Vai tas ir piedienīgi

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Man ir 27 gadi, vasarā plānoju vilkt īsus džinsa šortiņus. Nu ne gluži tādus, kas atsedz dibena bulciņas, bet īsus kā mini. Ir tādi vairāki, patīk šis apģērba gabals. Velku kopā ar vai nu augstpapēžu kurpēm (visbiežāk) vai kedām.
https://www.forever21.com/eu/shop/catalog/product/f21/bottom_shorts-denim/2000274883
Kājas normālas, nav resnas, drīzāk tievas, ikdienā eju uz sporta zāli. Bet mana draudzene vienaudze saka, ka šis nu ir vecums, kad jāizbeidz skraidīt apkārt šortiņos. Jāvelk kleitas, svārki, šorti, kas krietni nosedz dibenu, un kuru maliņa sniedzas gandrīz līdz celim vai celim. Šortiņi jāatstāj pusaudzēm un 20 gadniecēm. Es it kā piekrītu un it kā nepiekrītu. Tagad aizdomājos - vai tas, ka gribu vilkt īsus šortus 27 gados, norāda, ka es īsti neapzinos savu vecumu un tajā pieļaujamās normas? Man ir brīvais darba laiks, katru dienu uz darbu neeju, šortus domāju vilkt ikdienā, staigājot pa Rīgu, braukājot apkārt ar mašīnu, risinot darba jautājumus neformālā gaisotnē, ejot uz kino, satiekoties ar draudzenēm, apmeklējot zobārstu, kosmetologu, tusiņu utt. Ja ir oficiālāki pasākumi, protams, apģērbjos formālāk.
Jāpiebilst, ka manai draudzenei ar augumu viss ok, vienkārši tāda ir viņas nostāja - mūsu vecumā vilkt īsus džinsa šortus ir visai nepiedienīgi. Kā jums šķiet?
17.02.2019 14:15 |

Reitings 689
Šaubos, ka viņai ir objektīva nepieciešamība visiem klasesbiedriem katru dienu izrādīt savas ''dzimumpazīmes''. Vai garāmgājējiem pilsētu ielās

Skaidrs. Tu esi feministe. Nu jā, es sevi par tādu nevaru nosaukt, tāpēc īsti nevaru piekrist Tavam viedoklim. Manā skatījumā tas ir pārāk kategorisks, jo tiktiešām no sirds neizprotu, kāpēc būtu jāmaskē sava dzimuma pazīmes. Kāpēc?
18.02.2019 18:59 |

Reitings 158
Reģ: 25.10.2013
Tik smieklīga diskusija. Protams, visam savs laiks un vieta, bet tas vecuma limits ir tik uzjautrinoš. Man ir 30 un šorti vasarā ir top apģērba gabals. Protams, uz darbu nevelku, bet brīvdienās gan.
Labi, štruns ar šortiem. Kurš vispār ir izdomājis ka 27 gadi ir kaut kāds vecums? Citām šajā vecumā tikai smadzenes sāk pieslēgties realitātei!:-D
18.02.2019 19:13 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Bet kāpēc mums būtu jāpatīk tam “leduslāča” meitenes stilinam?

Es nesaku, ka jāpatīk. Bet tāpat kā man šeit pārmet, ka man it kā ir ''saasināta attieksme pret jebkādu dzimumpazīmju atklāšanu'', man turpretī šķiet, ka daudzām ir saasināta attieksme pret visu dzimumpazīmju neizlikšanu publiskai apskatei.
Manā skatījumā tas ir pārāk kategorisks, jo tiktiešām no sirds neizprotu, kāpēc būtu jāmaskē sava dzimuma pazīmes. Kāpēc?

Starp maskēšanos, neitrālu izskatu, un izcelšanu (kas būs augstpapēdenes + šorti) ir liela atšķirība. Es saprotu, kādēļ sieviete varētu gribēt iziet ielās platā hūdijā, biksēs un kedās - ērti, neviens tev nepievērš īpašu uzmanību. Pati es tā neģērbjos. Bet kādēļ sieviete varētu gribēt īpaši izcelt savu ķermeni ļoti ikdienišķos scenārijos, to jau ir grūtāk saprast. Jo pārsvarā taču sievietēm nepatīk, ka uz ielām piesienas nepazīstami vīrieši u.tml.
18.02.2019 19:54 |

Reitings 689
Es saprotu, kādēļ sieviete varētu gribēt iziet ielās platā hūdijā, biksēs un kedās - ērti, neviens tev nepievērš īpašu uzmanību. Pati es tā neģērbjos. Bet kādēļ sieviete varētu gribēt īpaši izcelt savu ķermeni ļoti ikdienišķos scenārijos, to jau ir grūtāk saprast. Jo pārsvarā taču sievietēm nepatīk, ka uz ielām piesienas nepazīstami vīrieši u.tml.

Manuprāt, sieviete sevi ikdienā vairāk izceļ, ja uzvelk elegantu, skaistu, uzspīlētu, rūpīgi izmeklētu kostīmu, salokā matus, uzliek gaumīgu grimu (vismaz stundu stāvējusi pie spoguļa), pārvietojas pašpārliecinātā, elegantā gaitā. Man tas šortiņu stils ir drīzāk tāds nevērīgais ''the girl next door''. Īsi šorti, vienkāršas, bet labas, ādas augstpapēdenes, laba soma, smuka blūzīte, nedaudz kosmētikas. Nu nezinu, kādas te daudzām rodas fantāzijas, bet nu pēc seksīgas lauvenes, manuprāt, ar tiem šortiem neizskatos. Drīzāk ikdienišķi. Pārāk ikdienišķi. Ok, man ir slaidas, tievas, ''kompaktas'' simpātiskas kājas, pašai patīk, un arī vienmēr esmu saņēmusi par tām komplimentus. Bet vai vulgāri izskatos.. nu nēezinu. Tad, kad draudzene sacīja, ka mūsu vecumā nu pietiek vilkt tos šortus, pieļauju, ka viņa bija domājusi, ka nu ir laiks kļūt elegantām, ārēji nosvērtām sievietēm, jo šorti ir tāds jauniešu apģērbs. Bet nu arī esmu no tām, kā jau te vienā diskusijā daudzas par sevi rakstīja - izskatos jaunāka par saviem gadiem, veikalā mūždien vaicā dokumentus. Varbūt neapzināti bēgu no sava vecuma, tāpēc it kā nespēju iekāpt garos paltrakos?
Interesanti, gaidu vēl komentārus!:-)
18.02.2019 20:15 |

Reitings 1937
Reģ: 18.05.2016
Es gan domāju, kāmēr izskaties jauna, ikdienā velc to kas patīk, kleitas, šortus, kāpēc jākāpj paltrakos un “pieaugušo” drēbēs, ja ārējais izskats lauj gērbties šortos un apgērbu piemēro konkrētai situācijai. Paspēsi vēl pāriet uz to citu stilinu un tad jau tas būs uz pa visam :-)
18.02.2019 20:26 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Bet tāpat kā man šeit pārmet, ka man it kā ir ''saasināta attieksme pret jebkādu dzimumpazīmju atklāšanu'
Tiešām pārsteigums, pēc Teviem paziņojumiem, piem., ka svārki līdz celim un augstpapēžu kurpes darbā signalizē, ka sieviete ir seksuāli pieejama apkārtējiem un sasaistīt to ar #MeToo, u.c. Starp citu, neredzēju, ka kāda apgalvotu, ka vieta un laiks ir nenozīmīgi faktori.
P.S. Londa, es arī esmu feministe, bet man nav ne mazākās vēlēšanās dot mājienus, ka sievietes, kuras nav apģērbušās man pa prātam, ir kaut kā pelnījušas būt #MeToo kampaņas upuru pusē (nezinu, varbūt tas tā nebija domāts, bet tā kā tas tika iepīts, bet ne paskaidrots, tad...), kā arī neuzskatu, ka man būtu jāsaģērbjas plandošā, maximāli nosedzošā apģērbā, lai darbā tiktu uztverta nopietni (ja tā būtu, tad primāri pārdomātu, vai problēma nav tajā ko es saku, vai kā es pasniedzu savu domu).
18.02.2019 20:45 |

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Ja pašai patīk, kad tāda starpība?
Es, personīgi, neesmu redzējusi skaistu (manā izpratnē skaistu, protams) savienojumu šortiem un papēžu kurpēm. Jebkurā redzētajā variantā šķiet, ka citādāki apavi ietu klāt labāk. Bet tas ir mans viedoklis. Ja kādam patīk tieši tā - lai jau velk, ne? :-)
Man šorti šķiet casual apģērbs, attiecīgi kombinēju ar brīvākiem krekliem, vienkāršiem krekliņiem, converse/ vans tipa kedām, espadrilles, birkenstock sandalēm u.tml.

18.02.2019 20:47 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Zinas tante, Londas ieliktie šorti arī neizskatās pēc tiem, kurus esi ielikusi pēdējā komentārā.
18.02.2019 20:48 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Bet nu arī esmu no tām, kā jau te vienā diskusijā daudzas par sevi rakstīja - izskatos jaunāka par saviem gadiem, veikalā mūždien vaicā dokumentus. Varbūt neapzināti bēgu no sava vecuma, tāpēc it kā nespēju iekāpt garos paltrakos?

Mājas vecis pusmūžā, bet pati grib izskatīties dikti jauna un baidas novecot? :D
18.02.2019 21:05 |

Reitings 689
Mājas vecis pusmūžā, bet pati grib izskatīties dikti jauna un baidas novecot?

Jā, man ir vecāks vīrietis, kuru mīlu. Tu tagad mēģini kaut kā mani nokaunināt par to, vai kā? Džinsa šortus sāku vilkt jau ilgi pirms tam, kad iepazinos ar savējo. Kāds sakars? :-D
18.02.2019 21:13 |

10 gadi
Reitings 10290
Reģ: 29.01.2009
man arī nepatīk ielikt apģērbu rāmī, tā ka neredzu problēmu 27 gadiem un šortiem, bet....
nevaru iedomāties nevienu darbu, kurā šādi šorti liktos piemēroti. Vienalga, ziema vai vasara, banka vai āra terase. manuprāt, kaut kādas robežas šajā ziņā ir gan.
18.02.2019 21:17 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Darbs? Lūdzu, pastnieks kas joprojām piegādā presi,vēstules un etc vasarā kāpēc ne, uz lauka ravet, botāniskā dārza vai parkā dārzniece ar var strādāt. Nu vēl gan jau ir pietiekami. Kioska Narvesen, ir tādi ka kioski nelieli kur iekšā netiecas, vasarā ideāli.
18.02.2019 21:25 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Dāmas, dāmas - nav jau runa, ka ŠORTUS nevar. Runa ir par to, kad Plikdibenu šortus nevar, un tas nenozīmē cargo bikses. Bet es te jau maļu un maļu uz rinķi.
Pēdējā piemērā ļoti smuki varianti, kā sakombinēt šortus.

Nu nezinu, kādas te daudzām rodas fantāzijas, bet nu pēc seksīgas lauvenes, manuprāt, ar tiem šortiem neizskatos.

Ne par Tevi, ne par konkrētiem šortiem, bet kā seksīgo lauveni iedomājos to sapucēto, kostīmiņā, nevis to, kas miniminišortiņos. Tomēr, kamēr pirmo ceļā sastapti kungi uzlūkos ar "wow", otro uzlūkos ar "wooohuhuhuuu" švilpieniem.
18.02.2019 21:49 |

Reitings 689
kā seksīgo lauveni iedomājos to sapucēto, kostīmiņā, nevis to, kas miniminišortiņos. Tomēr, kamēr pirmo ceļā sastapti kungi uzlūkos ar "wow", otro uzlūkos ar "wooohuhuhuuu" švilpieniem.

Labi. Taisīšu sociālo eksperimentu. Visu vasaru ik pārdienas nesāšu šortus, un krāšu "wooohuhuhuuu" izsaucienus, atlikušajās dienās vilkšu kostīmiņu un krāšu "wow" skatienus. Augusta beigās visu summēšu un dalīšos ar jums rezultātos. :-)
P.S. Visu cieņu katrai no jums par viedokļiem, tiešām ir interesanti lasīt, lūdzu droši komentējiet vēl ;-)
18.02.2019 22:10 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Patika tas komentārs, ja nav celulīta vai citu nepilnību, tad šortus var... sanāk, ja ir kāds negludums, tad nedrīkst šortus vilkt? :D
18.02.2019 22:16 |

Reitings 23705
Tad ārā jāiet tikai naktī, un maisa vai Parandžali!!! Un abiem dzimumiem:-D
18.02.2019 22:20 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Vispār labāk no mājas nerādīties ārā.. jo nu... celulīts
18.02.2019 22:21 |

Reitings 23705
Arī fakts,jābūt nelaimīgajiem un jaslepjas. Vispār visiem kas nav ideali:-D
18.02.2019 22:23 |

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Nezinu, vai tas jau tika minēts, bet eksistē ne tikai džinsa šorti. Ir arī zolida tipa šorti, auduma.
Piemēram, džinsa šortus es velku uz vasarnīcu, vizinoties ar velo, braucot uz jūru un vel kaut kur.
Bet ar zolidajiem šortiem varu iet uz pilsētu, ciemos, uz kino.
Uz darbu gan neietu ne vienos, ne otros.
18.02.2019 22:31 |

Reitings 1093
Reģ: 17.05.2013
Un tie zolidie šorti arī nav lidz celim, bet salīdzinoši īsi.
18.02.2019 22:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)