Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

problēmas ar ballēšanos

 
Reitings 381
Reģ: 04.08.2014
Pat nezinu ar ko un kā īsti sākt, bet nu cerams,ka kaut ko no šitā visa sapratīsiet,jo man ir diezgan grūti izskaidrot šo visu, bet nu ir 2 problēmas..
1. Ik pa laikam piektdienās eju tusēt.. Bet nākamajā dienā es jūtos morāli slikti, pat ne fiziski, bet tieši morāli un es nesaprotu kāpēc.. Ir bijušas reizes,kad ir atgadījušies kaut kādi atgadījumi,kad tiešām arī varbūt tas ir normāli,ka nākamajā dienā ir slikti, bet nu es nezinu.. Jautājums ir- kāpēc varētu būt morāli slikti? Domāju,ka varbūt dziļi zemapziņā slēpjas kāda problēma,bet es nezinu.. Varbūt viena no lietām kāpēc tā varētu būt ir- alkohols, jo nezinu kurā brīdī man uznāca tāds bums,ka es diegzan daudz neko neatceros no tiem vakariem,kad kaut kur eju tusēt, agrāk tā nebija un atcerējos var teikt pilnībā visu, bet tagad vairāk tā nav..tāpēc varbūt uzreiz ir tas morālais,jo nezini ko esi darījis/teicis utt.
2. Neesmu baigā tusētāja/ baigi lielā dzērāja, 1-2x mēnesī varu kaut kur aiziet, ir arī brīži,kad neeju nekur mēnesi vai divus, bet esmu pamanījusi ,ka man diezgan bieži uznāk tādi brīži,kad man ļoti,ļoti gribas iet tusēties.. Pienāk vakars un gribas vienkārši kaut kur iet..Galvā es saprotu -kāpēc tas vispār ir vajadzīgs ja nākamajā dienā ir slikti? Vai tiešām tās dažas stundas naktī ir to vērtas,lai pēc tam būtu slikti? Pamostos nākamajā rītā,kad neesmu nekur aizgājusi iepriekšējā naktī un vienmēr ir tāds- cik gan labi,ka nekur neaizgāju! Pienāk nākamais vakars un galvā atkal ir tāds- cik gan forši būtu tagad kaut kur braukt patusēt.. Es nezinu kāpēc tieši tās domas uz vakariem uzrodas un tieši vakaros ir tā visspēcīgākā vēlme. Es saprotu,ka ir daudz un dažādas citas izklaides, bet man vienkārši gribas dzert un iet ballēties un nezinu kā tādos brīžos sevi (savaldīt?)..
14.02.2019 23:56 |
 
Reitings 3934
Reģ: 01.04.2011
:-|Izklausās pēc alkoholisma sākumstadijas.
Tusēties nav slikti, bet ja otrā rītā paģiras un alkohola lietošana notiek bez bremzēm (neatceries, ko darīji), tad tur tikai narkologs var līdzēt.
Vai esi mēģinājusi tusēt bez alkohola? Vai ej viena vai ar kompāniju?
15.02.2019 00:02 |
 
Reitings 119
Reģ: 24.01.2019
Cik tev gadu?
Man 19 gados arī bija tāds posms. Tagad izaugu un vairs tā nav. Protams, daži tā arī neizaug un vienmēr ir tādā tusiņu prātā, bet dažiem šis posms iestājas agrāk vai vēlāk un tomēr pāriet. Pēc tā, ka vispār par to aizdomājies, šķiet, ka tev vēlāk vai agrāk pāries.
15.02.2019 00:06 |
 
Reitings 381
Reģ: 04.08.2014
Tik traki,ko?
Es varu izdzert divas 14% pudelītes un man pilnībā pietiek, ja tā ņem,tad tas nav daudz ,tāpēc es nesaprotu kas ar atmiņu ir noticis,ka pēc tik maz alkohola ir tā,ka pusi neatceros, jo agrāk es dzēru vairāk un atcerējos var teikt visu.
Zin kā bez alkohola īsti nav jautrības ja tev apkārt visi ir iedzēruši.. un viena nē ,neeju
15.02.2019 00:06 |
 
Reitings 119
Reģ: 24.01.2019
Nepiekrītu par narkologu, izklausās, ka posta autore vai nu neatceras savu jaunību vai vienmēr bijusi pareizā. Ļoti daudzi izaug no šī posma. Un pat ja tev vairs nav 18, tāpat esi jauna. Būtu jāuztraucas, ja ir 40, virs un bērni un šādi uzvedies.
15.02.2019 00:10 |
 
Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Nu variantu daudz, varbūt tāds vecums, alkoholisms, vientulība kas uzmācas īpaši vakaros, kāda psiholoģiska vajadzība pēc uzmanības, kompānijas, jautrības vieglā formā utt. Hobiju neesamība, nav ar ko aizpildīt laiku, nav diži interešu. Kādas psiholoģiskas problēmas.
15.02.2019 00:14 |
 
Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
aha, narkologs (kas OP nav vajadzīgs, kas par murgu?). minka, nekrauj savu pieredzi citiem virsū :P
15.02.2019 00:50 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Man 19 gados arī bija tāds posms. Tagad izaugu un vairs tā nav. Protams, daži tā arī neizaug un vienmēr ir tādā tusiņu prātā, bet dažiem šis posms iestājas agrāk vai vēlāk un tomēr pāriet. Pēc tā, ka vispār par to aizdomājies, šķiet, ka tev vēlāk vai agrāk pāries.

+++
Man arī 19-20 gados bija tieši tāds pats posms. Ui, kas tik nav bijis... Bet nu, iztrakojos un izaugu no tā vecuma, mainījās intereses, radās citi veidi kā aizpildīt savu brīvo laiku. Ja tā padomā, manā draugu lokā nav neviens cilvēks, kurš tajos gados nav trakojis, lietojis alkoholu, apmeklējis ballītes. Un, par laimi, neviens tajā posmā neiestrēga, visi iztrakojās un izauga par normāliem cilvēkiem. Protams, neapstrīdu, ka ir arī tādi, kuri no tā visa neizaug un turpina tādā pašā garā, taču, ja vien pati aizdomājies par notiekošo un mācies kontrolēt sevi, domāju, ka arī Tev agri vai vēlu šis viss pāries. Pierakstīt alkoholismu... nu, tad jau pēc idejas vajadzētu par alkoholiķiem saukt visus jauniešus, kuri piektdienās nesēž bibliotēkā, bet iet atpūsties uz Vecrīgu, piemēram. Protams, ar alkoholu ir jāuzmanās, taču nezinu gan vai šī diagnoze jāpiekabina klāt visiem alkohola lietotājiem.
15.02.2019 02:16 |
 
Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Tad, kad 14%-tīgo pudelīšu vietā pirksi labu, kvalitatīvu alkoholu, tad arī slikti nebūs.
Bet par sevis šaustīšanu nākamajā dienā - ir normāli gribēt aizmirst uz savām problēmām uz brīdi un šis (paballēties) ir ļoti viegls ceļš. Skaidrs, ka visas klapatas no rīta nebūs izgaisušas un tad arī ir moraļņiki no sērijas - vakar bija tik labi, šodien tik slikti.
Tusēt jau kopumā nav slikti, kamēr to dara kvalitatīvi (nevis kvantitatīvi un "pa lēto" ar tiem kokteilīšiem) un kamēr saglabā maksimāli augstu pašcieņu, kas gan jaunām meitenēm bieži sagādā problēmas.
15.02.2019 08:56 |
 
Reitings 17082
Reģ: 27.11.2018
Man arī škiet, ka tas ir tāds dzīves posms, kad gribas skriet un trako. Man arī tas viss ir bijis. Tās ir emocijas, piedzīvojumi, dzīve krāsainaka, jo notiek kads action, pec tam to atceries- apspried, smejies vai raudi, man ir gajis jautri un es nenoželoju to posmu, būs, ko atcereties. Tas ir normāli, kad taja vecumā gribas paballēties. Gan es, gan daudzi cilvēki man apkart esam iztrakojušies un pec tam miers, pazūd interese, paradas citas aizraušnās. Kā jau šeit minēja, ka trakāk ir, ja taja pusaudzu- jauniešu posmā cilvēks iestrēgst, vai arī visu jaunību ir bijuši ļoti apzinīgi un tadap 25-30 sāk norauties- zinu tadus piemērus. Runajot par pohām- sakuma nezinaju, kas ir morālie, bet pēc tam arī man parādījās morālas pohas, ja sanaca par daudz iedzert. Ieteiktu tiešam dzert kvalitatīvaku alkoholu un zinat sev mēru, piemēram, ja jūti, ka ir par daudz pariet uz ūdeni.
15.02.2019 09:57 |
 
Reitings 2051
Reģ: 29.01.2009
Nu jau, nu jau, atkal sākas alkoholisma diagnozes :-D Alkohols te galīgi nav problēmas sakne, vienkārši simptoms. Es teiktu, ka problēmas sakne ir vēlme pēc kaut kā un sajūta, ka tas "kaut kas" ir tur, ārā - ballītē. Bet ballītē tā nav, tāpēc nākamajā dienā pohiņa ir morāla, tukšuma sajūta, jo meklētais nav atrasts. Ja sapratīsi, ko tu meklē, tad varēsi sākt domāt par veidiem, kā to atrast un dabūt, jo acīmredzami pašreizējā metode nestrādā. Piemēram, varbūt tas, ko tu patiesībā vēlies ir kontakts ar cilvēkiem, tu gribi pavadīt ar viņiem laiku, stiprināt saikni ar viņiem un veidot jēgpilnas attiecības, kas piepilda, nevis iztukšo. Dzertiņā to ir grūti atrast, tāpēc mājās atgriezies ar vēl lielāku tukšumu nekā iepriekš. Vai arī, tu gribi piedzīvojumus, kaut ko jaunu un aizraujošu, tāpēc dodoties uz bāru, kur "notiek dzīve". Bet tur nekas nenotiek vai nenotiek tas, ko tu meklē, un atkal jāatgriežas mājās tukšā.
15.02.2019 10:23 |
 
Reitings 553
Reģ: 29.01.2009
Neuztraucies, tas ir tikai tāds pārejošs posms! Ja vien viena pati neklaiņo par vecrīgas bāriem. Vienīgais ieteiktu 14% kokteilīšus nomainīt pret ko citu, ja vien mērķis nav ātri un lēti piedzerties ;-) nopērc par to naudu vienu prosseco :-P ir forši laiku pa laikam paballēties, jānomaina tikai veids - kvalitatīvi, nedz kvantitatīvi
15.02.2019 10:30 |
 
Reitings 212
Reģ: 03.02.2019
Man šāds posms ar iedzeršanu un tusēšanos bija ap 17 gadiem. Likās, ka pienākums katru 5dienu, 6dienu iet tusēt un, protams, neatņemama sastāvdaļa alkohols. Nevarētu teikt, ka vienmēr piedzēros, bet iereibusi bija. Vienmēr riebās sajūta otrā rītā, kad sāp galva, ja vēl nelaba dūša vispār. Bet tajā posmā tas vairāk bija draugu dēļ un nevēlēšanās tikt atstumtam, jo, ja visi iet tusēt tad es arū :-D
Domāju, ka ballēšanās sindroms pāries. Es satiku savu puisi un vēlāk gribējās brīvdienas pavadīt tikai divatā un visi tusiņi izgaisa kā nebijuši.
Ar iedzeršanu ir trakāk.......Varbūt dari kā ieteica citas komentētājas -nedzer stipros, nopērc kādu vīniņu, šampi un centies ar mēru.
Ja pats zini, ka nepatīk pohmeļa sajūta tad jāpiedomā. Tā daru es. Zinu, cik grūti ir otra dienā, principw visa diena sabojāta, naktī vēl neesi izgulējies. Tāpēc es vairs vispār nedzeru :) Un pēc ballītēm vienmēr jūtos labi, ar prieku atceroa, ka iepriekšējā vakarā kaut kur biju un esmu izgulējusies.
Vajag sevi pažēlot :-D
15.02.2019 11:05 |
 
Reitings 28
Reģ: 20.02.2019
Arī ‘tusēt’ eju aptuveni reizi mēnesī. Ir bijis arī tāds posms (al, vidusskolas gadi) ,kad katru piektdienas vakaru, bet tagad tomēr ir arī vairāk, ko darīt, nekā tad.
24.02.2019 19:13 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits