Sveiki.
Jau kādu laiku manā ģimenē valda saspringums. Mēģināšu uzrakstīt saīsināto versiju.
Abi vecāki ir precējušies. Tētim tuvu pie 80, mātei 50. Esam 4 bērni. Vecākais brālis savā dzīvē un es arī. Pie viņiem,laukos,dzīvo arī mana māsa,kurai nu jau 18,taču jāpiebilst,ka māsai ir aizture,kas nozīmē,ka viņa savos 18 būtībā ir kā 13gadnieks. Un brālis,kurš nu jau iet 8 klasē. Bēda sekojoša - māte jau gadiem ir kā emocionāla varmāka. Kliedz,bļauj,lamājas rupjībām par jebko! Abi vecākie bērni ar viņu nesazinamies,bet uzturam kontaktu ar tēvu un pārējiem. Un tur arī tiek atstāstīti zili brīnumi. Kad pati vēl tur dzīvoju,viss nebija tik traki. Bet šobrīd ir kritiski. Tēvs par visu satraucas,savos gados tomēr ir arī savas veselības problēmas,kā rezultā uz stresiem jūtas slikti. Tevs ir vienīgais apgādienks,māte nestrādā. Prasa naudu,bet to notriec. Sīkimos gari neizplūdīšu,bet situācija ir drausmīga.
Ar vecāko brāli esam nolēmuši lietu labot. Nu nav tas normāli!
Principā mani interesē tas,kā viņu varētu izolēt no vides,kurā atrodas tēvs,brālis un māsa? Kā lai rīkojas? Sociālais dienasts liekas,ka īsti nav ieinteresēts. Turklāt gribētos bez gara skandāla.
Esmu apjukusi. Ieteikumi?