Lauriee, kad pabeigšu, tad noteikti rakstīšu ļoti lielisku sūdzību!
Kā arī CSDD mājaslapā var atrast kompetenču līmeņus, ar kādiem iespējams nokārtot eksāmenu. Tie ir sekojoši -
labi - kompetences līmenis atbilst nepieciešamajam, pretendents stabili iekļaujas ceļu satiksmē, nerada draudus sev vai citiem satiksmes dalībniekiem, zina un prot izmantot galvenās normatīvo aktu prasības, ievēro ceļu satiksmē vispārpieņemtās normas, izprot satiksmes situāciju un pieņem atbilstošus lēmumus;
pietiekami - kompetences līmenis atbilst minimāli nepieciešamajam, pretendents kopumā iekļaujas ceļu satiksmē, nerada draudus sev vai citiem satiksmes dalībniekiem, zina un prot izmantot galvenās normatīvo aktu prasības, ievēro ceļu satiksmē vispārpieņemtās normas, izprot satiksmes situāciju un pieņem atbilstošus lēmumus, bet nepieciešami uzlabojumi un tālāka patstāvīga attīstība;
nepietiekami - kompetences līmenis neatbilst minimāli nepieciešamajam, pretendents nespēj iekļauties ceļu satiksmē, rada vai var radīt draudus sev vai citiem satiksmes dalībniekiem, nepārzina vai neprot izmantot galvenās normatīvo aktu prasības, neizprot satiksmes situāciju un neprot pieņemt atbilstošus lēmumus, līdz ar to tiek vai var tikt radītas satiksmei bīstamas un traucējošas situācijas.
!!!
Ar pietiekamu kompetences līmeni ir iespējams nokārtot eksāmenu. Un ir minēts, ka nepieciešama vēl prakse. Taču nokārtot var! Ja es jau n-tās reizes nepieļauju kļūdas un iekļaujos satiksmē, pārzinu noteikumus, tos protu izpildīt praksē un atbilstoši spēju ātri reaģēt dažādās situācijās, esmu droša, ka tiesībām esmu gatava.
Loģiski, ka lielākā mācīšanās notiek pēc tiesību iegūšanas nu jau patstāvīgi. Tāpēc neredzu nekādu jēgu tupa braukāt turpu šurpu, par to maksāt lielu naudu un neko jaunu neiemācīties. Tikai klausīties pārmetumus par to, ka parakstu nedabūšu.