Kāzu atšķirības luterāņu un katoļu baznīcā?

Reitings 597
Reģ: 17.12.2013
Mīļās dāmas, kuras pašas precējušās vai bijušas kāzās!
Gribētu no jums dzirdēt, kā atšķiras kāzas luterāņu un katoļu baznīcā. Respektīvi, kā atšķiras pati ceremonija, kuram ilgāka, smukaka utt. Nesakiet, ka atšķirību nav, jo tādas noteikti ir - tāpat kā bērnu kristībās abām konfesijām atšķiras ceremonija.
Pašai sanācis būt tikai par liecinieci ne-dieva priekšā, bet mēs ar manējo vēlamies laulāties baznīcā, nevaram izlemt tikai kurā.
SVARĪGI pieminēt, ka vēlamies ceremoniju arī paši ar saviem zvērestiem, respektīvi, nevis vienkārši pusstunda ceremonija, atkārto ko saka mācītājs un viss, bet vēl arī katrs savu oriģinālu zvērestu noskaitīt, tāpēc vajag tādu baznīcu, kura tie pieļauj.
Ļoti gaidīšu atbildes, paldies!
04.01.2019 16:55 |

Reitings 842
Reģ: 17.12.2018
Brīnos, ka nesāk rakstīt, ka precēties nav vērts un vispār dzīve ir bezjēdzīga
Es taču tev rakstīju - precies kaut vai zem ūdens. Es nevaru saprast kāpēc ir jāprecas baznīcā, ja vienīgais arguments, lai tur precētos, ir lai būtu skaisti un grezni. Skaisti un grezni var jebkur citur - pilī, muižā, jūras malā, utt. Baznīcā precas tie, kas tai ir piederīgi, kas pilda visas konfesijas prasības un savus pienākumus pret Dievu. Lai vai kā negribētos atzīt, bet baznīca ir vieta, kur lūgt Dievu un būt tuvāk Dievam un tā ir tai piederīgās draudzes tā teikt mājvieta. Jūs taču nelienat mošejā vai pareizticīgo baznīcā.
04.01.2019 20:38 |

Reitings 567
Reģ: 19.09.2017
Ta ir divu kailu pertiku vienosanas. Nesimpatize primatu rituali. Vispar vajadzetu aizliegt visadus mulkigus atributus ka, piemeram, ziedi, plivurs, slipse :)
04.01.2019 20:41 |

Reitings 567
dievs (nevis Dievs)
04.01.2019 20:47 |

Reitings 842
Bērnus kristī ne svētības dēļ vien, bet gan krustvecāku dēļ, kuriem vecāku nāves gadījumā būs jāuzņemas bērna tālāka aprūpe.
Tā gluži nav. Kristiešu krustvecāki ir domāti tam, lai pievērstu bērnu Dievam, ticībai. Tā teikt, lai sekotu, lai bērns pievērstos kristīgajai ticībai un pildītu visus atbilstošās konfesijas likumus, pienākumus utt.
Ne velti katoļi laulā tikai vienu reizi dzīvē un uz visu mūžu (ar retiem izņēmumiem), tai pat laikā dzimsarakstos Tu vari laulāties kaut katru gadu.
Ja vien negrib laulāties vēlreiz katoļu baznīcā, tad tik un tā to var darīt kaut katru gadu. Laicīgā laulība tik un tā tiek šķirta neskatoties uz to, ka tā noslēgta katoļu baznīcā.
viņiem tas ir papildus peļņas avots
Peļņas avots tas ir bijis mūžīgi mūžos.
04.01.2019 20:47 |

Reitings 842
dievs (nevis Dievs)
Ja runā par dievībām, pagānu dieviem utt., tad tie ir dievi ar mazajiem burtiem, bet, ja tas ir kristiešu Dievs, tad tas ir ar lielo burtu. Nu, piemēram, dievs Zevs, dievība Māra, bet kristietībā Dievs.
04.01.2019 20:53 |

Reitings 4041
Reģ: 20.07.2014
StoreBute Tu esi viena kašķīga vecene es Tev teikšu. Pirms kasies klāt katram komentāram padomā divreiz varbūt. Piemēram par vietu kur minēju par atkārtotu laulību, katoļu baznīcā vēlreiz tas nav iespējams, dzimsarakstos jau minēju, ka ir. Tu runā daudz, bet vai tam ir jēga?
04.01.2019 20:56 |

Reitings 965
Reģ: 14.08.2015
Es taču tev rakstīju - precies kaut vai zem ūdens.

Nu, un viņa rakstīja, ka precēsies baznīcā. :-D
Es nāku no katoļticīgas ģimenes, man te vajadzētu brēkt par pagāniem, kas lien kur nevajag, bet tas vienkārši nešķiet loģiski. Lai tiek cilvēkiem skaistās, greznās kāzas, nav žēl it nemaz.
Par to, kāpēc bērni nokristīti... Mans arī ir par katoli nokristīts. To darīju tieši tāpēc, lai nav problēmas meitai laulāties katoļu baznīcā. Protams, arī tāpēc, ka tiešām nekāda svētība nevar būt bērnam lieka, plus vēl ieved bērna dzīvē vēl atbildīgus cilvēkus, kas nav vienaldzīgi pret viņu, jau pati par sevi ir svētība. Tādas kristību bildes mums nemaz nav.
Liekas dīvaini, ka kādu tik ļoti satrauc citu cilvēku privātās vēlmes. Ja bīskapiem nav iebildumu, kāpēc, lai būtu man?
04.01.2019 21:02 |

Reitings 842
Piemēram par vietu kur minēju par atkārtotu laulību, katoļu baznīcā vēlreiz tas nav iespējams, dzimsarakstos jau minēju, ka ir.
Un kāpēc gan īstam katolim, kurš ievēro visu kā pēc grāmatas, būtu vēlreiz jāprecas? Ja baznīcā ieklīst tie, kam tur nav jābūt, bet gribās skaisti un grezni, tad arī var rasties vēlāk vēlme šķirties. Bet no otras puses - ja jau tas viss ir tikai tādēļ, ka gribās skaisti un grezni, tad taču uz to, ka katoļi nešķir laulību, vajadzētu būt tā teikt pohuj.
04.01.2019 21:05 |

Reitings 4041
Mūsdienās svešiem cilvēkiem par daudz uztrauc citu rīcība. Vispār nesaprotu to cepšanos par to, kur pašam ne mazākās daļas.
04.01.2019 21:06 |

Reitings 965
Ja baznīcā ieklīst tie, kam tur nav jābūt,

Vai Tu būtu Dievs? :D
04.01.2019 21:06 |

Reitings 842
Ja bīskapiem nav iebildumu, kāpēc, lai būtu man?
Vispār jau bīskapu (mācītāju) uzdevums ir pēc iespējas vairāk cilvēkus pievērst kristīgajai ticībai un sludināt Dieva vārdu, plus neskādē arī draudzei papildus ienākumi.
04.01.2019 21:11 |

Reitings 4041
Cik gan mūsdienās ir tie ticīgie, kuri dzīvo kā pēc grāmatas? Arī katoļi grēko, tāpēc viņi tos grēkus izsūdz. Cilvēks nemaz nespēj būt tik pareizs kā bībele to pieprasa. Arī ģimenē apstākļi var būt 101 kāpēc notiek tā vai šitā, bet mēs jau mākam tikai nozākāt, značit neesi īsts ticīgais.
Nav jau visam jābūt tikai melnam vai baltam. Ja baznīcās laulātos tikai īsti ticīgie, baznīcas vairs nespētu pastāvēt.
04.01.2019 21:11 |

Reitings 567
Ja runā par dievībām, pagānu dieviem utt., tad tie ir dievi ar mazajiem burtiem, bet, ja tas ir kristiešu Dievs, tad tas ir ar lielo burtu. Nu, piemēram, dievs Zevs, dievība Māra, bet kristietībā Dievs.

Blyat, ko tu te nes? dievs ir profesija. Profesijas neraksta ar lielo burtu :)
04.01.2019 21:14 |

Reitings 4041
Dievs nav profesija, mācītājs, kurš sludina Dievu ir profesija.
Un vārdu Dievs, es pat speciāli šobrīd nerakstu ar lielo burtu, bet telefons automātiski labo. What does it mean?
04.01.2019 21:17 |

Reitings 965
Vispār jau bīskapu (mācītāju)

Visp'ar jau izlasi vispirms, par ko tu runā, jo īšti skaidrības nav, es saprotu. Katoļiem ir priesteri, luterāņiem - mācītāji, un bīskapi ir tie, kas pieņem lielos lēmumus savā reģionā. Bez bīskapa atļaujas neviens pāris nesalaulāsies, ja vien abi nebūs katoļi. Tas pats ar bērnu kristīšanu - nepieciešama bīskapa atļauja pat tad, ja viens no vecākiem ir katolis (kā tas bija manā gadījuma). Mūsdienās tur ir jāaizpilda anketa (konkrēti man pašai bija tas jādara kristot meitu), pēc tam zvanīja priesteris un apstiprināja, ka ir saņemta bīskapa atļauja. Tāpēc, StoreBute, ja bīskapiem nav iebildumu, kāpēc, lai Tev vai man būtu? Jo gribas izkašķēties forumā? Nu, be my guest. :D
04.01.2019 21:17 |

Reitings 842
Vai Tu būtu Dievs?
Nē, man reliģija vispār nav tuva nekādā veidā, bet tas man neliedz cienīt tos, kas tai seko (patiesi seko), bet ja gribās tikai izrādīties ar skaistām bildēm, tad, manuprāt, tā ir necieņa pret tiem, kas ir patiesie sekotāji. Jūs taču nalienat babtistu baznīcā laulāties tikai tāpēc, ka tā ir skaista un grezna.
04.01.2019 21:18 |

Reitings 567
Un vārdu Dievs, es pat speciāli šobrīd nerakstu ar lielo burtu, bet telefons automātiski labo. What does it mean?

Visticamak tavu dievu sauc Telefons:)
04.01.2019 21:24 |

Reitings 4041
Jā “loģiski”
04.01.2019 21:28 |

Reitings 567
Jā “loģiski”

Es ticu vienam Telefonam :)
04.01.2019 21:35 |

Reitings 2520
Reģ: 30.01.2017
Store, patiesa sekošana ir kas? Baznīcas apmeklējums katru nedēļu, lūgšana pirms ēdienreizes un gulētiešanas? Ziedojumi draudzes fondā? Dzīvošana bībeles rindas uztverot burtiski?
Un tad, ja es uz baznīcu speciāli eju 2x gadā, bet pārējā laikā, piemēram apceļojot Latviju ieeju baznīcā un vismaz krustu uzmetu?
Vai tad, ja es pat kristīta neesmu, tomēr konkrētā filozofija man ir tuvāka, nekā visas citas?
Piederēt vai nepiederēt reliģijai, stāties priekšā "vecim kleitā, lai izpildītu rituālu" ir konkrētas kultūras jautājums. Viens kultūrslānis neēd gaļu, cits kritīs kaunā, ja vakariņās ēdīs zivi ar nepareizo dakšiņu, cits precas baznīcā. Visi ir sava veida rituāli.
04.01.2019 21:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits