Uzdevu gan jautājumu forumos, kur it kā apgrozās dažādi lieli orhideja pazinēji, bet tā arī nevienu atbildi nesagaidīju, tādēļ vērošos šeit, varbūt te ir kāda/-s orhideju pazinējs, kurs varētu man palīdzēt. Tātad....
Orhidejas (fanelopši) manās mājās jau ir vairākus gadus, pietiekami lielā daudzumā, neesmu gan īsts orhideju pazinējs, bet šo to jau pa šiem gadiem esmu izpratusi un iemācījusies, kā apieties ar šīm cimperlīgajām puķēm. Šoziem gan notiek vienas nelaimes - orhidejas viena pēc otras iet bojā, tām izpūst vidus, esmu lasījusi, ka viens no iemesliem ir ja lapu centrā tiek mitrums, bet liekas, ka šis nav tas gadījums - jo visus iepriekšējos gadus tā nekad nav noticis, bet tagad pēdējo mēnešu laikā es gadrīz katru nedēļu atvados no vismaz vienas orhidejas. Citreiz pat īsti šis bojājums nav redzams, tikai tad kad pieskaros podam, pēkšņi vienkārši nobirst visas lapas, kaut vēl ir pavisam zaļas un sulīgas, tikai pāris reizes bija redzami defekti - lapas sāka dzeltēt, bet viena kopīgā pazīme - visām izpuvuši, melni centri. Vai tā varētu būt kāda infekcija, kas izplatās no vienas orhidejas pie otras?? Jo pilnīgi neko neesmu mainījusi šo puķu kopšanā.:-/