Esmu dzīvojusi deviņstāvenes 9.stāvā. Lifta radīto skaņu varēja dzirdēt koridorī, istabās nē. Pieņemu, ka cilvēki, kuru mājās nav lifts, šādus trokšņus uzreiz piefiksē, bet man netraucēja. Tas ir tāpat, kā dzīvot dzelzceļa sliežu tuvumā. Ciemiņi dzird, mājas iemītnieki pie skaņām pieraduši un nedzird. Mājā, kurā es dzīvoju, lifts turklāt tika renovēts, līdz ar to trokšņu līmenis bija minimāls.
Mīnuss, dzīvojot devītajā stāvā - lifts tomēr mēdz šad tad iziet no ierindas. Kaut vai elektrības pārrāvuma gadījumos. Kamēr cilvēks jauns, problēmām uzkāpt uz 9.stāvu nevajadzētu būt. Bet, ja dzīvesvietā plānots dzīvot līdz vecumdienām vai arī ir mazi bērni, kas jāvadā ar ratiem, tad tā varētu būt problēma gadījumos, kad lifts nestrādā. Arī nogādāt dzīvoklī, piemēram, plīti vai ledusskapi, ja nestrādā lifts vai nelien tajā iekšā, ir sarežģītāk. Vēl dzirdēti gadījumi, kad spēcīgu lietusgāžu laikā plīst notekcaurules un appludina mājas augštāvus.
Savukārt 2.stāvā varētu būt labāk dzirdami trokšņi no ielas un kāpņutelpas. Ja ir balkons vai lodžija, lielāka varbūtība, ka kāds zaglis pa tiem ierāpsies dzīvoklī.
Es izvēli izdarītu, vadoties no dzīvokļa platības, cenas, mājas un dzīvokļa stāvokļa, atrašanās vietas, un tā, kādi ieguldījumi vēl jāveic.