Vai ir pieņemami otru apsaukāt/ pazemot?

Reitings 7
Reģ: 12.11.2018
Meitenes, ceru uz jūsu atbalstu un situācijas vērtējumu, kā jūs būtu rīkojušās?
Esam kopā vairāk kā divus gadus, no tiem dzīvojam kopā 1.5. Nevienā brīdī attiecības nav bijušas super vieglas (var paskatīties manu ierakstu nr.1), bieži norisinās strīdi, kuros mūsu raksturi saduras ne pa jokam. Var jau būt, ka kļūdos, bet šķiet, ka strīdi attiecībās var būt normāla paradība, tikai jāprot tos risināt. Reizēm ir izdevies mierīgi parunāt, katram uzklausīt otra viedokli, atvainoties par asiem vārdiem, bet reizēm ir tik traki kā meksikāņu seriālos...
Piemērs - spēlējam galda spēles draugu barā (tātad publiski), sākas diskusija par noteikumiem (ok, es zinu, ka šis izklausās smieklīgi, bet par situācijas tālāko virzību man smiekli nenāk). Mans mīļotais pasaka viedokli, es pasaku savu, viņš paceļ balsi, es saku, lai runā normāli (man vispār nešķiet pieļaujami publiski strīdēties, varbūt esmu jocīga ). Tālāk nosauc mani par nenormālo (absolūti neko tādu neizdarīju, lai būtu pelnījusi šādu piezīmi).Un es apvainojos, vēlāk raudāju, jo sirds taču sāp. Jā, ok, sīkums no vienas puses. No otras puses - apakšā ir vairāki strīdi, kur es nemītigi tieku saukta par "riebīgu", "ļaunu" un "nenormālu", "princesi". Dirst arī esmu sūtīta. Man tas viss nav pieņemami, esmu to vairākkārt teikusi, ka tā nav forša rīcība, lai ko arī tas otrs cilvēks par mani dusmās domātu. Tas nesaprotamais ir - kā var izspļaut tādas riebeklības, pēc tam atkal nedēļu ausī stāstīt, ka mīl? Un kāpēc tad tik es vispār esmu viņa draudzene, ja jau tik riebīga, ļauna un nenormāla? Man arī vairs nav ilūziju par sava mīļotā raksturu, bet es to visu varu pieņemt. Nekad neesmu strīdos aizvainojusi, tas tomēr būtu zem mana lepnuma.
Tam visam pa virsu esmu divreiz strīda laikā izmesta no mašīnas. Vienreiz svešā pilsētā, kad man pat nebija maksājuma kartes, otrreiz vienkārši uz šosejas. Ar šo visu notikumu kopumu es jūtos pazemota, jo, lai arī cik dusmīga es būtu, es nekad neatļaujos otram izteikt aizvainojošas pazīmes vai kaut kā piedraudēt (izmetīšu no mašīnas) un reāli savus draudus izpildīt.
Šobrīd savam partnerim izstāstīju, ka visā notikumu kopumā tieši šis nevainīgais "nenormālā" ir mans pēdējais piliens, ko tālāk vairs negribu paciest. Varētu jau piedot, protams, it kā sīkums, bet tieši kā tas tālāk progresēs? Man liekas, ka ir jāievelk stipras robežas šādās attiecību pamatvērtībās kā cieņa vienam pret otru. Viņš spēlē lepnu un vēl aizvien murgo par spēles noteikumiem, pat neuztverot, ka runa vairs nav par to, bet tikai un vienīgi - kā konflikts tiek risināts.
Jā, es arī neesmu tas saskarsmē vieglākais cilvēks, bet tāpat nevaru iedomāties, kādai jābūt meitenei, kas pelnītu tikt izmesta no mašīnas vai publiski apsaukāta. Uz citiem džekiem neskatos, ēst taisu garšīgi un satraucos, ja māja nav tīra.
Saprotu, ka nebijāt klāt un tomēr - kādas ir jūsu domas? Es tiešām gribu kaut ko tik "nenormālu" kā cieņpilnu attieksmi? Pēc šiem diviem gadiem neesmu bildināta, protams, jo nemitīgi notiek strīdi. Bet es ļoti gribu ģimeni un veselīgas attiecības.
19.01.2019 13:56 |

Reitings 3871
Reģ: 14.09.2015
Man tas vaards "miilotais" iet cauri kauliem.Taada sajuuta,ka viens ir tipisks mazohists un otrs sadists!
19.01.2019 17:23 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Mile, ja Tava māsa/draudzene šādu situāciju piedzīvotu.. ko Tu viņai ieteiktu?
Tas mašīnas stāsts vispār ir amorāls.
Ja jums būtu bērni.. varbūt vel varētu analizēt situāciju.. bet citādi jāmūk ko kājas nes. Nav vērts savus reproduktīvos gadus izniekot ar tādu mēslu. Atvainojos par skarbumu.
19.01.2019 17:29 |

Reitings 16391

Man tas vaards "miilotais" iet cauri kauliem.Taada sajuuta,ka viens ir tipisks mazohists un otrs sadists!

Jā, ir tāda cilvēku kategorija, kuri var gadiem sūdzēties, cik viss slikti.. tikt pažēloti un turpināt baudīt destruktīvo attiecību harmoniju.
19.01.2019 17:30 |

Reitings 16391
Tam visam pa virsu esmu divreiz strīda laikā izmesta no mašīnas.

Par otro reizi tomēr jāuzņemas arī sava vaina.. tāpēc, ka nepārtrauci attiecibas pēc pirmās izmešanas reizes.
19.01.2019 17:33 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Pēc zelta gabaliņa šāds vīrietis noteikti neizklausās, bet ticu, ka kopā ar citu sievieti, tāpat kā tev ar citu vīrieti, šādu problēmu varētu arī nebūt. Nepareizie esat satikušies.
Man arī bija attiecības, kurās vīrietis mani regulāri emocionāli tirdīja, noniecināja, lamāja, un 90 % savas dzīves bija īgns un dusmīgs, jo bija ieslīdzis depresijā par ilgstošām neveiksmēm profesionālajā jomā. Es, protams, nevarēju to pieņemt, mēģināju runāt, gan argumentēti, gan emocionāli. Bet tas viss vienmēr tika pagriezts kā piekasīšanās, zāģēšana, čīkstēšana un manas asaras esot fake. Ļoti labi, ka izšķīrāmies.:-D Sapratu, ka viņš meklēja sievieti - mammu, kas viņu apčubinātu,kas saprastu, paglaudītu galviņu, nedusmotos un piedotu jebkurā situācijā, lai arī ko viņš pateiktu/ izdarītu. Savukārt es vēlējos vīrieti, kurš mani cienītu gan kā sievieti, gan personību, attiecībās mācētu rast kompromisus un neieslīgtu brīžiem līdz riebumam neloģiskā paštaisnumā, lai parādītu to, ka es esmu muļķe, bet viņš strīdā uzvarējis.
Neaizlaid to visu tik tālu, ka pati sāc ticēt tam, ka esi nenormāla histēriķe, kura spēj būt tik kaitinoša, ka ir pelnījusi tikt izmesta no mašīnas. Šķiries. Kādam citam tu būsi pati labākā, tāpat arī tavs štucieris noteikti atradīs kādu savam raksturam atbilstošāku partneri. Sākumā būs grūti, bet pēc tam teiksi liktenim paldies.
19.01.2019 17:34 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
Es runāju par to konkrēto aspektu par kaut kādiem spēļu noteikumu strīdiem... un kā tas viss sācies. Protams, ka tas neattaisno, ka atstāj šosejas malā, aizbrauc un neliekas ne zinis,

Tie ir 2 dažādi gadījumi - strīds par noteikumiem un izmešana no mašīnas. Skaidrs, ka tu neattaisno izmešanu no mašīnas, par to nav runa. Bet to, ka sievieti publiski saukt par nenormālo ir ok, jo daudzas tiešām ir nenormālas, to taču tu raksti. Karinjo viedoklis, ka sieviete nedrīkst pat tik daudz kā draugu priekšā izteikt vīrietim pretēju viedokli par kaut kādas spēles noteikumiem, jo tas ievaino viņa ego, man vispār ir pilnīga mistērija.
19.01.2019 17:36 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Es nesaku, kas ir vai nav normāli, bet situācijas ir ļoti dažādas, varbūt iepriekš meitene pateica - nē, nu tu gan esi lohs, tā taču nespēlē to spēli, aj, nu nav tev taisnība, tu nerubī utt to visu varbūt vēl paceltā balss tonī. Un kā tas viss būtu labāk par to, ka viņš nosauca viņu par nenormālu? Jo viņa ir sieviete - neaizskaramā dievišķā būtne?
19.01.2019 17:39 |

Reitings 12990
Protams, daudz vieglāk ir likt birkas - jā, tas ir normāli... nē, tas nav normāli.
19.01.2019 17:40 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Sapratu, ka viņš meklēja sievieti - mammu, kas viņu apčubinātu,kas saprastu, paglaudītu galviņu, nedusmotos un piedotu jebkurā situācijā, lai arī ko viņš pateiktu/ izdarītu.

Kivičs? :D
19.01.2019 17:40 |

Reitings 3871
Daalija-man liekaas,ka saada veida viiriesiem ir truucis teetis!
19.01.2019 17:44 |

Reitings 286
Reģ: 15.12.2016
varbūt iepriekš meitene pateica - nē, nu tu gan esi lohs, tā taču nespēlē to spēli, aj, nu nav tev taisnība, tu nerubī utt to visu varbūt vēl paceltā balss tonī.

Kad tu lasi autores tekstus, viņa tev tiešām atstāj tāda cilvēka iespaidu, kurš šādi runā? Plus, viņa ir gana skaidri rakstījusi, ka publiski nestrīdas, aizvainojošus vārdus nelieto utt. Protams, tam var neticēt, bet tad nav arī pamata ticēt, ka vīrietis ir pret viņu pacēlis balsi, ka tiešām no mašīnas metis ārā, varbūt tāds vīrietis vispār neeksistē utt. utt.
Un kā tas viss būtu labāk par to, ka viņš nosauca viņu par nenormālu? Jo viņa ir sieviete - neaizskaramā dievišķā būtne?

Nav jau runa par to, kas ir labāk vai sliktāk. Tika uzdots konkrēts jautājums - vai tāda attieksme ir normāla. Pat ja autore pati būtu nenormāla, tas atbildi uz jautājumu pilnīgi nekā nemaina.
19.01.2019 17:56 |

Reitings 3665
Reģ: 23.06.2016
Esam kopā vairāk kā divus gadus, no tiem dzīvojam kopā 1.5. Nevienā brīdī attiecības nav bijušas super vieglas (var paskatīties manu ierakstu nr.1), bieži norisinās strīdi, kuros mūsu raksturi saduras ne pa jokam.
Pat bez publiskā skandāla un no mašīnas ārā mešanas (lai gan, nē - viņš Tevi sauc par “nenormālo” un pats rīkojas šādi???) - Tev tas ir vajadzīgs? Es tiešām nevaru izprast - tikai divi gadi kopā un attiecības nekad nav bijušas super vieglas - nu, kam Tev tas? Tev ir kaut kāda ilūzija, ka būs labāk? Dzīvē jau tā var melnās svītras būt, kāpēc vēl jābūt ar partneri (kuru pati vari izvēlēties), ar kuru, kā saprotu, nekad pat tā īsti forši nav bijis?
P.S. Tu pati saproti, cik bīstamā situācijā viņš Tevi atstāja, kad ‘izmeta’ no mašīnas? Tavuprāt tā rīkojas kāds, kurš mīl?
19.01.2019 17:59 |

Reitings 12990
Nē, attieksme nav normāla, ko es arī minēju iepriekš, bet nenormāla tā palika pie mešanas ārā no mašīnas, bez tā vēl varētu runāt par to, kāpēc tā viss ir noticis un aizgājis līdz tam, ka tiek izmestas tādas frāzes. Ja jau pati saka, ka iet kā meksikāņu seriālos, tad no viņas puses gan jau arī kaut kas nāk ārā. Bet, kā jau es arī esmu minējusi iepriekš, visticamāk, ka tur nav podiņš un vāciņš.
19.01.2019 17:59 |

Reitings 3871
Te jau nav kaa meksikaanu seriaalos,bet iet valaa,kaa riktiigos krievu!
19.01.2019 18:05 |

10 gadi
Reitings 572
Reģ: 30.08.2010
Vīrietim ir jāciena sieviete, savukārt sievietei ir jāuzvedas cienīgi. To otro sadaļu, kur stāsts ir par paša pienākumiem, mūsdienās cilvēki mēdz aizmirst. Es, protams, nevaru apgalvot, ka šis ir tieši šāds gadījums.
19.01.2019 18:17 |

Reitings 689
Reģ: 05.08.2017
Daalija-man liekaas,ka saada veida viiriesiem ir truucis teetis!

Odetta, ne gluži, tētis, tāpat kā mamma bija blakus vienmēr, varbūt vienīgi tēvs rādīja ne to vīrišķīgāko piemēru. Mamma bija tā, kas "vilka" ģimeni, rūpējās par visiem nenogurdama.
19.01.2019 18:19 |

Reitings 954
Reģ: 23.08.2016
Ja puisis pret mani izrādītu šādu necieņu, būtu aizgājusi dirst uz neatgriešanos. Izklausās, ka čalis ir ļoti bērnišķīgs un paštaisns, un tu ar savu samierināšanos tikai kultivē tādu attieksmi. Nav daudz sievietes, kas ko tādu paciestu, un viņam ir palaimējies atrast tādu, kas vēl zvanīs, lai brauc atpakaļ. Tici man, tie vēl ir tikai ziediņi... Bildinājumu gaidi? Esi stipra sieviete, citādi pēc gadiem tavi bērni skatīsies, kā tētis izmet "princesi mammu" no mašīnas.
19.01.2019 18:25 |

Reitings 1724
Reģ: 01.02.2013
Vīrietim ir jāciena sieviete, savukārt sievietei ir jāuzvedas cienīgi.

A vīrietim nav jāuzvedas tā, lai sieviete viņu spētu cienīt?
19.01.2019 18:48 |

Reitings 1912
Reģ: 13.05.2016
Karinjo viedoklis, ka sieviete nedrīkst pat tik daudz kā draugu priekšā izteikt vīrietim pretēju viedokli par kaut kādas spēles noteikumiem, jo tas ievaino viņa ego, man vispār ir pilnīga mistērija.

Vai ne..šo pie lilit pērlēm var pievienot. Publiski sieviete neko nedrīkst iepīkstēties pretī vīrietim, kā vecajos labajos laikos :D
vēl varētu runāt par to, kāpēc tā viss ir noticis un aizgājis līdz tam, ka tiek izmestas tādas frāzes

Un kas tur ko runāt? Ja viņa būtu kliegusu, apsaukājusies, rupji runājusi, tad jā varētu varbūt runāt par to kāpēc! Tas par toni kādā runā vispār arguments wtf, kādam tad jābūt tonim lai gribētos pilnīgi savu meiteni publiski apvainot ar aizskarošiem vārdiem??
Te vispār nav par ko runāt būtībā, džeks ar problēmām....
19.01.2019 19:13 |

Reitings 369
Reģ: 29.01.2009
Par galda spēlēm-ja tu pārlabo un norādi kā būtu pareizi, draugu priekšā, sanāk tā, ka tu esi tā gudrā, bet viņš totāls idiots, tāpēc arī ir šie apvainojumi, jo viņš jūtas pazemots un vēlas pazemot arī tevi.
Īsumā- tu esi kopā ar puisi, kurš ir no "zemāka plauktiņa". Iespējams, visās jomās esi pārāka par viņu, tāpēc viņš izbauda procesu, kur var valdīt pār tevi. Ja vēlies dibināt ģimeni ar šo personu, tad gatavojies visu mūžu tēlot, ka viņš ir pats gudrākais, bet tu ne tik gudra. Ja jau bildināja, tad saprot, ka labāku viņam neredzēt.
19.01.2019 20:01 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits