Pēc visa spriežot tas noteikti nebija tavs pēdējais komentārs. :D Bet ja tik ļoti patīk piekasīties, pirms tam vajadzētu kārtīgi izlasīt tekstu. Piemēram, pirms pārmest, ka nerakstu "afroamerikāņi, pakistāņi, indieši &co" atrast to, kā es uzreiz pateicu, ka cilvēks ir pakistānis. Un turpat blakus ir pāris jauki vārdiņi, kas galīgi nestāv blakus taviem teiktajiem čurkām un pārējiem, ko neviens man pazīstams cilvēks neizmanto un netā arī reti redzu, tā kā nezinu gan, kuram ir problēmas ar apkārtējiem. Vai problēma tajā, ka turpmāk tekstā izmantots "nebaltie", lai skaidri norādītu, ka runa ir par visām nosauktajām un nenosauktajām tumšādaino grupām? Es ceru, ka tu tāpat arī māci baltos cilvēkus iedalīt kaukāziešos, baltos & co un nedod dievs, nesajauc ķīnieti ar japāni.
Runājot par cilvēkiem - vienalga, kādā krāsā - citā valstī, es tieši runāju par to, ka ādas krāsa nav jāņem vērā kā noteicošā, iedzīvoties citā, īpaši ekonomiski attīstītākā valstī, grūtāk būs ikvienam ārzemniekam, tikai (kā jārunā, lai tev patiktu - tāpat kā ASV, person of colour?) var grūtības attaisnot ar savu ādas krāsu.
Par to es arī uzsāku diskusiju - ka krāsa nebūtu jāņem vērā. Nevis kā vēl daži minēja - tiklīdz kā kaut kas slikts - tas tāpēc, ka neesmu baltais, vai tiklīdz kā kas labs - tas ir tāpēc, ka tu esi baltais. Un tu nedrīksti sauļoties, pīt matus un dabūt paaugstinājumu, jo tas mani apspiež