Krievu valoda..

 
Reitings 212
Reģ: 03.02.2019
Sveiki. Vēlos ievākt kādu info par kursiem. Varbūt ir kāds/a kas apmeklējusi krievu valodas kursus? Kur? Kā patika? Vai reāli kaut ko iemācījāties?
Savādāk nevaru atrast jēdzīgu darbu bez tās valodas :( esmu apņēmības pilna pamācīties
05.02.2019 19:41 |
 
Reitings 2056
Reģ: 31.07.2010
Arī strādājot par lietvedi valsts iestādē būs jārunā krievu valodā, parasti lietveži reģistrē un pieņem iesniegumus, var pajautāt, ko rakstīt un kā utt., personāla speciāliste valsts pārvaldē, gan varētu iztikt bez krievu valodas.
06.02.2019 12:21 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Atkarīgs no darbavietas, ja es nejēdzu pietiekami, tad vnk neņem un viss, vienalga, kaut pazīstamie būtu tur šefi.
Kas attiecas uz tikšanu uz pirmo interviju, tad tiešām, bezkaunība, kamēr nav pieredzes, nodrošina 90% panākumu, kad pieredze jau ir normāla, bezkaunības labums ir 0.
Jā, veikalus pat neiesaku, labāk kaut par klientu reğstratori or something like it, nevis veikala darbaspēku parasto planktonu, kuram...attieksme atbilstoša faktam, ka tos var ar liekšķeri grābt un izvēlēties, kurš drīkstēs rukāt.
Sertifikāti? Tur, kur to angleni īsti nevajadzēja, interesējās, tur kur vajadzēja; testa darbi un KI angliski un nejēdz; sveiki un ardievu. Rukā angliski darbā, vai arī sveiki, sertifikāti nevienu neinteresēja itin nemaz. Vienai bija, pat virsū neskatījās. Augstskolas diplomiem savādāk; izrādās, jā ļoti rūpīgi visu nočekoja no visām pusēm. Nevarētu samelot, pieķertu, pat ja feiks būtu parādīts uz vietas, atmaskotu 100%.
06.02.2019 12:31 |
 
Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Jā, es arī iesaku nebaidīties dēļ valodas, nevari jau sevi izolēt, tā tu neko neiemācīsies. Ja arī iesi kursos, tikai saskaroties tiešā veidā varēsi pamazām sākt apgūt dzīvē, pat ja no sākuma runāsi nepareizi, vismaz centīsies. Ne visur krievu valodu uzsver kā galveno, bet tikai kā papildus plusu, saki, ka ar laiku iemācīsies.

+++
Mana pieredze: savulaik skolā izvēlējos mācīties krievu valodu. Teikšu tā... iemācījos lasīt krieviski, saprast burtus, rakstīt, bet ar runāšanu bija galīgi slikti, nemācēju veidot teikumus, baidījos skaļi runāt. Arī mācību stundās pasniedzēja vairāk koncentrējās uz to, lai katrs bērns mācētu izlasīt grāmatu krieviski, bet pašam galvenajam (manuprāt!), kas ir runāšana, dzīvā komunikācija, nepievērsa nekādu uzmanību. Krievu valodu iemācījos dažus gadus vēlāk, kad apmeklēju citus kursus un tiku iemesta grupā kopā ar vairākiem krievvalodīgajiem ar kuriem pati izvēlējos komunicēt krieviski, lai mācītos runāt. Pusgada laikā attīstīju valodu tik labi, ka tagad perfekti saprotu ko man saka, varu lasīt, skatīties filmas, seriālus, runāt šajā valodā. Jā, protams, ir labi, ja sākumā iemācies valodas pamatus, taču to īsto sarunvalodu patiešām, manuprāt, var iemācīties tikai reāli diendienā komunicējot ar citiem cilvēkiem. Piebildīšu, ka savulaik, meklējot darbu un vēl labi nezinot krievu valodu, vienmēr tiku pieņemta, kaut arī valodu nezināju perfekti. Varbūt man ir tā pozitīvā pieredze, bet, ja nācās runāt krieviski un kaut ko nesapratu, vienmēr palīdzēja vai nu kolēģi vai pats klients, kurš, atkarībā no situācijas, piedāvāja pāriet uz latviešu/angļu valodu (es te par darbu apkalpojošajā sfērā). Galvenais ir nebaidīties un mēģināt! Par to, ka riskēsi un aizsūtīsi savu CV arī uz tām darbavietām, kurās pie valodu zināšanām minēta arī krievu valoda, neviens pa mizu nedos! Lai veicas! ;)
06.02.2019 14:33 |
 
Reitings 45
Reģ: 13.08.2018
Krievu valodu zinu tikai pamata līmenī. Parējie jaunās paaudzes latvieši, ko pazīstu, tāpat minimumu vai neko nerunā krieviski. Tā kā strādājot LV vai citās post-padomju valstīs šī valoda negarantē man nez ko lielākus ienākumus, vairāk mācīties to netaisos. :-)
Un vispār, ieteiktu krieviem mācīties ķīniešu valodu, tā viņiem būs noderīgāka! :-D
06.02.2019 14:46 |
 
Reitings 1465
Reģ: 10.02.2016
Grūti teikt.
Es personīgi krievu valodu iemācījos saskaroties kopš mazotnes ar krievvalodīgajiem. Uzaugu tādā rajonā, kur viņu daudz. Un būdama maza, vēl smilškastē situ krievus ar lāpstiņām. Nu tā, vards pa vārdam un valoda apgūta. Lai cik dīvaini tas varbūt neizklausītos. Tas man palīdzēja. Bet rakstīt un lasīt gan skolā iemācījos un tur biju teicamniece.
06.02.2019 16:07 |
 
Reitings 3897
Reģ: 01.01.2017
to īsto sarunvalodu patiešām, manuprāt, var iemācīties tikai reāli diendienā komunicējot ar citiem cilvēkiem.

+
Jā, kursi var iedod pamatus un iespējams pat labus pamatus, bet tikai komunicējot ar tiem cilvēkiem, kuriem konkrētā valoda ir dzimtā, ir iespējams to apgūt kaut vai sarunvalodas līmenī.
Un vispār, ieteiktu krieviem mācīties ķīniešu valodu, tā viņiem būs noderīgāka!

Fiofio iemācīties jau var, bet ko es Latvijā darīšu ar to ķīniešu valodu? :-D
06.02.2019 20:45 |
 
Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
Kursi ir ļoti okei priekš rakstīšanas apguves.
Man sīča gados pagalms/ mikrovide bija bilingvāla, bez naida vai kaut kā tāda. Runāt un lasīt iemācījos nepiespiesti un ātri, rakstīšana tik viegli negāja vis ( krieviski ).
06.02.2019 20:49 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits