Piekrītu Vasjam, var pasrādāt nedaudz, piemēram, par aukli vai ko tadu, ja var iekārtoties. Būtībā es sīkumos nezinu, bet neviens jau pa galvu nedos par to, ka dzemdēsi UK. Es teiktu, ka 100 reiz viglāk ir tieši UK dzīvojot, jo te tomēr var nopelnīt normāli. Protams, īre maksājas nedēļā, nevis mēnesī, bet arī alga nāk nedēļā paasti, nevis mēnesī. Ar minimālo algu var nomaksāt īri, 3 cilvēkus pabarot nomaksāt mašīnas apdrošināšanu, kas te ir dārgs prieks, un vēl paliek ko iekrāt. Tā ir pārbaudīta lieta. Protams, katrs cilveks savādāks un ja grib dzīvot grezni, tad nekā nebūs, bet galus kopā savilkt ir iespējams un ja LV būtu jādzīvo vienai un jāmaksā otra īre pa virsu partnera Anglijas īrei, tad diezvai sanāktu tik vienkārši ar nadām. Ņemot vēŗā, ka LV medicīna ir par maksu. Nezinu, kā tur citu draudzenēm, bet cik man zināms te UK medicīnas pakalpokumi ir bez maksas visiem, kam tie vajadzīgi. Jāmaksā pašiem par zālēm. Tas Maternity Exemption Certificate nodrošina to, ka nav jāmaksā par zālēm, ko izraksta uz recepti un par zobārstu (kas te ir dārgs). Viss pārējais, kā vienmēr, ir bez maksas. Ja tu tur pārvācies ar domu strādāt, nokārtoji NI nummuru, un ja vēl paspēj kādā darbā iekārtoties līdz laikam, kad puncis traucē, tad vispār nekādu problēmu.
Visiem Lielbritānijas rezidentiem ir pieejams NHS-veselības aprūpe bez maksas. Nav svarīgi, kas un kā, ja tu tur dzīvo likumīgi, tads tev ir pieeja. Ja tu tikai ciemojies, tad ir savādāk, bet ja tu ievācies pie vīrieša, nokārto visadus papīrus-rēķinus uz abu vārdiem, piemēram, var arī īres līgumā pievienot tavu vārdu u.t.t., tu nokārto NI numuru, un vari parādīt, ka tu tur neesi aizbraukusi tikai paciemoties, bet gan dzīvot, tad tev pienākas pieeja NHS. Protams, neviens vēl nezin, ko viņi taisās mainīt ar savu tupo Brezitu, bet pagaidām NHS ir bez maksas rezidentiem. Svarīgākais tam, manuprāt, būtu nomainīt reģistrēto dzīvesvietu LV papīros un reģistrēties pie partnera UK adresē.
Par pabalstiem gan ir tas, ko es nezinu. Pāris gadus atpakaļ noteikti varēja nokārtot bērna pabalstu UK bez problēmām, vienīgais tas, ka jāuzrāda, ka LV to nesaņem. Tas ir manuprāt 300 GBP uz 3 nedēļām vai uz mēnesi (īsti nepatikešu). Tā nauda ir bērnam (LV bērnunauda). Bērnam to neviens nost neņems. Par pabalstiem tieši tev kā bērna mātei, kas nestrādā gan es nezinu, tas ir tas, kur varētu rasties problēmas no ta, ka neesi strādājusi, jo daudzi pabalsti ir ar to saistīti tagad. Bet nenomirsi taču bez tiem pabalstiem.