Sapnis par Ameriku - šovs

10 gadi
Reitings 418
Reģ: 07.08.2010
Vai kāda skatās TV 360 šovu "Sapnis par Ameriku", kuru vada Rešetins?
Skatos un man pašai liekas ļoti interesants.
Pēdējā sērijā pie ciemos pie aktrises Ievas Kibares - tur tā nedaudz cringe - bija sajūta, ka tā dāma viņu nedaudz lenc. :-D
28.01.2019 18:05 |

Reitings 25918
Reģ: 27.11.2018
Man patīk šovs, interesanti apskatīties, kā dažādi cilvēki dzīvo un iekartojas ASV.
Intara vadīšanas stils- nevaru saprast viņa personība vai tikai aktierspēle, jo uzskata, ka cilvekiem tā labak sovs "ies iekšā"? :D
Kopumā nekas traks nešķiet, diezgan pozitīvi, bet viņš brīžam par daudz izliekas, pārspelē un runā lieku, uzskatu, ka varetu kvalitatīvāk vadīt un šis raidījums būtu vēl interesantāks.
30.01.2019 14:55 |

Reitings 553
Reģ: 29.01.2009
Man šovs ļoti patika, skarījos. Un arī patika veids kā Rešetins to vada:) ar savu humoru un negarlaicīgi
30.01.2019 15:12 |

10 gadi
Reitings 2326
Reģ: 14.07.2011
Man pašai tur radi dzīvo, bet viņi ir diezgan turīgi. Bez lielas naudas dzīve Amerikā būs ļoti depresīva. Medicīnas aprūpe tur ir dārga un ne tik labā līmenī. Par īri vispār nerunāsim.... manien radiem tomēr ir pašiem sava māja tur. Pārtika tur arī ir briesmīga. Augstākā iglītība ir ļoti zemā līmenī un par astronomiskām cenām, pilna ar liberāliem sūdiem un zemām iespējām atmaksāt to studentu parādu atpakaļ (minimums 25 tūkstoši par bakalauru).
30.01.2019 15:40 |

Reitings 89
Reģ: 28.05.2013
Es ar viru dzivojam ASV jau vairakus gadus tagad, to shovu nezinu, neskatos, bet taam, kuras saka, ka ASV ir vinju sapnju zeme.... Taa ir iluuzija, te ir viegli dziivot tiem, kam nav nekaadu moraalo vertiibu, ruupju par etiku un taisnigumu.
Shii ir valsts religiskiem liekuljiem, kuri domaa, ka, ja vinji iet uz bazniicu 7dienaa, tad vinji ikdienaa var dariit ko grib. Staasts par to, ka ASV ir demokratijas paraugs, valsts, kas aizsargaa indiviida briivibu un tiesiibas, ir pilniigas mulkiibas. Te tiek uzspiests konformisms, tev ir japatiik tam un jaapiekriit tam, ko diktee vairaakums, ja nee, tu tiec izstumta no sabiedriiibas. Un sodien ar socialo mediju lielo ietekmi ikdienas dziivee, cilveeku nespeeju veltiit uzmaniibu informaacijai un veelmi iedzilinaaties, tiek veiktas publiskas linchoshanas (tas ir epitets, hiperbola taam, kas visu uztver tieshi) bez nekadas objektivu faktu klatbutnes.
Jaa, te var veiksmigi izveidot biznesu, vai vienk. sakt savu mikro-uznjemejdarbibu (mikro te tas var buut ar ienakumiem lidz pat $1000000 gadaa, un nav nekas nereals), stradat darbu, ko sirds veelas un vienalga labi nopelnit pat ja tas ir darznieces vai skolotajas, vai masinjas darbs (kas LV skiet nereali). Te ir daudzas skaistas vietas ko apskatiit, izbaudiit utt., bet par to ilgterminjaa ir jamaksaa ar vienaldziibu un samakslotu laimes sajutu par notiekosho sabiedriibaa.
Atvainojos, man pat te garumzimju nav! Es nevaru sagaidiit, kad beigsies shis muusu ''komandeejums'' un atgrieziisimies Eiropaa, cerams, Latvijaa.
30.01.2019 21:03 |

Reitings 745
Reģ: 22.07.2018
Piemetīšu arī savas piecas kapeikas. Dzīvoju ASV jau vairākus gadus un varu droši apgalvot, ka nekad nemainītu šo valsti ne pret vienu citu. Šeit dzīvojot, esmu laimīga. Tai pat laikā neuzskatu, ka es būtu cilvēks, kuram nebūtu nekādu morālo vērtību. Varbūt nepareizajā sabiedrībā apgrozos, taču nejūtu sev apkārt ne to liekulību, ne morālo vērtību, ne ētikas normu trūkumu. Neesmu bagāta, taču par dzīvi nesūdzos. Beidzot ir tā sajūta, ka dzīvē esmu atradusi savu vietu. Cilvēki taču ir tik ļoti dažādi! Piemēram es, aizbraucot uz LV, jutu kā mani tā vieta jau pašā pirmajā dienā ēda nost. Tīri emocionālā ziņā jutos pilnīgi iztukšota, ātrāk gribēju prom. Esmu sapratusi, ka ir vietas, kurās jūtamies labi un ir vietas, kurās tieši pretēji - ātrāk gribas tikt prom, jo nepatīk tā enerģija. Man tā ir ar valstīm. Savulaik ilgi biju sevis meklējumos, līdz beidzot to labo sajūtu atradu, kad dzīve mani atveda uz ASV. Līdz ar to man liekas dīvaini lasīt apgalvojumu par to, ka te ir labi tikai tiem, kuriem nav nekādu morālo vērtību. Katram cilvēkam taču savas sajūtas un sava izpratne par to, kur ir labi un kur ne. Es, piemēram, nekad nevarētu atgriezties Latvijā, taču tāpēc jau nesaku, ka visi tie, kuri atgriežas, ir, piemēram, idioti, jo tur nav ko darīt un viss, arvienvārdsakot, ir slikti. Katram sava vieta šajā pasaulē un, kas vienam būs sapnis, otram būs murgs. Un otrādi.
30.01.2019 23:25 |

Reitings 89
Kaya, es necenshos ar tevi strideties un noteikti neapgalvoju, ka tev nav moralo vertibu.
OK, es neesmu religioza, bet savaadak esmu ljoti konservatiiva. Laikam jau taadelj tik negativi izsakos un nespeeju sadziivot ar vinju veertiibam.
Es pat nezinu ar ko saakt, lai paskaidrotu savu nostaaju. Vai diskuteet par to, cik videejais amerikanis ir stulbs? Jaa, tas ir arii stereotips, bet tas ir arii taisniiba. Sho naaciju balsta 10 izgliitoti un inteligenti cilveeki, kuri nes nastu, lai parejie 1000 (mulki) vareetu te labi dziivot.
Tajaa pashaa laikaa mediciina, izgliitiba ir tik daargas! Ja tu zini, kada ir vesture aiz veselibas aprupes un apdrosinashanas, tad tu rezultata nonaksi ari pie etikas, kas zinama mera tiek vienk. ignoreta. Ir iespejams sakartot veselibas aprupi, bet tie, kam tas butu jadara, nav ieintereseeti, jo vinjiem atlec nauda gan no apdrosinatajiem, gan arstu savieniibam, gan farmaacijaam.
Izgliitiba - augstskolas/kolledzas maaca studentus katastrofaali sliktaa liimenii. Taada Jeela, Harvarda un Prinstona nav ne par mata tiesu labaakas par Latvijas Banku augstkolu, varbut pat zemaks limenis nekaa zviedros. Man Prinstonaa kursos nebija ko darit. Vienigi te lidzeklji ir vairak, un tad viss izskataas glauni, bet kvalitate galigi nav tada, kaa to prezentee. Studijas neiemaaca domaat, taas iemaca tev tikai darboties pec iestudeta scenarija. Reti kuros amatos tiek nodrisinatas tada veida macibas, lai cilveki speetu improvizet, pienjemt leemumus stresa situacijas - to pa lielam, skiet, te var iemacities tikai pec gadiem ilgas pieredzes.
Cilvektiesibas, briviba, vienlidziba utt. - amerikanji lepni stasta, ka ar piem. rasismu nav jau tik traki, bet kas daraas zinjas un socialajos tiklos? Policijas vardarbiiba, diskriminacija katru dienu, bet tie pashi melnie ne ar ko nav labaaki, jo nemacas no savam kludam un tik provocee. Visi tie skaljie skandali, #metoo utt. ir tikai aizberga virsotne. Taja pashaa laikaa tie cieteeji ari prot visu sagroziit un melot aciis skatiidamies.
Nesenais gadijums ar to indiani un skoleeniem. Kas tur iisti bija? Katras zinjas tev lej mutee, ko grib, kur ir taisniiba, to neviens nezin, jo visi mediji sagroza faktus vaajpraataa.
Ikdienas komunikacija. OK, esmu ljoti introverta un tipiska ziemelniece, bet man ir nesaprotams vinju mentalitate - taa muuzhiigaa smaidiishana, un staasti cik diena ir awesome un great, kad paveerojot tu redzi, ka aiz stura tas smaids pazuud. Ir patikami atrasties starp priecigiem cilvekiem nevis iignjaam, bet vinji man skiet tik samaaksloti. Probleema ir tajaa, ka ar komunikaciju vinji skiet ir ljoti draudziigi ar tevi, bet patiesiibaa/nakamajaa briidii vinji apmet kazhoku uz otru pusi un kluust bezpersoniski. Vai arii, es kaut ko skaidroju, pajautaju cilveka viedokli, un no atbildes es reali saprotu, ka vins manii nav pat klausiijies, jo atbilde satur tikai kaut kaadu ''jaa, man ljoti patik tava doma'', bet uz manu jautajumu par ieteikumiem nav atbildes. Te pat mekleejot darbiniekus taa jau ir atseviska prasme, ko pieprasa - maaceet klausiities, nevis tikai dzirdeet. Kaa arii vinju uzspeeleetaa pieklaajiiba, nespeeja pateikt kadreiz: nee, tev tomer nav taisniiba! Vienmer ir tikai: ''that is a great question'' vai ''yes, you are right, but......'' Kaa es esmu ''right'', ja peec ''but'' seko pilnigi kaut kads pretejs skaidrojums? Mani tas tracina.
Piedevam bankas, pakalpojumi, reklaamas, visur skiet, ka tevi uztver par mulki un censhas apkraapt. Es stradaju gramatvedibas nozare un esmu ljoti skrupuloza, mani kaitina centieni iesmeereet visadus fees, kljuudas bankas maksajumu apstraadee, kljuudas cenaas veikalos, kluudaina informacija utt. Man neskaitamas reizes veikalos perkot apgerbu ir izsitishu/noskanejushi lielaaku cenu, nav pielagojushi atlaidi u.tml. LV es nekad neesmu saskarusies ar tik daudz kludam. OK, vismaz klientu serviss te ir liimenii, vismaz te uzreiz atvainojas un visu izlabo, kad noraadu uz vinju kluudam.
Mani ari kaitina vinu attieksme - liela dalja te ir dievticiigie, es neskaitamas reizes esmu izjutusi tadu kaa negatiivu attieksmi pret sevi, jo neesmu religioza/dievticiiga. Es to nereklameju, un es nenosodu tos, kas iet bazniicaa, bet no vinju puses gan ir biezhi gadiijies sajust tadu ieturetu attieksmi. Tajaa pashaa laikaa te it kaa ir pilniiga religioza briviba, kaa tad tur iisti ir?
Caur visiem shiem piemeriem vijas ari morale un etika, varbut dazhos piemeros to gruti saskatiit, bet tad man vajadzetu te vel vairak drukat, lai to visu izskaidrotu.
Kaa tu teici, katrai ir cita vieta, kur vinja jutas laimiiga. Es neteiktu, ka juutos te nelaimiiga, ir labs darbs, ir pat draugi, ir laiks izklaideem utt., bet man ir gruuti ieklauties te ikdienas dziivee. Es, protams, nesaku, ka Latvijaa viss ir perfekti, bet taam, kas te nedziivo un/vai nav bijushas nevaajg lolot ceriibas, ka te ir paradiize.
31.01.2019 05:47 |

Reitings 511
Reģ: 13.06.2015
Interesanti palasīt abu Amerikā dzīvojošo meiteņu viedokļus, būtu interesanti palasīt vēl. Jāatzīst, ka es nekad neesmu sapratusi to milzīgo haipu par Ameriku, pēdējā laikā liekas, ka jūsmot par Ameriku ir bezmaz vai stilīgi, lai gan daudz tuvāk ir valstis ar daudz sakārtotāku sistēmu un augstāku vidējo dzīves līmeni. Bet ja ir kaut kas, ko amerikāņi prot, tad tas ir radīt iespaidu, ka tur viss ir brīnišķīgi.
.
Runājot par patricija4 viedokli, es ļoti līdzīgi jutos, dzīvojot UK. Arī ļoti krita acīs liekulība un samākslotība, nemaz nerunājot par to pretīgo acīmredzami tēloto pieklājību, kur nākamajā brīdī aiz muguras nolej ar sūdu spaini, kā arī tik ļoti izplatītā nekompetence (šeit vairāk gan domāju valsts/pašvaldību iestādes), bet no otras puses, vietējos bija samērā viegli izkonkurēt, man bija tā laime pastrādāt vairākos uzņēmumos, pēdējā darba vieta bija banka, kur strādāja salīdzinoši daudz austrumeiropieši, jo vadība bija uzķērusi, ka tie strādā ātri un precīzi un netaisa lažas atšķirībā no standarta angļa. Jā, daudzas lietas tur bija labāk sakārtotas, un es zinu cilvēkus, kuri tajā valstī dzīvojot ir tiešām laimīgi un neko no tā visa nesaskatīja (vai arī saskatīja, bet tas viņiem netraucēja) bet es skaitīju dienas līdz brīdim, kad atgriezīšos Latvijā. Tai pat laikā es domāju, ka daudz kas ir ļoti atkarīgs arī no tā, kurā valsts reģionā dzīvo. Teorijā, es neizslēdzu iespēju nākotnē atkal pamēģināt dzīvi ārzemēs, bet uz laimes zemi ASV gan galīgi pagaidām nevelk.
31.01.2019 11:03 |

Reitings 1093
Reģ: 05.09.2018
U.K jau manuprāt visvairāk atkarīgs no darba kolēğiem, priekšniecības un uzņēmuma īpašniekiem. Ir, kam ir super cool un tiešām bezmaz sajūta kā paradīzē, ir kur liekas ka sliktāk nekā cietumā.
31.01.2019 11:07 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Es sovu paskatijos tikai nedaudz-likaas taa mazliet samaaklots.Taa paradiize likaas viegli sasniedzama.Amerika ir tik liela-katraa vietaa ir savs skats uz dziivi.
Saprotu ,ka abas meitenes,kuras ierakstija savas domas,dziivo loti taalu viena no otras,dazaadas dziives,dazaadi skatijumi.
No savas puses varu piebilst,ka man zinaamie amerikaani ir loti lepni,patiik palieliities.Loti tendeeti uz naudas pelniisanu.
31.01.2019 15:09 |

Reitings 150
Reģ: 19.01.2019
Jāatzīst, ka es nekad neesmu sapratusi to milzīgo haipu par Ameriku, pēdējā laikā liekas, ka jūsmot par Ameriku ir bezmaz vai stilīgi, lai gan daudz tuvāk ir valstis ar daudz sakārtotāku sistēmu un augstāku vidējo dzīves līmeni.

Manuprāt, tieši otrādi, arvien vairāk inteliģentiem, izglītotiem cilvēkiem nav nekāds - wooow, Amerika! Cilvēki sāk vairāk izprast otru Amerikas sejas pusi, nevis tikai to, ko pasniedz filmu industrija.
Šovasar ceļojumā saskāros ceļojumā ar tādu tipisko Amerikas pusmūža pāri, jēziņ, cik viņi bija kaitinoši paštaisni un taisnvirziena domājoši. Itkā izglītoti un ļoti situēti, bet tik ļoti kaut kādos primitīvos stereotipos esoši. Pēc sarunām sapratu, ka patiesībā tur arī slēpās tas pats Tramps, lai gan teorētiski viņi tā kā to neatbalstīja, bet viss pamata domu gājiens un skatījums bija tieši tāds, kas arī izskaidro Amerikas fenomenu.
31.01.2019 15:40 |

Reitings 577
Reģ: 02.07.2018
Manuprāt, tieši otrādi, arvien vairāk inteliģentiem, izglītotiem cilvēkiem nav nekāds - wooow, Amerika!

arī esmu to novērojusi.
pēdējā laikā man apkārt vieni amerikāņi :) un vispār ļoti labi sapass, saprotos ar viņiem labi. bet reti kurš no maniem amerikāņu draugiem un kolēģiem domā vēl jebkad dzīvē atgriezties ASV, izņemot apciemojot ģimeni uz svētkiem.
31.01.2019 16:02 |

Reitings 89
miegalācis, BINGO! BINGO par to, ko mineeji par muusu (latvieshu u.c. Ziemel-austrumeiropieshu) precizitaati! Es stradaju gramatvediibaa. Ir nianses gramatvediibaa, kaa tas darbojas Eiropaa un kaa ASV. Kad paarceelaamies uz shejieni, te vieteejie stradajoshie gramatvedibas nozare bija skeptiski, ka es uzreiz vareshu ‘’ielekt vilcienaa’’ un stradat gramatvedibaa bez papildus studijam, lai dzilak apgutu tas nianses, kas te atskiras no Eiropas.
Es uzsaku kaa asistente izmaksu menedzeeshanaaa un aatri vien visu apguvu. Velak nokartoju CPA (certified personal accountant) papiirus (tas prasija laiku, jo vajadzeja te savakt papildus kreditpunktus universitate utt.), un tad visi bija sokaa, kaa tas vispar ir iespejams! Es necenshos teelot ‘’super gudro meiteni’’, bet tie bija glaimi, ko es sanjeemu un arii patiess parsteigums no citiem, kuri pashi nespeetu ‘’maaciities, stradat, un pielagoties citai sistemai/valodai tik aatri’’.
Viegli nebija, bet es arii iepazinu izglitibas sistemu, un taa bija milziiga vilshanaas. T.i. man dabut A’s bija viegli! Mans GPA vienmer un tikai bija max iespejamais 4. Un velreiz, es neesmu nekaads gjenijs, man LV videja atzime studijas bija labi ja 8 balles, jo stradaju. Es censhos akcenteet uz to, ka TE IR TIK VIENKAARSI! Lielaakaa dalja eksamenu ir izvele no atbilzhu variantiem. Nav gandriz vispar jautajumu, kur ir kristiski jadoma un pashai jauzraksta atbilde, jo, ja esi lasijusi gramatu, tad atbildi spesi pareizi izveleties no variantiem. Pirms eksameniem vienmer ir ‘’heads up’’ – iedod visus jautajumus, kadi varetu but, reali eksamena ir, vai nu tieshi tie pashi, bet ar citiem skaitliem (piem. Statistikaa). Pozitivais aspekts ir tas, ka varbut tev iemaca tikai to, ko tiesham vajag zinat, bet shada ielieshana mute mazina tavu speeju kritiski domat un atrisinat nestandarta situacijas. +Atsaucoties uz manu nekauniigo pazinojumu par stulbajiem amerikanjiem – daudzi no maniem kursa biedriem nebija spejigi pat dabut C! Atkal, vinji prata tikai barstit komplimentus un apbrinot manu gaisho praatu. Es varu garanteet, ka lielaakaa dalja no jums speetu tikpat labi, ja ne vel labak, nokartot eksamenus sheit nozares, kuras jus esat studejushas!
Ak, jaa, un vinji te parasti izvelas studet 2-4 prieksmetus semestrii. Es njeemu 6 uzreiz (LV stradajot vakara nodala laikam bija 8) +2 online un speeju pavilkt, kaut ari mazliet bija valodas barjera. Taa kaa aatri izkodu, kuros bus tie ‘’multiple choice’’ eksameni, es speju sagatavoties labak tiem, kur bija ari jadomaa un pashai jaraksta atbildes, bet tadi bija 1 no 4.
Kadelj veselibas aprupe te ir tik darga? Viss saakaas ar 2. Pasaules karu, kad briva tirgus rezultataa uznjemumiem, kas razoja visu karam vajadzigo, vajadzeja piesaistiit darba speku. Valdiba uzlika ierobezhojumus darba algam, lai citas nozares nepaliktu dikstaavee. Lidz ar to risinajums bija piedavat papildus ‘’benefitus’’, un veselibas apdrosinashana bija viens no tiem. Pec kara shii sistema iegaajas, jo tas bija izdevigi abam pusem – uznjemumam nodoklu atlaides u.tml., darbiniekam veselibas apdrosinashana, kas ir ienakums, kas neapliekas ar nodokli (ok, shis ir gan relativi). Iisumaa, federaalaa valdiba izprovoceeja sho veselibas apdroshinashanas bumu. Bija alternatives, ka savadak to visu organizet.
Kas notiek taalaak? Taa kaa shi veselibas apdroshinashana ir izdeviiga abiem, tad tas saakas kaa bums. Pievilina darbiniekus ar apdroshinashanu. Korporacijas var dabut liidz pat 100% atpakal no veselibas apdroshinshanas izmaksam, mazie uznjemumi tikai ~40%. Visi ir laimiigi. Bet, problema sakas ar to, ka ja tev ir apdroshinshana, tad tu iesi, kad vien gribeesi pie aarsta. Un aarsti arii to saprot, lidz ar to vinji tik suta pacientus no viena arsta pie cita.
ASV ir viena no labaakajaam veseliibas apruupeem, bet taa tiek izskeerdiigi izmantota. Luuk, te sakas problemas ar etiku un morali (es gan ari valdibu apsudzetu neetiska riciba par to, kaa ta risinaja jautajumu par algu griestiem kara laikaa :-D ). Arsti savtiigi izmanto savu poziciju – suta, raksta receptes utt., kas dod vinjiem finansialo pienesmu. Arsts kjirurgs sutis tevi uz rentgenu savaa kliinikaa, ja vinjam tur bus rentgens. Ja nebus, nu tad varbuuuuut arii nesuutis. Ja arstam ir kas jaudiigaaks – datortomografija vai magnetiska rezonanse, tad arii tur aizsuutis vai arii izvelesies labaak tos, nevis rentgenu. VInji to argumentee ar ASV likumdoshanu – nodrosinat labaako, lai izvairiitos no tiesas praavaam. Nu, tas nav viennozimigi, ir statistika, kas apliecina, ka tas tiek darits tikai lai vairak ‘’nokaastu’’ no apdrosinashanas.
Taalaak, pashi pilsonji. Vai tas ir morali pareizi, riit, nesportot, nerupeties par savu veselibu, jo tu zini, ka tev ir apdroshinashana, un tevi gan jau izarstes? OK, es varbut dramatizeju, bet patiesiibaa ir dalja amerkianju, kas taa dara. Tiesa, vinji to publiski jau neafishee. Bet, ja vinji butu rupigaki, butu Mazak 2. Tipa diabeta, sirds/asinsvadu u.c. slimnieku, kas ir miljardu slogs veselibas aprupei katru gadu.
Ir vel citi iemesli, bet rezumee ir, ka aarsti savtigi izmanto sho sistemu, pacienti ir vienaldziigi un bezruupiigi pret sho sisteemu un pret to, ko darit tiem, kam nav shii apdroshinashana, un apdroshinashanas uznjemumi ari negrib palikt mulkju lomaa, un tik paaugstina premiju cenas.
Bet, ok, mazliet par pozitiivo. :-)
Jaa, te ir pozitiivaaka vide, kaut ari taa citreiz skiet samakslota. Jaa, shajaas lielajaa tirguu tu veikalos vari atrast jeb ko – te klients tomer ir pirmajaa vietaa, serviss te ir briiniskiigs, tevi ciena un par tevi ruupeejas. Veikalos ir iistas atlaides, trakajaas dienas var pat atrast atlaides lidz 90%, var sapirkties kurpes pa 20$ :-D :-D Perc 2, 3. Pa briivu! BOGO 50% off utt. Var izbaudit jebkuras virtuves eedienus. Izklaides ari var atrast jebkurai gaumei.
Karjeras zinjaa, te ir tadas iespeejas, kadas man nekad sapnjos nebija radijushas Latvijaa!!! Ja tu straadaa kaut kadaa uznjeemuma ar 500000 darbiniekiem ASV + vel desmiti tukstoshi citur pasaulee, tu saproti, ka tavas iespeejas karjeras zinjaa ir neierobezhotas. Tu vari attistiities gan kapjot uz augshu, gan parkvalificeeties un virziities horizontaalaja plaknee uz citu departamentu.
Valsts dod tik daudz iespeeju daudz ko apguut, attiistiit bez maksas, ko Latvija nekad neatrast. Ir dazhadi bezmaksas seminari, kursi, programas, kas finansees tevi, koncerti, brivpratigie pasakumi, kuros tu ari vari kaut ko iemacities, atrast kontaktus utt., koncerti utt. Ir dazhadi klubi, dazhaadaas nozares, kas sniedz daudz dazhadus pakalpojumus un produktus, un tas viss ir bez maksas! Te ir arii daudz varianti kaa papildus piepelniities – aptaujas, focus grupas, produktu testeshana utt., un par shim lietam tev samaksaaa vismaz kadus $100 par 1h no tava laika! Mna tas viss skiet interesanti, un, ja man vel par to samaksaa, es noteikti piedalos! Bez valsts ir arii privatie fondi un sponsori, kas bus gatavi tev sponsoret vai sportu, vai izglitibu, vai celojumu. Es, piem. agrak trenejos vieglatletika, man tagad ‘’pieskiira’’ pashai savu treneri, kas ir bijusii ASV profesionala atleete. Vinjai tagad tuvu pie 60 laikam, vinjai vajadzeja ‘’jogging buddy’’. Tad mes kopa skrienam, un vinja man daudz ko jaunu iemaca, ko agrak nekad nebiju zinajusi gan par uzturu, gan sportu utt.
Es nezinu, ko vel pastastit. Te ir loti auksts tagad, esmu slima, seezhu maajas, tadelj drukaaju tik daudz. Nav ar ko parunat laikam, jo balss arii ir ciet. :-|
Ka jau es mineju, es ne1 nenolieku, te ir daudz jauku lietu, bet kaa jau visur, te nav ari paradise. Esmu pamanijusi, ka LV tomer censhas ASV attelot kaa kaut kaadu idealo pasauli, bet taa nav.
Jaa, atvainojos par rakstibu, garumzimju man nav, un piedevam dators sptigi visu labo uz English. :-(
31.01.2019 16:04 |

Reitings 553
Patricija4 - ljoti interesanti palasiit :) reti kursh kas dzīvo aarzemees grib tik ljotiniedziljinaaties citas valsts sisteemas + un - :) skaidrs, ka tas ir tavs redzeejums, bet tiesham interesanti.
Es zinu, ka pardoshanas joma noteikti ir taa kur ikviens pasaulee var macities no amerikaniem. Tas ir tas, ko vinja dara un maak izcili :-D pati gan tur neesmu bijusi, meteikshu ka tas ir mans sapnis, bet ja buus tada iespeja - es braukshu nedomajot! :)
Tu tur dziivo ar viiru..berniem? Un, ja nav noslepums, kuraa shtata?
31.01.2019 16:16 |

Reitings 1093
Anglosakšiem vispār ir tieksme stigmatizēt citus cilvēkus uz mūžu jebkura nieka dēļ kā norakstāmus. Īpaši tas attiecas uz Britu Sadraudzības valstīm, mazāk uz ASV un tad U.K.
Skandināvijā, Francijā, Benilux valstīs sabiedrība ir daudz iekļaujošāka, piedodošāka un tai pat laikā vērīgāka un grūtāk manipulējama ar visādiem meliem.
ASV, ir man šādi tādi labi iespaidi, ir šis tas, ko nespēju izprast.
Pozitīvais iespaids; nav tik traki, ir arī ūnuškas, kur ir labas videolekcijas, pie kam ja negribi dokumentu nekādu, var nemaksāt neko par daudz foršām fīčām.
Norm atbalsts developmentam, sorry, daudzās eu valstīs nav iespējams legāli rakstīt softu penterācijas testiem, ddd, visreālākā attieksme par to ir Francijā un ASV.
Tramps, nezinu, man patīk, viņš vismaz labāk izprot parasto vidējo amerikāni nekā demokrāti, kur vecenei gribējās visu aizliegt. T.s skolu šaudīšanās trağēdijas kā reize ir štatos, kur ir stingrāka kontrole un vairāk aizliegumu. Aļaskā un Vermontā baigi daudz skolās šaudās un dursta nost? Pareizi, pretī dabūt var, tāpēc baidās izplesties. Kur viss aizliegts, tur droši skraidi pa klasēm, zinot, ka pretī nekas nebūs, aitas kautuvē vink.
Trampam ir reālāka dzīves uztvere, loğiskāka.
Negatīvais; skopums!
Kā izjusts? Piemēram, firma daudz labprātāk algo darbinieku ofisā vai remote lētāku algu štatā nevis Kalifornijā un pie vienas vietas laika joslas neērtības un citi sīkumi. Vienam projektam 2018janvārī bija 75 darbinieki Kalifornijā, 20 lētākā štatā, tagad 2019 janvāris, projektā 60 darbinieki Kalifornijā, 35 lētākā štatā, 8 Portugālē, 12 Denmark, 5 LV.
Tas netraucē specportālā apgalvot; mums ir liels speciālistu trūkums Kalifornijas ofisam.
31.01.2019 16:17 |

Reitings 89
Manuprāt, tieši otrādi, arvien vairāk inteliģentiem, izglītotiem cilvēkiem nav nekāds - wooow, Amerika! Cilvēki sāk vairāk izprast otru Amerikas sejas pusi, nevis tikai to, ko pasniedz filmu industrija.
Šovasar ceļojumā saskāros ceļojumā ar tādu tipisko Amerikas pusmūža pāri, jēziņ, cik viņi bija kaitinoši paštaisni un taisnvirziena domājoši. Itkā izglītoti un ļoti situēti, bet tik ļoti kaut kādos primitīvos stereotipos esoši. Pēc sarunām sapratu, ka patiesībā tur arī slēpās tas pats Tramps, lai gan teorētiski viņi tā kā to neatbalstīja, bet viss pamata domu gājiens un skatījums bija tieši tāds, kas arī izskaidro Amerikas fenomenu.

Carolinn, tieshi taa! Es tik velos piebilst, ka problema nav Tramps, bet problema ir, ka abas nometnes politikaa ir tieshi tadas - liekuliigas, savtiigas un meliigas. Tramps tikai tagad ir uz skatuves. Obamam bija harizma un vinju smuki atradija LV, bet kaa prezidents vins dizhi daudz ko labaak par to pashu klaunu Trampu nav izdarijis.
Un jaa, amerikanji vienmer ir tadi patrioti, vinji tiesham domaa, ka atbriivo pasauli no ljaunuma, un ka visi pasaules imigranti dodas uz ASV. Taa ir dziivoshana totaalaa ignorancee. Etnocentrisms, egocentrisms, kulturaalais imperialisms utt.
31.01.2019 16:18 |

Reitings 463
Reģ: 25.10.2012
Paskatījos intereses pēc..bet ļoti garlaicīgs raidījums, galīgi garām. Tas sauklis vispār tik nesakarīgs "slava, vara ,nauda un sekss.." Pilnīgs sviests...it kā tikai amerikā būtu sekss. Tas, ka Rešetins apsēsts ar seksa tēmu lien ārā katrā sižētā.
Es arī nesparotu kādai auditorijai raidījums paredzēts, laikam tādiem, kas lasa žurnālus "privātā" un "kas jauns" :D
31.01.2019 16:31 |

Reitings 1093
Labāk lai filozofē par seksu nevis visādiem teroristiem, spiegiem utt, par ko pilni portāli anglosakšiem aizkakāti.
31.01.2019 16:33 |

Reitings 89
Emely, mes dzivojam Chikagaa, Illinois. Te ir LV ziema patreiz. Bet, shii pilseta man nepatik delj noziedzibas, kas te daraas. OK, dzivojam labaa rajonaa, viss te ir droshi, bet man nav piem. velmes vakaros doties uz centru, uz restoranu vai kadu pasakumu, jo man ir paniskas bailes delj visadiem atgadijumiem.
Jaa, esam te apm. 3 gadus. Beernu nav, esam par to domajushi - ja vins te piedzimtu, butu ASV pilsonis. Par berniem runajot, esam apsverushi sho domu, bet tieshi delj izmaksam vilcinamies. T.i. atlauties vareetu un gribeetu, bet sanaak tada dilemma - virs ar savu darba vizu varetu (laikam), bet negribetu njemt nekadu pauzi, savukart es shobriid esmu tada situacija, ka man arii nebutu izdeviigi gadu njemt atvalinajumu un nestradat. Ta ka busim te vel vismaz ~7 gadus laikam, tad ceram, ka pec laika apstakli mainisies, un tad jau redzes.
Ak, jaa, domajam kaut kad parcelties kaut kur uz dienvidiem, jo ir stati/pilsetas, kur ir musu abuu darba vietas parstavetas, un mes jau runajam ar saviem bosiem, un, ja bus iespeja, tad parcelsimies.
31.01.2019 16:38 |

Reitings 553
Interesanti :) kā tas sanaak, ka jums ir taads terminjs tur dzivot? 7ini gadi ir laiks, lai sasniegtu karjeraa to punktu kad varat dzivot kur viens sirds kāro? :) jo mineeji, ka kaut kad paarvaksietiesnuz eiropu!
Un cik biezhi / ilgi juus atbraucat uz maajam sheit LV?
P.S. Runajot par noziedziibu..manskjiet mees te LV pat 1% no taa nezinam, kaada ir reaala situacija asv ielaas (ja kads neskatas bbc utml) :-|
Mani interesee - kas ir nepiecieshams, lai uzsaaktu biznesu asv? Saprotu, ka viss tur ir easy, valsts ljoti naak pretii. Bet realitate, cik tas prasa laiku (papiiri) un izmaksas, ja veelos tagad, piemeram atvert savu uznjemumu un stradat. Teiksim piceeriju! ? Cik atceros no skolas, pasniedzeji vienmer teikushi, ka tik aatri un leeti kaa mums te latvijaa citur pasaulee tas nenotiek.
31.01.2019 17:02 |

Reitings 1093
Picēriju? TV bija sižets par Kebabs Fix. Iesaku pameklēt internetā un noskatīties.
Igaunijā jau tas atvēršanas temps ir vēl ātrāks.
31.01.2019 17:09 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits