Vai arī jums ir tādi produkti, ko agrāk nevarējāt ieēst, bet tagad tajos nesaskatāt neko traku?:-) Man, piemēram, viena lieta ir olīvas. Joprojām nav tā, ka ēstu ar gardu muti, bet pēc 10 gadu atkal pagaršošanas, nav nemaz tik traki. :D
Man kā bērnībā, tā tagad negaršo kefīrs, silke, pupinas, lēcas, skābu kāpostu, pupinu zupa, piens. Maizes zupa vispār ir kkas reti negaršīgs. :-D Bērnībā negaršoja zivis, brokoli, visa veida zupas un sēnes - tagad garšo.
Dzervenes-taa ola ir taada bez caumalas -vaariita uudenii .Es daru taa,ka tas uudens vaaraas un tad to olu,kas ir iesista mazaa traucinaa "ielaiz" uudenii-vaaru liidz tam briidim,kad tas baltums ir apvilcies pilniigi ap to dzeltenumu.Taads liels bumbulis-loti patiik taada olu arii zupaa .
Aizmirsu pateikt,loti smuki taa plauceetaa ola izskataas,ja zupaa ir Quinoa graudini,tad tie apliip ap to olu.Zupaa es olu pavaaru taa,ka tas dzeltenums ir stingraaks.Olu parasti ielieku savaa skiivii,ja arii izjuuk tas dzeltenums,tad tas nesmukums ir manaa skiivii:-D
odetta, paldies! To olu ielaiž pakāpeniski ūdenī vai ātri ielaiž uzreiz visu saturu? Un vai tādā veidā tā ola vārošajā ūdenī vienkārši neizplūst nekādā formā? Zupā olu pievieno, kad jau gatavojas uz beigām? Kādām zupām liec klāt?
Odetta, es mēģināju trīs variantus: 1) bez trauciņa - izskatījās briesmīga, ēdama, bet puse baltuma vienkārši atdalījās. 2) bez trauciņa, ar mazliet etiķi ūdenī - tas pats iznākums. 3) ar trauciņu, bet ola 'pacēlās' augšā un iznākums stipri lïdzīgs iepriekšējiem, varbūt mazliet vizuāli labāks. Garša - visas bija ēdamas, bet mazliet par pārvārītu manai gaumei visos gadījumos.
Paldies, meitenes, pamēģināšu! Zīle, Tu liec klāt to etiķo vai iztiec bez un sanāk? Jo es arī labāk iztiktu bez. Pasadena, varbūt pamēģini kā videopamācībā iegriezt vispirms to virpulīti katliņā un tad laid iekšā?
Diētai vakars uz ezera ar jūsu plaucētajām olām - rīt jāvelk draudzene smukbrokastīs uz eggs royale. (l) :-D Man neoriğinālais variants - olīvas, griķi, paprika.
Jā, meitenes, forums jāatdzīvina, kāpēc lai ne ar Benedikta olām? 8-) īstenībā interesanti, it kā tik vien kā olu uzvārīt, ne? Gaidu rīt beztema bildes :-)
Man patiik to olu likt taadaas kaa saknu zupaas un lieku taa,ka kaadas 5 min vaaraas-skatos ,ka tie graudini smuki aplipusi ,un tad zinu,ka ir gatavs.Ieslidinu leeni-ar miilestiibu!:-)Tas baltums tik smuki to dzeltenumu apnem-vesels maakslas darbs!(l)