Dzīvokļa iegāde

Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Vēlamies iegādāties jaunu dzīvokli.
Bet ir 2 varianti un jau prātā jūku domādama, kas būtu labāk!!!! :-/
Kādi ir/būtu Jūsu izvēles kritēriji?
03.02.2019 22:53 |

Reitings 1531
Reģ: 28.07.2017
Es arī par 2.stāvu. Un remontu tomēr ir labāk veikt pašiem vai vismaz meistarus kontrolēt, lai nav tā, ka smuki izskatās, bet reāli pašmācīts "celtniecības speciālists" samuhļījis tur tā, ka nezini, kā labot. Arī materiālus vari izvēlēties pati.
04.02.2019 13:06 |

Reitings 951
Reģ: 16.12.2014
Katram tās prasības jau citādākas. Arī mēs šobrīd esam dzīvokļa meklējumos un esam konstatējuši, ka tās prasības nu jau ir izaugušas tāāāāādas, ka kļūst arvien grūtāk atrast kaut ko "ņemamu". Lai gan, prasības ir viena lieta, bet cita lieta ir piedāvājums. Katrā ziņā, ja man jāizvēlas starp:
- neesošu remontu vai neglītu remontu, tad es izvēlētos neesošu remontu;
- 2. vai 9. stāvu - izvēlētos 2.;
Nu, un vēl apmēram 20 dažādi apsvērumi ar plusiem un mīnusiem, taču, ņemot vērā, ka IDEĀLS (kas atbilstu visiem kritērijiem) vēl nav atrasts, jau skatamies, kuri no kritērijiem ir "must have" un kas ir mazāk būtiski, uz kuriem var piekāpties. Rezultātā ir šobrīd tikai viens variants, gaidām - apstiprinās vai neapstiprinās kredītu.
04.02.2019 13:28 |

Reitings 933
Reģ: 25.09.2017
Tā kā pati šobrīd esmu dzīvokļa meklējumos, tad personīgi mani kritēriji ir:
- atrašanās vieta
- istabu skaits
- dzīvokļa izvietojums mājā (lai nav stūra, lai nav pirmais un pēdējais stāvs)
- dzīvokļa stāvoklis (runa nav par kosmētiskām lietām, bet vispārēju stāvokli- pelējumi, sapuvušas sienas, notecējuši griesti vai sienas)
- atbilstība cenai
- aptuvenās komunālo maksājumu cenas
04.02.2019 14:05 |

Reitings 313
Reģ: 24.09.2015
Es arī esmu dzīvokļa meklējumos, mani kritēriji:
1. atrašanās vieta- lai var ērti izbraukāt uz darbu, lai tuvumā ir kāds veikals, lai ir kur pastaigāt;
2. Kategoriski negribu padomju daudzstāvenēs. Vai nu pirmskara/ pēckara mājās, vai nu jaunais projekts.
2. Istabu skaits, dzīvokļa stāvoklis. Kāpņutelpas stāvoklis.
3. Ideāli, ja ir dzīvokļu apsaimniekošanas biedrība mājai, nevis Rīgas namu pārvaldnieks. Jo tā būs mazāki komunālie.
04.02.2019 14:22 |

Reitings 402
Reģ: 03.09.2018
paranoid Mežciems 70-80. gados celta māja. Lifts plīst katru otro mēnesi un salabo viņu aptuveni 2 nedēļu laikā. Ir bijis ka pat mēnesi nedarbojas. Bet tas laikam, jo ir cilvēki kuriem slinkums uzkāpt uz 2 stāvu vai bērni, kas vienkārši spaida lifta pogas. Pieminēšu ka tas ir vecais lifts.
Remontēt dzīvokli pati nekad neuzņemtos, ja nu vienīgi ir baltā apdare, bet vecajās padomju mājas gan nē. Ja nu tur atklājas kādas lietas kas izmaksā vairāk un vispār var teikt nav vērts atjaunot.
Kā arī dzīvokli par kuru neesi 90% pārliecināts nepirktu, tas tomēr ir liels ieguldījums.
04.02.2019 14:47 |

Reitings 4339
Reģ: 01.06.2014
Kad mēs pirkām dzīvokli, tad svarīgi bija
*renovēta māja
*necaurstaigājamas istabas
*wc un vannas ist.atsevišķi
*remonts, lai var dzīvot
*balkons
*vidus dzīvoklis
*2.vai 3.stāvs.
*noteiktā attālumā no centra
*lai pārdod īpašnieks, bez starpniekiem.
Piepildījās viss., izņemot stāvu. Mums ir 5.stāvs piecstāvenē. Un labi, ka tā. Tiik labi, ka neviens nebizo virs galvas. :-)
04.02.2019 14:49 |

10 gadi
Reitings 5573
Reģ: 23.11.2014
Tikko ar otru pusīti esam tikuši pie sava dzīvokļa. Viena no svarīgākajām lietām mums bija gāzes apkures esamība, kas nu arī mums ir. Dzīvoklis ir izremontēts un ar visām mēbelēm un elektrotehnikām. Cena attiecīgi ir lielāka, bet nebija astronomiska un pārspīlēta. Svarīgi - nav pirmais stāvs. Šajā gadījumā arī nav pilsētas centrs un esam nosacīti tuvu mūsu vecāku mājām. Viss pa rokai un tuvu!
04.02.2019 16:35 |

Reitings 786
Reģ: 14.08.2018
Paranoid, kas kuram skaitas smuks skats. Man personigi labs skats skaitas - skats uz priežu mežu, vai mežu, skats uz ainavisku lauku, upi, ezeru, ja pilsētā tad skats vismaz uz zaļumu, kokiem, skats uz skaistu arhitektūru, ja tas ir centrā. Skatu uz ēku jumtiem, vai kūpošiem torņiem man nešķiet skaists, purčiku skati no tām daudzstāvenēm galīgi garām, bet es lauku meiča, kurai vienkārši Purčiks un tie rajoni atsit padomju elpu.
04.02.2019 18:10 |

Reitings 576
Reģ: 19.07.2017
Mūsu kritēriji bija:
*lai kaut cik remontēts. Lai var uzreiz ievākties iekšā.
*plastikāta logi, normālas grīdas.
*atsevišķa vannas istaba un wc
*lai ir augstāk par 3 stāvu
*necaurstaigajamas istabas
*skats pa logiem
*balkons
Tikām pie dzīvokļa kādu gribam, tad kad vismazāk gaidījām. :-D
04.02.2019 18:24 |

Reitings 2185
Reģ: 22.01.2018
kāpēc jāuzsver plastmasas logi? (starp citu, arī tie var būt pēdējie mēsli)
mums ir koka logi (kaut kāds līmēts vai apstrādāts, protams). ar stiklu paketi, protams.
04.02.2019 18:45 |

Reitings 171
Reģ: 21.04.2014
Vai nevienai rajons nav pie kritērijiem?
Es pusgadu meklēju un pagājušajā nedēļā netīšām atradu savu sapņu dzīvokli, bet rajonā, ko nekad nebiju apsvērusi, kā iespējamu. Tagad jau kuro dienu mokos agonijā, ka mans sapņu dzīvoklis ir maskačkā :'-( Esmu izmalusi visas iespējamās interneta vietnes par maskačku krustu šķērsu un laikam stingri turēšu īkšķus, lai lēmums ir pareizs un ka pēc 10 vai 20 gadiem maskačka būs otrs klusais rajons vai otrs Āgenskalns :-D
04.02.2019 18:47 |

10 gadi
Reitings 3281
Reģ: 18.01.2011
MaijaGardi
Nu Daugavgrīvā ir daudzstāvenes, kur no pēdejā stāva var skatīties uz jūru. Rīgā nav tikai Purčiks. Gan no Panorama Plaza, gan Z towers pēdējiem stāviem ir lielisks skats.
04.02.2019 19:03 |

Reitings 23705
Reģ: 26.08.2015
Vecmilgravi skati uz kugiem no pedeja stava ari ir.....Kengaraga izcili skati tiesi uz daugavu un tiltiem./pedejos stavos no lodzijas tas mahas kas lie promenades
04.02.2019 19:22 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Katram savas izvēles, man 2.stāvs būtu par zemu, 9.-tieši laikā. Bet varbūt arī 2. nav ne vainas, jāskatās, kas aiz loga, lai nav noēnots ar kokiem, lai nav tieši pretī cita māja, lai nav ielas malā, zem mašīnu stāvvietas.
Es dzīvoju pēdējā stāvā, liftu dzirdu minimāli, netraucē. Riski, ka sāks tecēt jumts un ka var appludināt augšējie kaimiņi, manuprāt, ir vienādi lieli.
No te laikam neminētā- kas apsaimnieko māju, kādi mājai uzkrājumi, zeme īpašumā vai nomāta, kādi kaimiņi?
04.02.2019 19:46 |

Reitings 110
Reģ: 03.02.2019
Man svarīgi ir atsevišķa virtuve un patīk vannas istaba ar logu. Tik ilgi dzīvoju bez balkona, būtu noteikti plusiņš ja būtu.
04.02.2019 19:51 |

Reitings 69
Man arī šis aktuāli. Par remontējamiem dzivokliem saka jau, ka tādu labàk - lētāks, vari uztaisit dizainu kādu vēlies.. bet mani argumenti, bet tas tikai man. Man nav dizainera dotibu, labak, lai ir uzreiz - redzu patik vai nepatīk. Remontēt - man fiziski nav virieša vai meistaru, kas remontetu un kam var uzticesies. Arii var to pašu ķep ļep uztaisit. Remonts arī pietiekami daudz izmaksā, lai es par šo starpibu panemtu gatavu. Un arī laiks! Remonts ilgst paris menešus.
Bet šis ir tikai mans variants, kas māk, tad, protams, labak, lai uztaisa kaut ko savu :)
04.02.2019 20:08 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Protams, ka rajons ir pie kritērijiem. Pati šobrīd maskačkā noteikti nepirktu, bet ceru, ka nedaudz pamainoties norisēm Rīgā, to rajonu izveidos par daudz foršāku.
Vēl skatītos, lai dzīvoklī nav nojauktas vai daļēji nojauktas sienas. Ja ir, tad vai ir visi attiecīgie dokumenti un vajadzīgie stiprinājumi, noteikti nedzīvotu tādā, kur na haļavu ir veikti tādi remonti.
04.02.2019 20:12 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Mani galvenie izvēles kritēriji ir plašums un 2.-4.stāvs.
Ideali ja vanna un dusa..un nevis kabinw dusas pa vecai modei bet neliela izflizeta tada ka telpa.

Un šāda kombinācija vispār būtu ideāla, bet nekādus ne tizlus dušas aizkarus.
Vēl svarīgi, lai vajadzības gadījumā varētu izīrēt vai pārdot par labu cenu. Labāk pati remontētu kā izvēlētos smuki izremontētu, kas man līdz galam nepatīk.
Vienīgi remonts baigi nervus paķer.. nekad nekas nesanāk laikā un tieši tā, kā ir gribējies, lai ir.
tāds obligātais nosacījums, ka zeme īpašumā.

Ja nejustos pārliecināta neņemtu ne vienu ne otru. Man ir svarīgi, ka ieejot dzīvoklī jūtu, ka tas ir priekš manis.
04.02.2019 21:04 |

Reitings 576
Reģ: 19.07.2017
Logi? Jo nepirku dzīvokli par lielām summām un pirku daudz dzīvokļu mājā dzīvokli. Vispār tā neesmu manījusi šeit apkārtnē, ka kādam tādi būtu. Visiem ir plastmasa vai arī vecie koka. Esmu dzīvojusi mājās ar parasto koka logu, paldies nē. Arī budžetā nebija atvēlēta vieta jauniem logiem. Tiem kam ir ūberlabie koka logi-apskaužu, būtu priecīga, ja kādam no maniem variantiem būtu bijuši tādi. Man bija svarīgi normāli logi, kuri nelaiž vēju garām un nekrīt ārā no ailēm.
04.02.2019 21:15 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
patīk vannas istaba ar logu

Šis ir tik ierasti ārvalstīs, bet tik reti Latvijā.. Skaisti! Gribētu :)
Ai vispār te salasījos un kļuvu tramīga :D Pašlaik ir labi tur, kur esmu, bet pēc pāris gadiem būs jāskatās kas cits. Vienkārši ir tad, ja brīvi lieli naudas līdzekļi, piemēram 130 t.k., tad var labu dzīvokli iegādāties uzreiz, daudz galvu nelauzot.. Bet dzīvē viss ir citādāk.. |-)
04.02.2019 21:20 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online

Šobrīd nav neviens reģistrēts profils portālā!