā virtuve manuprāt!
Tomēr neņemot visādus TokyoŠmokyoCity par pilnu - kur jums vislabāk patīk paēst autentiskus austrumu un Āzijas ēdienus? Gan wokus, gan karijus un citas gardas lietas.
Personīgais atklājums - Ramen Riga, ilgi staigāju garām, domājot, ka droši vien nebūs riktīgi. Bet ir!
08.03.2019 16:32 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
Pag. svētdienā kā reiz biju Taizemes virtuves meistarklasē.
Patiesi atklāju daudz interesantu garšu un salikumu! :-P
Un, starp citu, nodarbības laikā pasniedzēja stāstīja, ka laikam Purvciemā ir tāda ne visai pamanāma vieta Asia Mix, kur tiek gatavoti autentiski taizemiešu ēdieni, jo īpašniece laikam ir taizemiete. Daudzi bija izbrīnīti, jo zināja un redzēja šo vietu, bet nekad negāja iekšā, jo šķita necila vieta kkur rajonā, turklāt arī diezgan interesants nosaukums - Asian Mix ar pierakstu kebabi :D
Pati tagad gribu aizdoties tur!
08.03.2019 16:45 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Biju reiz iespērusies tajā Purvciema brīnumēstuvē, gatavoja meitene no Āzijas. Itkā patika, bet acīmredzot ne tik ļoti - garām braucu bieži, bet otrreiz neesmu bijusi.
08.03.2019 17:59 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
Es tajā Asian Mix regulāri ņemu kebabu, bet citos ēdienos sanāca vilties... tom yum zupa bija tāds necils uz ātro variants, galīgi nav cenas vērta.
Toties, ja kādam patīk tradicionālie Eiropas suši :-D Bambuk turpat netālu ir ļooti patīkama vieta. Daaaudz labāka par Tokyo Shity.
08.03.2019 18:10 |
 
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Meksikanka, zinu to vietu, diendenā eju garām un nekad tajā būdinā iekšā neeju. Būs japamēgina.:-D
08.03.2019 18:15 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
ja pa dārgo, tad Indian Raja
08.03.2019 18:19 |
 
Reitings 613
Reģ: 20.11.2017
Pēc virsraksta cerēju, ka meitenes te dalīsies ar savām Āzijas virtuves receptēm un kas vislabāk garšo. :-D Neesmu tik daudzās vietās bijusi, lai varētu tā salīdzināt, bet man patīk Āzijas virtuve un draugam arī, tāpēc gribas vairāk ieviest to arī mājās, savā virtuvē. Tāpēc, ja kādai ir sava iemīļota recepte vai kāds meistarstiķis, labprāt uzklausītu. :-)
08.03.2019 18:49 |
 
Reitings 11330
Reģ: 17.04.2012
tom yum zupa bija tāds necils uz ātro variants, galīgi nav cenas vērta.

Starp citu, tieši par šo zupu pasniedzēja izteikusies ļooooti pozitīvi, jo atgriežoties no Taizemes, veica tādu kā Thai cuisine inspection Rīgā, garšojot dažādus Taizemes ēdienus un liekot + vai -. Un Asian Mix ieguva pirmo vietu..
Tagad pašai gribas pamēģināt...
Meksikanka, zinu to vietu, diendenā eju garām un nekad tajā būdinā iekšā neeju. Būs japamēgina

Nju aptuveni šādi arī pārējie teica :D
08.03.2019 19:02 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
O, receptes arī noteikti var likt!
Skābi asā dārzeņu zupa:
Sojas mērce, pipari - melnie un svaigs čili, austeru mērce, austersēnes, brokoļi, ķiploki, ingvers, mazās kukurūzas vālītes, sīpoli, burkāni, ja grib - vista, ja negrib - vispār vegāns pasākums.
Katlā vāra ūdeni. Sīpolus, austersēnes apcep sojas un austeru mērcēs, brokoļus sadala zariņos, burkānus ar mizojamo sagriež garās strēmelitēs, kukurūzu gabaliņos, ķiploku un ingveru saspiež, visu katlā iekšā (burkānus un brokoļus pašās pašās beigās) Versijā ar vistu - arī to vistu iepriekš jāapcep mērcēs. Un katlā visas garšvieliņas vajag gāzt pēc sirds patikas (bet tā jau vienmēr ). Var likt citronzāli, ja mājās ir krājumi. Var arī izlīdzēties pieberot Taizemes garšaugu mix, kur viņa ir klāt.
08.03.2019 19:06 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Vēl ir feini Himalaya Kitchen Brīvības ielā. Tur mīlīga ģimene strādā un ir ļoti viesmīlīgi un garšīgi gatavo.
08.03.2019 19:08 |
 
Reitings 649
Reģ: 14.07.2014
Mmmmmmmm, pavisam noteikti - Stockpots! Manuprāt, viena no labākajām ēstuvēm Rīgā. Un vēl turpat esošie Vjetnamieši Ģertrūdes ielā - piektdienās viņiem ir neeenormāli labi svaigie spring rolls.
08.03.2019 19:11 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Man lielākoties Rīgā sanāk vilšanās, tāpēc pierakstīšu jūsu ieteikumus (to kas nav vēl meģināts).
Es mājās gatavoju neautentiskus, bet Āzijas garšu iedvesmoties ēdienus reizēm, ļoti patīk ēdienā kokosa krēma garša.
08.03.2019 19:22 |
 
10 gadi
Reitings 218
Reģ: 14.01.2012
Manas vietas, kur eju pēc Āzijas garšām, ir Restbar Mo, Hum Asia, Tavs Banh mi, Kabuki. Kādreiz bija Pho+, kur bija tik garšīga Pho zupa, bet to nez kāpēc aizklapēja ciet.
08.03.2019 20:21 |
 
10 gadi
Reitings 218
Reģ: 14.01.2012
Toties esmu šai gardajai zupai izveidojusi savu versiju, par kuru vjetnamieši mani visticamāk nolinčotu.
08.03.2019 20:30 |
 
10 gadi
Reitings 218
Reģ: 14.01.2012
Bāc, norāva visu manu recepti! :'-(
08.03.2019 20:31 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Jā, Pho bija tiešām labs.
Raksti nu vēlreiz :-D
08.03.2019 20:55 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
ja gadās būt Tallinā, tad Kathmandu Hill. nepālas pavārs un/vai īpašnieks, cik saprotams. taju, ķīnas, indijas un kathmandu (kas laikam domāti kā firmas, nevis to nabaga kalniešu ēdiens :))
08.03.2019 21:26 |
 
Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Pag. svētdienā kā reiz biju Taizemes virtuves meistarklasē.
Cik forši! Gandrīz vai baltā skaudībiņa no manas puses (l).
08.03.2019 21:34 |
 
10 gadi
Reitings 218
Reģ: 14.01.2012
Tātad, lai pagatavotu 1 porciju Pho, ir nepieciešama 1 paciņa Pho roltona, 100g jēla steika (striploin vai rump steak), konservēti mung pupiņu asni, sarkanais sīpols, lociņi, kinza, citrons un hot chili pepper sauce. Zupā vissvarīgākais ir buljons, bet tas ir jāgatavo pusi dienas un man tam nav ne laika, ne pacietības, taču tas Pho roltons dod ļoti līdzīgu garšu un nūdeles arī tajā ir ļoti labas. Saberu visu paciņas saturu bļodā, pa virsu salieku ap 0.5cm biezās šķēlēs sagriezta jēla steika gabaliņus. Apleju ar uzvārītu ūdeni, samaisu un pa virsu salieku pupiņu asnus, šķēlēs sagrieztu sīpolu un sasmalcinātus lociņus un kinzu. Pasniedzu ar citronu un mērcīti. Izklausās dīvaini, bet dieva goda vārds - ir ļoti garšīgi! (l)
08.03.2019 21:38 |
 
Reitings 6299
Reģ: 15.11.2012
meksikanka, es neesmu Taizemes virtuves eksperte, varbūt tādai tai zupai jābūt :-D, man bija: liela bļoda ar ļoti maz ko iekšā - viens šampinjons sagriezts šķēlēs, viens neliels tomāts šķēlēs, 4 garneles, citronzāle. Vēl tā zupa bija ļoti asa, bet tam es ticu, ka varētu būt autentiski.
08.03.2019 21:57 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Šodien apmeklējām TRE Ziepniekalnā - Vjetnamas virtuve. Ļoti interesanta atrašanās vieta, taču iekšā autentiska noskaņa, visi darbinieki vjetnamieši, ģimene. Izskatās, ka daudz pastāvīgo apmeklētāju. Un ļoti, ļoti garšīgi. Porcijas lielas, paņēmām zupu un otro, nevarēju visu apēst.
10.03.2019 22:02 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits