Ja pērku vaniļas pākstis - dažreiz pērku, jo ļoti patīk tie melnie vaniļas punktiņi saldēdienā - tad vienmēr uztaisu vaniļas ekstraktu no pāri palikušās pāksts. Tā laikam čīp versija ekstraktam :-D
Veikalos meklēju Madagaskāras vaniļas ekstraktu, bet Latvijā ir veiksme jau, ja atrod tieši ekstraktu, nevis esenci, kurai vaniļa nav pat blakus stāvējusi.
Kakao pulverī piemaisījumu nav arī pērkot Maximā, vienkārši jālasa, ko pērc, nav jāpērk kakao dzēriens :-D. Ja vēlies, var pirkt fensī kakao pulveri bio veikalos, viņš būs tikpat rūgts un tumšs, tikai eko. Katrā ziņā, es atšķirību nejūtu, kaut arī dažās receptēs ir uzsvērts, ka jāpērk noteikta zīmola kakao. Ja no kakao plānots gatavot tieši šokolādi, varbūt ir svarīgs zīmols, bet desertos to atšķirību nejūtu.
Rūgto šokolādi kausēšanai gan pērku Gemosā, tur dārgāka tieši ir labāka.